Connect with us

Banjaluka

ZBOG RADOVA NA FORMIRANJU JEDNOSMJERNOG SAOBRAĆAJA: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, obustava u SUBOTU INEDJELJU

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od danas, 2. novembra do nedjelje, 05. novembra biti izvođeni radovi na implementacija mjera u cilju uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni u našem gradu.

Predmetni radovi izvodiće se u nekoliko faza i to na način da u četvrtak i petak, 2. i 3. novembra saobraćaj neće biti obustavljen, dok će u dane vikenda 4. i 5. novembra doći do obustave saobraćaja.

Plan aktivnosti sastoji se od sljedećih radova:

–u četvrtak, 2. novembra od 17.00 časova do 1.00 čas iza ponoći u petak 3. novembra pristupiće se uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save i u Ulici Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića, bez obustave saobraćaja;

–u petak 3. novembra u vremenu od 9.00 do 16.00 časova pristupiće se uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana i u Vidovdanskoj ulici, bez obustave saobraćaja;

– U subotu 4. novembra u vremenu od 7.00 do 12.00 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save, dok će istog dana u vremenu od 12.00 časova do 18.00 časova saobraćaj biti obustavljen u Ulici prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića.

–U nedjelju 5. novembra u vremenu od 8.00 do 12.00 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana, dok će od 12.00 do 19.00 časova doći do obustave saobraćaja u Vidovdanskoj ulici.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da su, u zavisnosti od vremenskih uslova, ali i dinamike izvođenja radova, moguće korekcije planiranih obustava saobraćaja.

U toku izvođenja radova biće obezbijeđena asistencija službenika Minisatrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Podsjećamo, kada je riječ o aktivnostima koje će biti izvedene u ovom periodu, one podrazumijevaju sljedeće: kompletno iscrtavanje nove horizontalne signalizacije i brisanje već postojećih linija (prvi put se radi u gradu i za šta će biti angažovane posebne mašine), postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, te će se započeti sa jednosmjernim režimom odvijanja saobraćaja.

Takođe, biće obilježene biciklističke staze, posebne trake za autobuse i taksi prevoz, postavljen „pametni semafor“.

Naime, formiranje jednosmjernog odvijanja saobraćaja u glavnoj saobraćajnici je jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanje odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, odnosno mjera koja će doprinijeti boljem odvijanju saobraćaja i razvoju javnog prevoza i biciklističkog saobraćaja, a što i predstavlja viziju razvoja grada po principima održive urbane mobilnosti.

Banjaluka

Kako da naručite cisternu vode u Banjaluci AKO PLANIRATE PUNITI BAZEN ILI ZALIVATI BAŠTU

U Banjaluci do 15. jula na snazi preventivno vanredno stanje zbog ogromne potrošnje vode. Nadležni su apelovali na građane kojima je potrebna voda za punjenje bazena ili zalijevanje vrtova, ili imaju problema sa vodosnabdijevanjem, da naruče “dostavu”.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić da se sva domaćinstva koja eventualno budu imala problem sa vodosnabdijevanjem sa javne vodovodne mreže mogu obratiti sa zahtjevom preko svoje mjesne zajednice i poručiti pitku vodu, po subvencionisanoj cijeni u iznosu od 3KM po kubiku.

Oni koji budu imali probleme sa urednim vodosnabdijevanjem mogu se javiti i putem telefona na broj 051 498 -261 radnim danom od 8 do 16 časova, a nakon toga na broj Obavještajno-komunikacionog centra koji je dostupan 24 časa na broj 121.

Kada je riječ o vodi koja se koristi za punjenja bazena za kupanje, Babić je istakao da na području grada posluju firme koje se bave dopremanjem vode za ove namjene, te apelovao na sugrađane da pokažu solidarnost te da pitku vodu ne koriste u ove svrhe, prenosi Mondo.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA VODI RAČUNA O SVIM GENERACIJAMA: Penzionerima smo posebno dužni

Još jedna podjela besplatnih karata za penzionere.

Još jedna uspiješna podjela karata za naše penzionere. Banjaluka vodi računa o svim generacijama, a generaciji penzionera i starijim od 65 godina smo posebno dužni.

Napisala je ovo na društvenim mrežama Mirna Savić-Banjac, narodna poslanica PDP-a u Parlamentu Srpske.

– Besplatnim kartama za prevoz izrazili smo zahvalnost za sve ono što su oni uradili za ovaj grad. Banjaluka je porodica ! – zaključila je ona.

Nastavi čitati

Banjaluka

SAMO U BANJALUCI: Umjesto na kardiologiji, radni dan proveo u fabrici obuće

Đajićev kandidat za gradonačelnika dr Nikola Šobot, kardiolog po struci proveo je dan u fabrici obuće Bema u Banjaluci, kojom rukovodi njegov partijski kolega Marinko Umičević.

Nakon obilaska pogona i razgovora sa radnicima i Umičevićem, doktor Šobot je rekao da je oduševljen radom Tvornice obuće “Bema” i sa svim što je imao priliku da vidi. Ovo mu je kaže prvi dolazak, a obećao je da će i u budućnosti obilaziti “Bemu”, na obostrano zadovoljstvo, ne precizirajući čije.

Ovaj put izostala je Šobotova glavna pratilja direktor UKC Vlado Đajić koji se vjerovato oporavljao od burno provedene noći u nekom od banjalučkih noćnih disko klubova.

A možda iz njega još nije izašao šejtan o kojem je svojevremeno pričao domaćin u Bemi, inače i odbornik SNSD-a Marinko Umičević. On je optužio Đajića prije nekoliko mjeseci da je u njega ušao šejtan i da sebe ne vidi sa Đajićem u nekom daljem zajedničkom radu u SNSD.

UMIČEVIĆ “U Đajića je ušao ŠEJTAN! Opoziv je bio ČIST FIJASKO, tri godine nemamo sastanak GRADSKOG ODBORA”

Umičević je tada rekao da tri godine nije bilo sastanka Gradskog odbora SNSD-a, te da su pojedinci gotovo privatizovali banjalučki SNSD.

Šta se od Umičevićevih optužbi iz januara do danas promijenilo u banjalučkom odboru SNSD i da li je šejtan izašao iz Đajića uskoro će pokazati odborničke liste ove partije za predstojeće lokalne izbore. Hoće li šejtan nositi listu i kako će na to reagovati Umičević?

Nastavi čitati

Aktuelno