Connect with us

Region

Zbog somborskih tablica: U VUKOVARU NAPADNUTI srpski studenti koji su putovali u BiH, policija nije reagovala (VIDEO)

U subotu 18. novembra četvorica mladića napala su vozača automobila somborskih registraskih tablica koji se kretao u pravcu Vinkovaca iz smjera Vukovara, na izlazu iz Nuštre. Ispostavilo se da je riječ o srpskim studentima koji su se vraćali u BiH. Policija bez reakcije.

Objavljen je i snimak na kome se vidi kako mladići izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka i viču, udaraju rukama i nogama drugi automobil. Incident se dogodio ispred kružnog toka u Nuštri nešto poslije 10 sati ujutru, u isto vrijeme kada je u Vukovaru krenula “Kolona sećanja” na dan kada država Hrvatska obilježava stradanje Hrvata u Vukovaru.

Sve se odigralo u prisustvu policije, a sudeći po snimku, policija je pustila napadače bez razgovora, a kamoli da ih prijavi. Svjedok napada rekao je za portalnovosti.com (medij Srpskog nacionalnog vijeća Hrvatske) da je tog dana vozio usporeno u koloni automobila.

U suprotnoj traci, iz pravca Vinkovaca prema Vukovaru, uočio je “audi” vukovarskih registracija i dvojicu mladića koji su sa zadnjeg sjedišta virili do pasa, svaki na svom prozoru. Odjednom su, priča, promijenili pravac i nepropisno ušli u drugu kolovoznu traku, onu u kojoj su bili putnici iz Sombora i očevidac.

“Ušli su ispred mene, a iza vozila sa srpskim tablicama. Onda su počeli da gestikuliraju, trube i zabijaju se u to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije u redu, kako zbog dana koji se obilježava, tako i zbog srpskih registraskih tablica. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom. Vidi se da su psovali, lupali po autu i ​​otkidali retrovizor. Na snimku se vidi i da je jedan od njih nosi crnu majicu sa grbom HOS-a”, rekao je svjedok koji je želio da ostane anoniman.

“Vozač napadnutog automobila srpskih registarskih oznaka je, nakon što je nekoliko puta udaren automobil nagazio gas i udaljio se 50 metara od napadača. Pitanje je da li bi se napad nastavio da se slučajno na putu nije pojavio policijski kombi. Iz tog vozila je izašao policajac, ali nije reagovao na četvoricu mladića, već je otišao do automobila srpskih registarskih oznaka. Zanimljivo je i da se u neposrednoj blizini događaja nalazio još jedan policijski automobil. Čini se da je iz njega izašao još jedan policajac, ali je i on samo gledao kako se “audi” okreće preko pune crte i vraća se u pravcu Vukovara”, ispričao je očevidac koji je snimio napad.

Dalje navodi da je prije nego što su se četvorica mladića vratila do svog automobila, jedan od njih, onaj u majici HOS-a, vrijeđao ljude u drugom automobilu i psovao “srpsku majku”. Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu.

“U stanici su mi rekli i da su odustali od tužilaštva i privatne tužbe, jer, kako su rekli, ne žele da idu na sud i da budu izloženi javnosti. Rekli su mi i da je šteta za njihov auto bila tu i ranije. Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će zapisnik završiti u fioci”, rekao je svjedok.

Region

OSTAJE IZA REŠETAKA: Ocu dječaka ubice produžen pritvor, evo kolika ZATVORSKA KAZNA mu prijeti

Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor do 30 dana Vladimiru K, ocu dječaka K.K, koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole.

Vladimiru K. pritvor je produžen da ne bi ponovio krivično djelo, ali i zbog toga što su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti.

Mjera produženja pritvora izrečena mu je i zbog toga što se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo za koje propisana kazna zatvora premašuje deset godina, objašnjava Viši sud u saopštenju za javnost.

Miljani K, majci dječaka K.K, prije dva mjeseca zabranjeno je da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom, koji ima status svjedoka u ovom postupku.

Vladimira K. optužnica tereti za teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, a Miljani K. se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nastavi čitati

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Aktuelno