Connect with us

Svijet

ZAHAROVA “Bajden da sastavi koaliciju za „OSLOBAĐANJE“ Teksasa

Vrijeme je da američki predsjednik Džo Bajden okupi međunarodnu koaliciju kako bi oslobodio stanovnike Teksasa u ime demokratije, objavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

„Vrijeme je da američki predsednik, u najboljoj tradiciji svog prethodnika Baraka Obame, izjavi da Teksas mora da ide i da okupi međunarodnu koaliciju da oslobodi sve stanovnike u ime demokratije“, napisala je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je u petak da je spreman za potencijalni sukob sa američkim saveznim vlastima oko demontaže barijera postavljenih duž granice sa Meksikom kako bi se spriječio priliv ilegalnih migranata i poručio je da je Teksas spreman i za „nevjerovatan slučaj“ da predsjednik SAD Džozef Bajden federalizuje Nacionalnu gardu, prenio je ranije portal Hil.

Nacionalna garda Teksasa ignorisala je odluku Vrhovnog suda kojom je odobreno uklanjanje barijere od žice i nastavila je izgradnju ograde duž granice sa Meksikom.

Abot je je kritikovao Bajdena zbog nesprovođenja zakona o imigraciji i istakao ustavno ovlašćenje koje država ima da se brani od invazije, jer se talas migranata koji pristižu na granicu nastavio.

Guverner Teksasa najavio je „invaziju“ i mjere samoodbrane zbog situacije sa migrantima, ističući da će država sprovoditi sopstvenu politiku sve dok federalne vlasti ne uspiju da zaštite granicu.

Svijet

PRIZORI APOKALIPSE! Vatra progutala 500.000 hektara zemlje

Veliki požari u Teksasu i dalje bjesne dok sve vatrogasne službe pokušavaju suzbiti vatreni plamen, javlja “The Guardian”.

Požar u Smokhaus Kriku drugi je najveći šumski požar u Teksasu dosad, a progutao je više od 500.000 hektara u teksaškom području Panhendl otkako je započeo u ponedjeljak.
Požar trenutno nije pod kontrolom, a stanovnici nekoliko teksaških regija su evakuisani.
Vatra se uveliko proširila s obzirom na neuobičajno visoke temperature i jak vjetar, a plamen se pojačavao u suvim travnatim područjima.
Juče su naređene obavezne evakuacije za nekoliko teksaških regija, nakon što je guverner Greg Abot proglasio katastrofalno stanje.

Više od 4000 kuća u Teksasu trenutno je bez struje, prenosi “Index”.

Nastavi čitati

Svijet

ŠTA SE DEŠAVA SA LJUDIMA? Potpuno gola ušla u market, kupci u nevjerici snimali

Kupce u jednom moskovskom supermarketu šokirao je prizor koji ih je sačekao među voćem.

Jedna žena ušetala je potpuno gola i sjela ispred konzervi ananasa te počela da se moli.

Ljudi su u nevjerici snimali cijeli događaj, a snimci obilaze svije.

Uprava supermarketa je zbog ovog incidenta pozvala Državni istražni biro na mjesto incidenta.

Policajac je prišao ženi i pitao je da li je sve u redu, međutim ona nije reagovala na pitanje i nastavila je da meditira.

Prema preliminarnim podacima, bila je pod uticajem droge.

Snimak je objavljen na Telegramu na OVOM LINKU.

Nastavi čitati

Svijet

BAJDEN IDE U BOLNICU: Prošle godine doktori proglasili Bajdena sposobnim

Američki predsjednik Džozef Bajden je rekao da će se danas podvrgnuti fizikalnom pregledu u vojnoj bolnici u saveznoj državi Marilandu, a rezultati će se pomno posmatrati s obzirom na to da osamdesetjednogodišnjak namjerava ponovno da bude kandidat na izborima u novembru.

Bijela kuća je rekla da će kasnije danas javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika.

Prošle godine doktori proglasili Bajdena sposobnim

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Bajden najvjerojatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, sedamdesetsedmogodišnjim Donaldom Trampom, na izborima 5. novembra.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trampova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, pedesetdvogodišnja Niki Hejl, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Doktori su Bajdena proglasili zdravim i “sposobnim za obavljanje dužnosti” na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Bajden nema simptoma dugotrajnog kovida nakon što se virusom korona zarazio 2022.

Nastavi čitati

Aktuelno