Connect with us

Region

PLANIRATE LJETOVANJE U HRVATSKOJ? Evo kakve vas cijene očekuju (FOTO)

Baške Vode su jedna od najljepših destinacija u Hrvatskoj, nalaze se 50 kilometara južno od Splita i 10 kilometara sjeverno od Makarske.

Baške Vode važe za jednu od omiljenih destinacija za ljetovanje državana BiH, a odavno je poznato da su cijene na hrvatskom primorju otišle u nebesa.

Pa tako, ukoliko želite da pojedete pizzu, cijene se kreću od 12,50 eura do 15 eura (što je oko 30 KM).

Cijene pizza. Avaz

Cijene u Baškim Vodama

Za ledenu kafu će te izdvojiti 5 eura (oko 10 KM), a za sladoled 7 eura (14 KM).

Cijene sladoleda. Avaz

Ukoliko želite da uživate pored plaže ispijajući kafu, za istu će te izdvojiti oko 2 eura (4 KM), za cappuccino 4 eura (oko 8 KM).

Sokovi koštaju u prosjeku 3 eura (6KM), a pivo od 2,50 eura pa do 4 eura.

Cijene pića. Avaz

autor: http://avaz.ba

Region

LAŽNI SNIMAK VUČEVIĆA kreiran pomoću vještačke inteligencije

Na društvenoj mreži “Fejsbuk” pojavio se lažni snimak premijera Srbije Miloša Vučevića, na nalogu “Korvus01″ /Corvus01”, saopšteno je iz kabineta predsjedika Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je vještačkom inteligencijom kreirana nepostojeća izjava Vučevića gdje je zloupotrijebljen njegov lik, dok su generisanim glasom objavljeni podaci o nepostojećim projektima Vlade.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno policijski službenici Uprave za tehniku obratili su se kompaniji “Meta” kako bi te objave bile uklonjene i dostavljeni podaci o administratoru naloga.

Podesena je krivična prijava protiv nepoznatog lica i radi se na utvrđivanju identiteta lica koje stoji iza profila na kome je objavljen lažni video, dodaje se u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

VUČIĆ DRAMATIČNO “Imamo mnogo izazova, VELIKE SNAGE OKUPLJENE U REGIONU”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, poslije sjednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni “Banjica 2” da je taj sastanak održan kako bi se analizirali svi nedostaci i šta je to što je neophodno da se ispravi, kao i da se analiziraju bezbjednosne prijetnje i situacija u regionu.
On je naveo da ima mnogo izazova i kako je rekao, velike snage su okupljene u regionu.
– Јedanput ili dva puta godišnje imamo te sastanke i na njima analiziramo sve nedostatke i šta je to što je neophodno da ispravimo u našem radu i takođe analiziramo bezbjednosne prijetnje, analiziramo situaciju u regionu. U skladu sa tim donosimo i određene odluke. Srbija, odnosno oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju, uvećavaju i unapređuju kao i ubojna sredstva – rekao je Vučić.

Dodao je da ono čime nisu zadovoljni, to je popuna, odnosno brojem ljudi, naročito to na sjeveru Srbije, u Beogradu i Vojvodini.

– Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu iz različitih razloga, od značajnih snaga susjednih zemalja do ogromnog broja NATO pripadnika na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku, to 4534. Mi računamo na dobru saradnju sa KFOR-om i NATO trupom i vjerujemo da će doprinijeti stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji. U ovom trenutku imate u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH koje su pojačane nečim što je novina, to su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one ne nalaze se na toj teritoriji već na teritoriji susednih zemalja Rumunije, Mađarske, Bugarske. Takođe uvjereni smo da ni na koji način neće biti upotrebljene protiv bilo srpskog naroda, bilo Republike Srbije – rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

Novi NAPAD SVINJE u Srbiji: Životinja ujela muškarca za POLNI ORGAN

Još jedan napad svinje na čovjeka dogodio se u Aleksincu. Ovoga puta stradao je muškarac M. D. (51) iz Bovna, kada ga je svinja ujela za nogu i polni organ.

M.D. je odvajao prasiće od svinje. Svinja ga je ujela za nogu i međunožje, zahvatila je penis i oba testisa. U toku prve intervencije doktori su zašili penis i oba testisa, ali je došlo do infekcije rane tako da je urađena još jedna operacija, nakon čega je otpušten na kućno liječenje rekao je izvor.

U intenzivnoj njezi aleksinačke bolnice i dalje se nalazi Snežana Radojković kojoj je juče svinja koju je čuvala nanijela više ujednih rana u predelu lica, glave, grudi i ruku, a uz to je zadobila prelom jednog pršljena, jednog rebra i šake i povredu oka.

Svinja koja je uzela Snežanu ima svoju prasad, a Snežanu je uzela kada je u ruke uzela prase koje je bilo povrijeđeno, piše Telegraf.

Nastavi čitati

Aktuelno