Connect with us

Region

“ZASJEDANJE NENORMALNO”: Dimne bombe i barikade u albanskom parlamentu

Zatvorena sjednica skupštine parlamenta Albanije završena je pet minuta nakon početka, jer su opozicioni poslanici zapalili dimne bombe, javlja ABC njuz na albanskom.

Neposredno nakon što je usvojen budžet za 2024. godinu glasovima većine, poslanici opozicije su upalili dimne kutije, pa je nastavak bio nemoguć.

Opozicionari su, takođe, napravili barikade od stolica.

Incident je počeo kada je bivši premijer i vođa jedne struje opozicione Demokratske stranke Salji Beriša pokušao da dođe do govornice.

Intervenisao je poslanik Gazment Bardi, tražeći od obezbjeđenja da ne guraju Berišu.

“Pretvorili ste sve u policijsku državu. Šta će vam sve ovo, zašto trenirate strogoću, ko ste vi”, pitao je Bardi pripadnika obezbjeđenja.

U međuvremenu, nakon nekoliko izostanaka u Skupštini, danas je premijer Edi Rama stigao u parlament da učestvuje na sjednici povodom budžeta.

Prije dolaska u skupštinu, Beriša je pokrenuo debatu na Fejsbuku, kritikujući Ramu i predsjednicu skupštine Linditu Nikolu.

“On (Rama) se uplašio, došao je u pratnji konvoja automobila. Mi branimo naša ustavna prava, prava opozicionara, dok vlast štiti lopove. Linditu iskorišćava Rama i ponaša se kao osoba bez dostojanstva”, naveo je Beriša, prenio je Albanijan post.

Demokratski zamjenik predsjednika Skupštine, Agron Đekmarkaj, ocijenio je da je današnje zasedanje bilo “nenormalno”, jer opozicija ne učestvuje.

“Ne pretvarajte parlament u zatvor. Ovo nije mjesto samo za većinu, dok opozicija treba da ostane napolju. Svi imaju jednaka prava. Ovo je pravi skandal, imate odgovornost. Ovakve stvari se dešavaju u autoritativnim zemljama gdje opoziciju opkoljava obezbjeđenje. Takav parlament nije normalan”, poručio je Đekmarkaj.

Poslanici u Tirani su i ranije pravili incidente u parlamentu, koristeći, takođe, dimne bombe i baklje.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno