Connect with us

Uncategorized

VREMENSKA PROGNOZA: U Srpskoj danas pretežno sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne na jugu i zapadu očekuje se postepeno naoblačenje koje će do večeri i tokom noći zahvatiti većinu predjela, a uveče na jugu ponegdje slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova.

Dnevna temperatura vazduha biće od 14 do 22, u višim predjelima na istoku od 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac i Gacko minus pet, Rudo minus tri, Prijedor i Višegrad minus dva, Doboj, Zenica i Foča minus jedan, Banjaluka i Han Pijesak nula, Sarajevo, Tuzla, Srebrenica, Novi Grad i Bileća jedan, Bijeljina i Čemerno dva, Trebinje i Kalinovik četiri, Kneževo pet, Mrakovica šest, Neum osam, Ribnik devet stepeni Celzijusovih.

Uncategorized

DEMOGRAFSKA SLIKA SVE LOŠIJA! Povećan broj abortusa u Srpskoj

Da veliki broj žena u Srpskoj i dalje zaobilaze brojne metode savremene kontracepcije, koje su dostupne svima, govori podatak da je lani samo u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS urađeno 170 abortusa, a na prekid trudnoće odlučivale su se i maloljetnice.

Stvarne pokazatelje o abortusima, s obzirom na to da i privatne klinike rade ove zahvate, ginekolozi u javnim zdravstvenim ustanovama tvrde da je nemoguće imati, jer je teško utvrditi precizan broj žena koje su lani na lični zahtjev prekinule trudnoću. Oni smatraju da je taj broj znatno veći nego što pokazuje zvanična statistika.

Na UKC-u Republike Srpske tokom prošle godine na prekid trudnoće odlučilo se 170 žena, od čega su tri bile maloljetnice.

Prema riječima ljekara Klinike za ginekologiju i akušerstvo u UKC-u Borisa Popovića, brojni su razlozi za prekid trudnoće koje pacijentkinje same navode.

– Na osnovu više istraživanja koja smo vršili kako u našoj klinici, tako i šire na prostorima Srpske, najčešći razlog koji trudnice navode je da ne žele rađati. Bilo je izjava da ne žele uopšte da rađaju, kao i da neće više djece. Takođe, bilo je izgovora da neće da rađaju sada ili ne žele zbog godina – rekao je Popović.

Dodao je da su materijalni razlozi na drugom mjestu, a zdravstveni na trećem.

– Obaveza doktora koji vrši prekid trudnoće je da, prije samog postupka, trudnicu još jednom pita da li se predomislila u vezi svoje odluke o prekidu trudnoće – istakao je Popović.

Da se broj abortusa na UKC-u povećao pokazuje podatak da se na taj korak 2022. odlučilo ukupno 158 pacijentkinja, od kojih su tri maloljetne.

Načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u trebinjskoj bolnici Marija Andrić kazala je za “Glas Srpske” da u ovoj zdravstvenoj ustanovi na lični zahtjev ne bude više od dvadesetak abortusa tokom godine.

– Međutim, poslije pandemije virusa korona povećan je broj prekida trudnoće zbog izostanka srčane radnje kod ploda – kazala je Andrićeva koja, kako kaže, ne radi prekide trudnoće na osnovu ličnih zahtjeva, nego isključivo iz zdravstvenih.

Načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Gradiška Dušan Vukota kažu da su tokom prošle godine obavili 687 poroda, među kojima je bilo i nekoliko maloljetnica, dok se, kako tvrdi, ne sjeća nijednog prekida trudnoće u posljednjih nekoliko godina.

– Najmlađa porodilja koja se porodila kod nas u bolnici imala je 14 godina i to je bilo prije više godina. Trend prekida trudnoće u ovoj zdravstvenoj ustanovi se smanjuje, a što se tiče maloljetnica, nismo ni imali zahtjeva, jer za to postoji zakonska procedura da, pored saglasnosti roditelja, moraju biti radno sposobne – kazao je Vukota.

Dodao je da pored klasičnog abortusa, postoji medikamentozni prekid trudnoće, koji ova zdravstvena ustanova ne radi. Takav prekid trudnoće uglavnom rade privatne ordinacije, za šta je potrebno izdvojiti od 200 KM pa naviše.

Najstarije porodilje

Medicina je dosta napredovala pa roditi prvo dijete u petoj ili šestoj deceniji nije više pojava na nivou fenomena ili čuda. To potvrđuje podatak Instituta za javno zdravstvo RS da je prije dvije godine najstarija porodilja imala 53 godine, a porodila se u Univerzitetskoj bolnici Foča. Najstarija porodilja u Univerzitetskom kliničkom centru lani je imala 44 godine.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Uncategorized

NAJNOVIJE LETJELICE PETE GENERACIJE: Ukrajina želi turske avione, predlažu proizvodnju motora u Kijevu

Kijev sada želi nove turske lovce Kaan (TF-X) i predlaže proizvodnju motora u Ukrajini.

Ukrajinske vazduhoplovne snage izjavile su da ne namjeravaju da se zadovolje samo zastjarelim lovcima F-16, koje kolektivni Zapad obećava da će isporučiti, Kijev planira da nabavi najsavremenije američke i švedske lovce. Vjerovali ili ne, portparol ukrajinskog vazduhoplovstva, Juri Ignat izjavio je prošle godine da ukrajinske vazduhoplovne snage planiraju čak i da kupe američke lovce 5 generacije F-35. Međutim sada na listu stižu i najnoviji turski, takođe pete generacije.

“Ukrajina trenutno radi na motoru za novi turski avion. Timovi ukrajinskih inženjera rade i učestvuju na konkursu za razvoj projekta KAAN”, rekao je ambasador Ukrajine u Turskoj Vasil Bodnar za CNN. Ukrajinski diplomata dodaje da je saradnja sa Ankarom strateški važna i doprinosi povećanju odbrambenog potencijala i Ukrajine, a i Turske.

Bodnar podsjeća da ideja o učešću Ukrajine u najsavremenijem programu turskih lovačkih aviona nije nova i da su pregovori počeli prije eskalacije sukoba u Ukrajini.

“Postoji neka vrsta konzorcijuma ukrajinskih kompanija koje se takmiče za ovaj motor sa drugim međunarodnim i nacionalnim proizvođačima, možemo brzo da proizvedemo opremu sa karakteristikama koje su toliko neophodne za ovaj avion. Kao što sam rekao, ako uspemo i sprečimo uticaj trećih strana i na Istoku i na Zapadu, bićemo među najmoćnijima u regionu”, rekao je Bodnar, navodi tursko izdanje CNN.

Uz ove izjave naravno, ističe se da turski avion KAAN ima potencijal da se takmiči sa F-35 i F-22 (ovaj drugi nije namijenjen za izvoz). Upitan da li će Ukrajina u budućnosti kupovati turske borbene avione KAAN, on kaže sledeće: “Ne samo da ćemo ih kupovati, već ćemo ih i koristiti. Znamo i gde da ih koristimo”.

KAAN (TF-X, Turski Lovac Eksperimentalni) je turski projekat borbenog aviona pete generacije, koji je razvija kompanija Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAȘ). Avion se razvija da zamijeni F-16, okosnicu turskog ratnog vazduhoplovstva, formalni razvoj je počeo u avgustu 2016. godine, sa optimističnim preliminarnim planovima za isporuku 20 aviona Blok 1 turskim vazduhoplovnim snagama 2028. godine i postizanje stope proizvodnje od čak dva aviona mjesečno 2029. godine.

Kaan će biti prvi prototip aviona 5. generacije koji je razvila turska odbrambena industrija. Ukoliko sve pođe po planu, Turska će tako ući u izabrani klub država koje posjeduju avione pete generacije. Uprkos uspjehu industrije da proizvede avion pete generacije, ali i uprkos ogromnim ambicijama da se napravi čak i šeste generacije, Turska se suočava sa problemima vazduhoplovstva, prvenstveno usljed raznih kazni i ukora koji dolaze iz SAD, od kojih žele da se riješe zavisnosti.

Iako sa značajnim ulogom, isključena iz programa F-35 od strane SAD, kao rezultat odluke o kupovini ruskih odbrambenih sistema S-400, Turska je ostala “nepokrivena” sa vazduhoplovnim snagama, posebno zato što SAD pored ovoga odlažu i uslovljavaju tursku kupovinu F-16 Blok 70 Viper kao i modernizaciju F-16 koje danas imaju Turci na najsavremeniji standard.

U decembru prošle godine, turska štampa je objavila da će 27. decembra 2023. turska vazduhoplovna industrija obilježiti istorijski trenutak: prvi let aviona Kaan, prvog borbenog aviona pete generacije koji su Turci proizveli.

Kaan, takođe poznat kao TF-X (Turkish Fighter – Experimental), trebalo je da poleti 27. decembra. Međutim, polijetanje se nije dogodilo, a događaj je odložio proizvođač Turkish Aerospace Industries (TAI).

Ukrajinska avio industrija i Turska
Činjenica da je ukrajinska industrija uključena u razvoj programa KAAN ne treba nikoga da iznenadi, posebno u pogledu snabdijevanja motorom. Podsećamo, krajem 2021. godine turska kompanija Baykar Defense i ukrajinsko državno preduzeće Ivčenko-Progres potpisali su ugovor o isporuci mlaznih motora AI-322F i AI-25TLT. Jedan od ova dva motora biće instaliran na budući jurišni dron koji proizvodi turska odbrambena industrija.

Nastavi čitati

Uncategorized

GRAD UČESTVOVAO U MODERNIZACIJI PRUŽNIH PRELAZA: Željeznice Republike Srpske otklanjaju kvar na oštećenom sistemu u Zalužanima

Iako nije u nadležnosti Grada, finansijski smo učestvovali u modernizaciji pružnih prelaza u Prištinskoj i u Podgoričkoj ulici zajedno sa preduzećem „Željeznice Republike Srpske“, a radi veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

-Nažalost, desila se saobraćajna nezgoda, tokom koje je oštećena oprema na prelazu u Zalužanima i Grad nije kriv za to. Radi se o opremi koja je rijetka i koju ne možete da nabavite od danas do sutra. Oprema je u garanciji i vjerujem da će „Željeznice“ to što prije da riješe i vrate u funkciju – kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, siguran je da to mještani mogu razumjeti.

-U komunikaciji smo sa preduzećem „Željeznice Republike Srpske“ da se ta oprema što prije vrati u funkciju i nadam se da će to biti riješeno u danima koji su pred nama – rekao je gradonačelnik.

Naime, proteklog vikenda na pružnom prelazu u Zalužanima nepoznati vozač je automobilom udario u sistem obezbjeđenja prelaza koji zbog oštećenja trenutno nije u funkciji.

Nastavi čitati

Aktuelno