Connect with us

Region

Zapad gura Srbiju u zagrljaj Rusije i Kine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da u ovom trenutku nema prijedloga sa Zapada o kojem bi Srbija mogla da razmišlja i da kaže da treba da preispita svoj stav o neuvođenju sankcija Rusiji, kao i o pitanju Kosova.

“Nemaju političku ponudu, misle da će riješiti finansijama, a ni tu nisu izdašni, a ni povodom članstva u EU”, rekao je Dačić za “Večernje novosti”.

On je naveo da Zapad svojim odlukama i ponašanjem gura Srbiju sve jače u zagrljaj zemljama koje podržavaju teritorijalni integritet Srbije, a to nije samo Rusija, nego i Kina, Brazil, Venecuela, Kuba…

Dačić je ponovio jasnu odluku Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji, jer se tako štite interesi Srbije, te dodao da Beograd zbog toga trpi jake pritiske, ali da će da nastavi sa takvom politikom sve dok to odgovara srpskim interesima.

On je ocijenio da je licemjerno da neko kroz odnos Srbije sa Rusijom pokušava da riješi pitanje Kosova i Metohije, te naglasio da Srbija mora da gleda šta je u njenom najboljem interesu, a da je neprihvatljiva zapadna ponuda da Beograd treba da uvede sankcije Rusiji i da dozvoli da samoproglašeno Kosovo uđe u UN i Savjet Evrope.

Dačić je ponovio da je neprihvatljiv i njemačko-francuski plan, koji nudi Srbiji da prihvati samoproglašeno Kosovo u UN u zamjenu za “maglovitu evorpsku perspektivu”, jer je neprihvatljiva i sama njegova postavka da je osnova za razgovore – da je “Kosovo nezavisna država”.

On je istakao da iz Srbije niko nije rekao da je evropski put neupitan, ako mora da se plaća teritorijom.

Navodeći da Srbija želi da bude član EU, Dačić je dodao da misli da je u interesu EU da Srbija bude njen član, a da joj nije u interesu da najveći narod na Balkanu bude izvan te organizacije.

Dačić je rekao da će biti novih povlačenja priznanja lažne države Kosovo, ako to bude potrebno, te da je do sada ukupno 27 zemalja povuklo priznanje, od kojih imena devet država Srbija još nije otkrila.

(Srna)

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno