Connect with us

Hronika

ZDRAVKO MAMIĆ SASLUŠAN U SIPA: Ko je dao sat uhapšenom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu?

Tužilaštvo BiH proširilo je istragu u aferi “Prisluškivanje” protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OBA.

Istraga je proširena na više predmeta, što je jedan od razloga zbog čega je postupajući tužilac Bojana Jolović zatražila produženje pritvora za još mjesec dana, prenosi Avaz.

Po nalogu Tužilaštva BiH, uz odobrenje Suda, pripadnici SIPA obavili su pretres kuće uhapšenog Debevca, ali i radnika Suda BiH Milislava Pijuka, koji je sinoć uhapšen.

Proširenje istrage protiv Debevca se odnosi na sumnju na koruptivne aktivnosti, tačnije da je suspendirani predsjednik Suda BiH osumnjičen za primanje mita za predmete koji su se vodili pred ovim Sudom.

“Avaz” saznaje da je prošle sedmice, u svojstvu svjedoka u SIPA saslušan Zdravko Mamić, bivši predsjednik Dinama, koji se već godinama nalazi u BiH. BiH je odbila ga izručiti Hrvatskoj.

Debevec se sumnjiči da je od Mamića dobio sat. No, Mamić je u SIPA kako Avaz saznaje, u iskazu rekao da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevcu dao neku vrstu poklona.

Međutim, sat nije pronađen. Pripadnici SIPA nisu ga sinoć pronašli

Hronika

HAPŠENJA U BANJALUCI: Pronađena droga, novac, mobilni telefoni

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su četiri osobe iz ovog grada kod kojih su pronašli 246 grama marihuane, 7.080 KM, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U akciji “Kvantum” uhapšeni su R.B, P.P, S.M. i F.J.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva obavljeni su pretresi na četiri lokacije na području Banjaluke.

Pronađeno je 246 grama marihuane, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sve mjere preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno