Connect with us

Društvo

ZAHVALJUJUĆI GRADONAČELNIKU STANIVUKOVIĆU i organizaciji “SRBI ZA SRBE”, počinje gradnja kuće za NOVAKOVIĆE

Iz humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” saopšteno je da su donacije za izgradnju kuće porodici Novaković iz Bijeljine prikupljene i da će uskoro početi gradnja.

-Donacije su prikupljene i uskoro će početi radovi na njihovoj kući. Hvala svima koji su pomogli porodici Novaković, bilo da su to učinili preko nas ili direktno – naveli su iz organizacije.

Ispunjena Ljubišina želja

Ljubiša Novaković je ranije izjavio da mu je Sloba Radanović jedan od omiljenih pjevača, a danas mu je ostvarena želja da ga i upozna.

Sloba Radanović danas je posjetio Novakoviće, a Ljubiša ga je odmah pitao da li bi sa njim popio kafu, a ubrzo zatim i da li bi mu pjevao na svadbi.

Podsjećamo, Novakoviće je nedavno posjetio i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković koji se odmah pridružio akciji koju je započela organizacija Srbi za Srbe, a čiji je cilj pomoći porodici Novaković koja živi u izuzetno teškim uslovima.

– Potresla me je priča o porodici Novaković, roditeljima sa troje djece sa poteškoćama u razvoju, zato sam prešao 260 kilometara kako bih ih posjetio i pružio podršku i ruku prijateljstva. Budimo prijatelji jedni drugima, a porodici Novaković obnovićemo kuću i omogućiti bolje životne uslove –rekao je Stanivuković.

Društvo

“BANJALUKA JE PONOSNA” Gradonačelnik čestitao Lani Pudar na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je plivačici Lani Pudar na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom seniorskom prvenstvu u Beogradu.

– Čestitam Lani Pudar osvajanje srebrne medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u Beogradu. Takođe čestitam i njenom treneru Goranu Grahovcu za sve što čini, a ova medalja je sjajan uvod za ono što nas čeka na Olimpijskim igrama u Parizu. I Banja Luka je ponosna! Srećno Lano! – poručio je gradonačelnik.

Podsjećamo, Lana Pudar je finalnu trku u disciplini delfin okončala sa vremenom 2:08.15, i time osvojila 20. medalju u karijeri na velikim takmičenjima.

Ujedno nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu bio je posljednja provjera pred nastup mlade plivačice na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Nastavi čitati

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Društvo

OVO JE KLJUČNI RAZLOG Zašto je bitno prijaviti policiji da je nevrijeme oštetilo vaš automobil?

Ukoliko vam je vozilo oštećeno usljed jakog nevremena, kakvo je u subotu pogodilo Banjaluku, te brojne gradove Republike Srpske, trebalo bi da se obratite nadležnoj policiji, gdje će vam napraviti zabilješku o pričinjenoj šteti, a sve u cilju dokaza da bi osiguravajuća kuća kod koje je automobil osiguran, mogla da vam nadoknadi štetu.

Uslov za nadoknadu štete, pojašnjavaju iz Udruženje osiguravajućih kuća, jeste da je auto kasko osiguran.

“Kada tražimo dokumentaciju, moramo imati na uvid od meteorološke stanice da je bio grad na nekoj teritoriji, pa onda da se desio taj nesretni slučaj. Tu ne mora biti policijski zapisnik, ali treba neka zabilješka kako bi građani mogli da predaju to, a da policija potvrdi da se to desilo na toj i toj lokaciji. Dakle, ako je automobil kasko osiguran, dovoljna je ta policijska zabilješka gdje se potvrđuje šta se desilo, šta je oštećeno. Led je jedan od rizika koji je pokriven osiguranjem”, pojašnjava Bojan Popović, predsjednik Udruženja osiguravajućih kuća.

Ključni razlog zbog kojeg građani koji žele da im se nadoknadi šteta moraju imati službenu zabilješku da se desio incident, jeste vjerodostojnost dokaza, pišu Nezavisne.

“Jer, može se desiti da neko namjerno polupa automobil na nekoj drugoj strani, pa da dođe u osiguravajuću kući i kaže evo i meni je auto polupan od grada. Znam to iz prakse”, upozorava Popović.

Kaže da je i on od sinoć već imao desetak poziva od strane građana koji su kasko osigurali svoje automobile i koje je interesovalo šta treba da rade.

“Naravno nadoknadiće im se šteta, samom treba da ispune te formalne uslove”, navodi Popović.

Nastavi čitati

Aktuelno