Connect with us

Svijet

Žena preživjela uz pomoć flaše vina (VIDEO)

– Žena (48) koja se izgubila u australijskoj divljini preživjela je pet dana u grmlju jedući slatkiše i pijući vino. Lilian Ip krenula je u nedjelju na kratki izlet, a na kraju je završila u gustom grmlju savezne države Victorije. Nakon što je pogrešno skrenula, naišla je na slijepu ulicu, a vozilo joj je zapelo u blatu.

Nakon što je pet noći provela nasukana u blatu, u petak su je pronašle hitne službe koje su letjele iznad nje u sklopu potrage. Lilian, koja tvrdi da inače ne pije, u autu je imala flašu vina koju je planirala pokloniti.

“Prvo što mi je palo na pamet bilo je ‘voda i cigareta’. Hvala bogu da mi je policajka koja me našla dala cigaretu. Mislila sam da ću tamo umrijeti. Cijelo tijelo mi se ugasilo u petak”, rekla je Lilian za “9News Australia” i dodala da se “spremala odustati”.

Kako je izgubila nadu da će biti pronađena živa, napisala je pismo svojoj porodici u kojem je rekla da ih voli. Lilian je pronađena oko 60 kilometara od najbližeg grada, a kako zbog zdravstvenih problema nije mogla daleko hodati, ostala je kraj svog automobila, rekla je policija Viktorije.

Kod sebe je uz flašu vina imala samo nekoliko grickalica i slatkiša te nije imala vode.

“Jedina tekućina koju je Lilian, koja ne pije, imala sa sobom bila je flaša vina koju je kupila kao poklon svojoj majci, pa ju je to izvuklo. Slušala je zdrav razum da ostane sa svojim automobilom i ne odluta u grmlje, što je pomoglo policiji da je pronađe.”, rekao je narednik policijske stanice Vodonga, Martin Torpi.

Na kraju ju je policija odvezla u bolnicu, gdje se liječila od dehidracije, ali nije dugo ostala i u međuvremenu se vratila kući u Melburn, prenosi “Index”.

(Nezavisne novine)

Svijet

Zaplijenjeno 58 kg kokaina u paketima sa nacističkom zastavom, na vrhu pisalo Hitler

Peruanska policija zaplijenila je 58 kilograma kokaina, upakovanog u pakete na kojima je bila nacistička zastava.

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa, na čijem vrhu je pisalo Hitler, prenosi AP.

Agencija dodaje da je kokain bio spreman za slanje u Belgiju iz luke na sjeveru zemlje.

Iz policije su naveli da je kokain bio sakriven u transportnom kontejneru koji je prevozio špargle na brodu pod zastavom Liberije koji je ranije bio usidren u ekvadorskoj luci, prenosi BBC.

Vlasti u Peruu procjenjuju da ta zemlja proizvodi oko 90 tona droge godišnje i da većina odlazi u Evropu morskim putem, ali i malim avionima koji prevoze kokain u Boliviju, na putu do atlantskih luka.

Peru je drugi najveći proizvođač lista koke na svijetu i drugi po veličini proizvođač kokaina.

 

Nastavi čitati

Svijet

Vladin službenik ispumpao jezero kako bi pronašao svoj telefon

– Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se ispumpa voda iz vještačkog jezera kako bi pronašao svoj telefon.

Kako prenosi BBC, bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode kako bi se pronašao telefon koji je inspektor za hranu Radžeš Višvas ispustio dok je pravio selfi na brani jezera.

Kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi mogao da radi.

Višvas je u nedjelju ispustio svoj Samsung telefon vrijedan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u jezero Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

On je je tvrdio da telefon sadrži osjetljive vladine podatke i da se mora pronaći.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspjeli da nađu telefon, Višvas je o svom trošku dopremio dizel-pumpu, rekavši da je dobio usmenu dozvolu od nadređenih da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”.

On je tvrdio da mu je rečeno da bi to “u stvari koristilo farmerima kojima nedostaje vode”.

Čitava akcija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odjeljenja za vodoprivredu, poslije prijave stigao na lice mjesta.

“Višvas je suspendovan do istrage. Voda je neopһodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način”, rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

Nastavi čitati

Svijet

Najbogatiji čovjek za jedan dan izgubio 11 milijardi dolara: Evo šta se dogodilo

Najbogatiji čovjek svijeta, vlasnik francuskog proizvođača luksuzne robe LVMH, Bernar Arno, izgubio je za dan 10,39 milijardi evra.

Ovu sumu izgubio je u utorak nakon značajnog pada cijena akcija.

Osnivač LVMH-a – čija ponuda uključuje luksuzne proizvode poput Luis Viton torbica, Moet & Čandon šampanjca i Kristian Dior haljina – doživio je rast bogatstva veći dio od početka godine, dok su cijene dionica evropskih luksuznih kompanija porasle.

Dionice LVMH-a pale su sada, međutim, 5 odsto u Parizu – najviše u više od godinu dana – usred šireg pada koji je izbrisao oko 30 milijardi dolara iz evropskog luksuznog sektora.

Čak i uz ove gubitke, francuski milijarder i dalje ima neto vrijednost od 191,6 milijardi dolara, prema Blumberg Bilioners Indeksu. Do sada je ove godine dodao 29,5 milijardi dolara.

Jaz između bogatstva Arnoa i drugoplasiranog Ilona Maska iz kompanije Tesla smanjio se na 11,4 milijarde dolara.

Do pada od utorka došlo je nakon dugog rasta cijene dionica LVMH-a, koja je i dalje veća 23 odsto u odnosu na prije godinu dana, prenosi b92

Nastavi čitati

Aktuleno