Connect with us

Politika

“ZA SUKOB JE POTREBNO DVOJE” Stanivuković: Nema sukoba između Jelene i mene, radi se o jednostranim napadima

Moram da ispravim sve koji spominju sukob između Jelene i Draška, za sukob je potrebno dvoje, a ovdje se radi o jednostranom napadu gdje ja apsolutno nisam odgovorio.
Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke i predsjednik GrO PDP Banjaluka, Draško Stanivuković, gostujući u emisiji Telering na RTRS.
– Možete me pitati 77 puta šta imam da kažem o Jeleni, ništa manje od najboljeg neću reći. Želim joj sve najbolje, želim joj svu sreću – rekao je on.
On je demantovao navode da nije bio podrška Jeleni tokom kampanje, te istako da je i ona u kampnji nekoliko puta zahvljaliva njemu na podršci.
– Mogu vam reći kada je bila završna tribina u dvorani Borik, ja sam javno rekao: „Jelena da nije bilo tebe ja danas ne bi bio ovdje i sjedio na poziciji gradonačelnika“, i neću to mišljenje da promijenim niti da mijenjam svoje mišljenje o njoj, jer smatram da prijatelji jednog dana kad prestanu biti prijatelji tajne moraju sačuvati do kraja. Mora postojati kodeks. U politici ono što smo zajedno prošli to je za mene sveto – rekao je on.
Na pitanje novinara gdje je “puklo” između njih dvoje on je rekao da to treba pitati Jelenu.
-Meni je savjest čista, o meni govore rezultati. Svoje mišljenje ću reći na organima stranke, ne javno jer smatram da se to ne radi javno. Ona danas govoreći o meni više govori o sebi – rekao je on, dodajući da Jeleni skida kapu za sve što je prošla prosljednje vrijeme i da se nada ga nikada politika neće natjerati da sjedne za tastaturu napiše sve loše o svojim saborcima.

Politika

Od aerodroma Trebinje NEMA NIŠTA

Otvaranje avionske linije Beograd-Mostar i izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je to povoljna prilika za Trebinjce i Hercegovce da jeftino i brzo stignu do Beograda i Srbije, još je jedna potvrda da od famoznog aerodroma Trebinje nema ništa.

To tvrdi lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Podsjetio je na izjavu gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, nakon sastanka u Beogradu sa ministarkom Zoranom Mihajlović, uoči lokalnih izbora 2020. godine, da će već 2021. godine iz Trebinja poletjeti prvi avioni.

-Prošle su četiri godine, a nije se uradilo apsolutno ništa, osim crtanja par strelica po seoskom putu u Taleži pred izbore, i što je ponovo osnovano Javno preduzeće Aerodrom Trebinje kako bi se trošio budžetski novac. Bilo je mnogo obećanja, najava, novih datuma i velikih izjava, a pitanje je do kada će na ovoj priči, kao i drugim prevarama, vlast iznova dobijati glasove naivnih Hercegovaca i Trebinjaca – prokomentarisao je Vukanović, prenosi Srpskainfo.

Nastavi čitati

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Aktuelno