Connect with us

Hronika

ŽENA U BIJELJINI UCJENJIVALA PARTNERA, pa osuđena na godinu i po zatvora

Marija Marjanović (29) iz Bijeljine osuđena je u Osnovnom sudu u tom gradu na godinu i po zatvora zbog pokušaja iznude novca od bivšeg momka Miloša N. (23), koji se ubio.

Njen branilac Petko Budiša kazao je da je tokom postupka odbrana uspjela da dokaže da optužena nema veze sa smrću mladića.

– Svakako kad dobijemo presudu odlučićemo o daljim koracima i žalbi na nju. Uspjeli smo dokazati da smrt mladića nije rezultat njenih postupaka – rekao je Budiša.

Prema presudi koja je objavljena na internet stranci bijeljinskog Osnovnog suda, navodeći inicijale, Marjanovićeva je krivično djelo počinila krajem 2020. godine. Ona se svom momku lažno predstavljala kao opasni kriminalac B. K. iz Tuzle i prijeteći bacanjem bombe tražila novac.

– Optužena M. M. je od N. M. sa kojim je bila u emotivnoj vezi u dužem periodu tražila i dobijala novac. Kada je jednom prilikom neutvrđenog dana u septembru 2020. godine zatražila 1.300 KM, on joj nije mogao da udovolji pa ga je prisilila. Predstavila se kao K. B. te je mladiću uputila poruku da je dug koji je ona imala prema B. B. sada njegov, jer je ljubomoran na njihovu vezu te da će ako mu, ako ne plati dug, baciti bombu – stoji u presudi.

Dodato je da je N. M. prijetnje shvatio ozbiljno te je optuženoj poslao poruku da će sve prijaviti policiji, a ona mu je odgovorila da B. B. više ne potražuje pare od njega, jer mu se u međuvremenu rodilo dijete pa časti. Miloš. N. je pronađen obješen u oktobru 2020. godine i iza sebe je ostavio oproštajno pismo pomoću kojeg je policija utvrdila da je duže vrijeme bio izložen prijetnjama i ucjeni putem “Instagram” profila opasnog kriminalca iz Tuzle. Taj profil je navodno napravila optužena.

Hronika

Pijan BACIO BOMBU ispred svoje kuće, policija ga ODMAH UHAPSILA

M.B. iz Kozarske Dubice osumnjičen je da je juče na putu ispred svoje kuće pijan aktivirao i bacio ručnu bombu zbog čega je na kući nastupila manja materijalna šteta.

U ovom incidentu nije bilo  povrijeđenih osoba.

Naime, Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica uhapsili su M.B. zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Kriminalističkom obradom, te prikupljenim dokazima na licu mjesta, utvrđeno je da je M.B. oko 15,45 časova na makadamskom putu ispred svoje kuće u Kozarskoj Dubici, nakon što se doveo u stanje alkoholisanosti, aktivirao i bacio minsko eksplozivnu napravu-ručnu bombu kom prilikom je na objektu kuće nastupila manja materijalna šteta, bez posljedica po lica. Nakon kompletiranja predmeta protiv lica M.B., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navode iz PU Prijedor.

Nastavi čitati

Hronika

Identifikovana četiri maloljetna lica koja su tokom marša u Banjaluci oteli LGBT zastavu

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je identifikovala četiri maloljetne osobe koje su 8. marta ove godine u Banjaluci vrijeđali učesnike javnog skupa i uzeli zastavu od učesnice.

“Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, te je u skladu sa nalogom postujećeg tužioca, 17. marta 2023. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačku odluku”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nastavi čitati

Hronika

Aktivisti napadnuti u Banjaluci, ima povrijeđenih

U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Krfskoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

– Tu se održavao interni sastanak ljudi, oni su nekako saznali i opkolili prostorije – rekla je Ivana Korajlić iz TI BiH.

Policija je brzo stigla na lice mjesta i intervenisala.

– Pod velikom policijskom pratnjom svi se prebacuju u PU Banjaluka – piše “Buka” navodeći da je u ovom incidentu troje ljudi povrijeđeno i da su prebačeni u Službu hitne pomoći, prenosi “Mondo”.

Kako je članica Organizacionog odbora “BH Povorke ponosa”, Melani Isović rekla za “N1” grupa mladića, pretpostvlja huligana i navijača, fizički je nasrnula na grupu aktivista u blizini prostorija “Transparency Internationala BiH”.

Podsjetimo policija je jutros zabranila ranije najavljeni skup “BH Povorke ponosa” koja je planirala projekciju filma “Pride” diskusiju o pravima i slobodama i žurku u prostoru DKC Incel. Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost.

Protekle večeri grupa huligana je defilovala ulicama centra Banjaluke uzvikujući parole “Ubi pe**ra”, a centar grada je osvanuo oblijepljen fotografijama sa prekriženim zastavama duginih boja na stubovima javne rasvjete i saobraćajne signalizacije.

Situacija se usložnila nakon što je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio od nadležnih organa da onemoguće skup “BH Povorke ponosa”, a nakon što su mu prethodno pisali predstavnici 13 udruženja i organizacija koji su u uzijavama banjalučkim medijima prijetili da će sa narodom spriječiti skup ukoliko to ne učine nadležni organi, prenosi “N1”.

Nastavi čitati

Aktuleno