Connect with us

Banjaluka

Vrijedna donacija kompanije m:tel: Doniran automobil za ambulantu porodične medicine u Piskavici, prisustvovao gradonačelnik

Kompanija m:tel donirala je danas automobil Fiat 500 JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci, a koje će biti korišteno za potrebe ambulante porodične medicine u Piskavici.

Današnjem događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković koji je poručio da je ova donacija izuzetno vrijedna, jer će automobil biti korišten za potrebe ambulante porodične medicine u mjesnim zajednicama: Piskavica, Verići i Potkozarje.

Iskoristio je priliku da zahvali kompaniji M:tel, koja je podržala mnoge bitne projekte u Banjoj Luci, kao i na ovoj vrijednoj donaciji.

-Grad Banja Luka ima zavidnu saradnju sa „Domom zdravlja“, što je i naša dužnost. Radimo zajedno u jednoj opštoj ideji, a to je da pokušamo sve ono što niko nije uradio u prethodnom periodu. Želimo sve da postignemo užurbanim radom. Imamo izuzetno dobru saradnju sa kompanijom m:tel. Zajedno radimo najvažnije društvene događaje, kao što su koncerti, festivali, koji su popularni ne samo kod nas, nego u cijelom regionu. Moram reći da mnoge od tih događaja bez njih ne bi mogli da realizujemo. Samo neki od tih projekata, koji smo realizovali zajedno su prva gradska plaža, kao i najljepša dječija igrališta, a danas i ova saradnja u sektoru zdravlja – kazao je on.

Dodao je kako je upravo ova donacija dobar primjer svim drugim društveno – odgovornim kompanijama.

-Neka ova donacija kompanije m:tel bude podstrek drugim društveno – odgovornim kompanijama, a Grad će svakako da vrjednuje sve ono što dobijamo – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako gradska administracija voli svaki dio grada, te da je od velike važnosti da se radi i ulaže u sve mjesne zajednice.

-Konkretno, u Piskavici radićemo vodovod, kilometre putne infrastrukture, a radićemo i rekonstrukciju pozornice gdje se održava popularni  „Kozara etno“ festival. Zajedno sa mještanima ćemo obnoviti pozornicu. Treba da uradimo autobusko okretište i stajališta – istakao je on.

Izvršni direktor za koorporativne poslove u kompaniji m:tel, Nikola Tacić, naglasio je kako sa Gradom imaju dobru saradnju, te je iskoristio priliku da pozove i druge društveno – odgovorne kompanije da daju svoj doprinos u skladu sa mogućnostima.

-Povod zbog kojeg smo se danas okupili je humanitarnog karaktera. Trudimo se da sa svojim društvenim i odgovornim ponašanjem budemo primjer svim kompanijama, ali istovremeno i da pružimo pomoć onima kojima je neophodna. Vjerujem da ćemo u budućnosti imati ovakvih projekata i da ćemo sa Gradom Banja Luka, koji su nam iskreni prijatelji i partner, imati ovakvih donacija. Doniranjem ovog vozila pomažemo onima koji su najhumaniji među nama – medicinskom osoblju, doktorima, ali i samim pacijentima – istakao je on.

Direktorica „Doma zdravlja“, Nevena Todorović zahvalila je svima te poručila kako je riječ o izuzetno vrijednoj donaciji.

-Hvala kompaniji M:tel. Ovo je peti automobil koji „Dom zdravlja“ ima u svom posjedu i koristićemo ga tokom različitih kućnih posjeta. Kućne posjete koje mi obavljamo su posjete timova porodične medicine, posjete sestre koje rade u zajednici, posjete koje se tiču laboratorijske dijagnostike i posjete timova Centra za zaštitu mentalnog zdravlja. U svoja tri glavna sjedišta pružamo laboratorijske usluge, a imamo i šest terenskih laboratorija koje sufinansira Grad Banja Luka. Mnoge stvari ne bi mogli da radimo bez Grada i njihove velike finansijske pomoći – istakla je ona.

Predsjednik Savjeta MZ Piskavica, Aleksandar Šibarević poručio je kako je ova inicijativa bila dobra, te da je veliko zadovoljstvo što je ista i realizovana.

-Problem mjesne zajednice Piskavice, Potkozarja i Verića traje neko vrijeme. Naša obaveza jeste da pokušamo riješiti ove probleme. Želim svima, koji su učestvovali u svemu ovome, da se zahvalim što su bili dio ovog projekta – poručio je on.

U navedenim mjesnim zajednicama registrovano je 4.000 korisnika u tri ambulante porodične medicine, ali nijedna od njih nema laboratoriju.

Donirano vozilo uveliko će olakšati terenski rad uzimanja uzoraka krvi i njihov transport do laboratorije.

Ova donacija nastavak je velike m:tel akcije „Niste sami, imate prijatelje“, koju kompanija m:tel sprovodi od 2021. godine.

Banjaluka

Banja Luka sija u punom sjaju: Spektakularan defile bajkera na banjalučkim ulicama (VIDEO)

U dobrom raspoloženju rijeka motora obišla je grad i uputila se ka tvrđavi Kastel gdje su nastavili dobru zabavu, koju ni kiša nije pokvarila.
Bajkeri koji su stigli na Moto Fest u Banjaluku prodefilovali su u velikom defileu banjalučkim ulicama, a ni kiša ih nije spriječila u ovom pohodu.U organizaciji Moto kluba “Stršljen” bajkeri iz regiona i Evrope, zagrmili su Banjalukom u dobro poznatom koloritu.Pod parolom „U slučaju kiše, gorimo još više“, bajkeri nastavljaju druženje. Trećeg festivalskog dana na Kastelu će nastupiti Orthodox Celtsi, neumoljivi rokeri YU grupa, a program će zatvoriti koncert hrvatske grupe Let 3.
Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković nije krio zadovoljstvo što je Banja Luka ovih dana centar brojnih turističkih, sportskih i zabavnih dešavanja.
– Banja Luka u zvucima motora i kvadova.  Ovog vikenda u Banjaluci održan je “Moto fest”, “Kvad fest”, kao i Karneval, “Ćevap fest” i veče guslara!  Grad je podrška svakoj od ovih manifestacija!
– Od srca čestitam organizatoru “Moto festa” Siniši Praštalu kao i organizatoru “Kvad festa” Dušku Skakiću! Banja Luka sija u punom sjaju, napisao je Stanivuković na svojoj fejsbuk stranici.
(Glas Srpske/Banjaluka-24) 

Nastavi čitati

Banjaluka

Maturanti banjalučke Gimnazije i Umjetničke škole oprostili se od srednjoškolskih dana: Svečani defile ljepote i mladosti

Ljepota, mladost i sreća ispunili su banjalučku glavnu ulicu, kada su se maturanti Gimnazije i Umjetničke škole “Vlado Milošević” okupili obučeni u najljepše elegantne haljine i odijela, te svečanim defileom rastjerali oblake i uljepšali veče.

Maturantica Gimnazije Iva Pavlović rekla je da je uzbuđena, a u isti mah i prepadnuta.

– Kiša mi je sve pokvarila, ali nema veze, biće nam lijepo i uprkos kiši koja nas je dočekala. Uzbuđena sam što završavam srednju školu. Planiram na fakultet, ali nisam još odlučila šta bih upisala, imam 20 dana da odlučim – priča kroz osmijeh Pavlovićeva.

Majka manturantice kaže da joj je drago što je ćerka  ušla u svijet odraslih, te da imaju trostruko slavlje.

– Pomiješana su osjećanja. 25 godina poslije moje mature, starija ćerka slavi svoju, a mlađa će sljedeće sedmice da slavi malu maturu i veoma sam ponosna na obe – kaže majka maturantice.

Njen drug iz škole, Mihajlo Kopljenović, pomalo zbunjen i uplašen, ističe da ga za školu najviše vežu drugovi i druženje na hodniku.

– Matura je kruna našeg školovanja. Faliće mi veliki odmori sa društvom. Planiram da upišem Arhitektonsko – građevinsko – geodetski fakultet u Banjaluci – kaže maturant Komljenović

Kroz suze i sa osmijeh na licu, dok je strpljivo pozirala fotografima, maturantica  Anđela Barudžija kaže  da će joj škola ostati u lijepom sjećanju jer je štošta novoga naučila.

– Osjećam se veoma lijepo i nadam se da nas kiša neće pratiti do Banskog dvora gdje ćemo slaviti maturu – kaže Barudžija, te dodaje da će studije nastaviti u Ljubljani.

U odličnom raspoloženju, Danilo Simić i njegove pratilje iz Umjetničke škole “Vlado Milošević” prošetali su ponosno kroz centar, naglasivši da im ništa nije poremetilo planove i raspoloženje.

– Osjećam se posebno, radosno što sam završio školu. Poslije mature planiram na Akademiju – kaže Simić uz šalu da će svirati u kafanama.

Maturanti Tehnološke škole sutra proslavljaju maturu sa početkom u 19 časova na Trgu Krajine.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Banjaluka

Gradonačelnik Stanivuković zaplesao na Banjalučkom karnevalu (VIDEO)

Ni loše vremenske prilike nisu spriječile brojne Banjalučane i goste da danas uživaju u raznolikosti kostima brojnih karnevalskih grupa te spektakularnog nastupa plesačica brazilske sambe i benda „Kubalkanika“.

U sjajnoj atmosferi, uz puno pjesme, plesa i smijeha karnevalska povorka prošetala je od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine, gdje je održan drugi Banjalučki karneval.

Među okupljenim Banjalučanima bio je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je u duhu karnevala zaplesao uz populani hit Majli Sajrus.

Pogledajte kako je prvi čovjek Banjaluke „tjerao kišu“ zanimljivom koreografijom:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic)

Nastavi čitati

Aktuleno