Connect with us

Politika

TRIVIĆ POKUPILA POLITIČKI “OTPAD”! Uspjela skupiti samo kadrove KOJE NIKO DRUGI NEĆE!

Nakon što je Jelena Trivić okrenula leđa SDS-u jer nisu željeli da joj daju pozicije ni kandidature za koje je smatrala da joj pripadaju, otišla je u PDP i tamo preko noći dobila sve na tacni. Mandat poslanika dobila je kompenzacijom, a mjesto potpredsjednice PDP-a i kandidaturu za predsjednika Republike Srrske pritiscima i prijetnjom da će napustiti stranku, što se na kraju i ostvarilo.
Činjenica je da je Jelena Trivić svoju bitku za kandidata za predsjednika Republike izgubila svuda, osim u Banjaluci i to je, kažu upućeni, i bio okidač da ode iz PDP-a. Nije mogla da podnese da joj je glasove jedini obezbijedio stranački kolega Stanivuković, čiji uspjeh nikad nije mogla da podnese.

Osnivanjem Narodnog fronta koji se finansira iz vrlo sumnjivih izvora, oko sebe je okupila kadrove koje niko neće i koji su promijenili po nekoliko stranaka. Takođe, tu su i ljudi koji su poznati po svom ćutanju i koji često nemaju ni po jednu javnu diskusiju, a plaćeni su da budu glas naroda. Najpoznatiji javnosti je svakako Nemanja Kondić za kojeg kažu da je prestigao čak i Nenada Grbića koji je do sada u gradskom parlamentu bio šampion u ćutanju. Sada je ta titula pripala Kondiću. Takođe, Kondić je u gradu poznat kao osoba vrlo diskutabilnih noćnih navika i javnost je već imala priliku da gleda njegove snimke koje djeluju da su napravljene pod uticajem nedozvoljenih supstanci.

Posebna priča je Radoslav Dončić koji se raznim ispadima proslavio u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Poznat je po tom da nikad nije spreman za diskusije o temi dnevnog reda ,nego oblači uniformu” i po svakoj tački dnevnog reda govori isto, nepovezano i izaziva opšti smijeh svih poslanika i javnosti. Rame uz rame s njim je i Željko Dubravac, čovjek koji je glasao za sve kadrove sadašnje vlasti, a onda se preko noći, kažu uz dobru finansijsku nadoknadu, prebacio kod Trivićeve. Tu je i Dijana Ješić koja je takođe osvojila mandat na krilima Stanivukovića i zajedno sa Kondićem vrlo brzo preljela dalje, zaboravljajući preko noći koja stranka joj je omogućila mjesto na listi i obezbijedila mandat.

Ovo su samo neki od primjera koji dokazuju da je Trivićeva oko sebe okupila ljude poznate po prevrtljivosti, nestručnosti i koji kod građana i glasača izazivaju samo nepovjerenje. Zato je teško očekivati da Trivićeva nakon nadolazećeg fijaska na predstojećim lokalnim izborima ikada više bude u stanju da nastavi sa bilo kakvom političkom karijerom.

Politika

Bijela kuća prati situaciju u BiH, Saliven: Moguće dodatne SANKCIJE

SAD su zabrinute zbog povećanih prijetnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od strane predsjednika Republike Srpske Dodika, poručio je Džejk Saliven, predsjednik Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD-a u Bijeloj kući.

– Nastavićemo odgovarati na secesionističke akcije i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i kroz korištenje dodatnih sankcija. Podržavamo visokog predstavnika i korištenje njegovih ovlaštenja, kada je to potrebno, za odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nastavićemo biti uz građane BiH i njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrisane u evroatlantsku zajednicu – napisao je on na mreži Iks.

Saliven je blizak saradnik Džoa Bajdena, predsjednika SAD, i visoko je pozicioniran u njegovoj administraciji. Po rangu, on je četvrta najjača pozicija u Bijeloj kući, nakon predsjednika SAD, potpredsjednika i šefa osoblja Bijele kuće.

 

Nastavi čitati

Politika

DANI SU U PITANJU: Lideri stranaka napokon dogovorili usvajanje BUDŽETA

Lideri vladajućih stranaka na nivou BiH dogovorili su danas na sastanku u Mostaru usvajanje budžeta institucija BiH.

Dogovorili su, naime, kako je to nakon sastanka otkrio domaćin, lider HDZ-a BiH Dragan Čović, da se budžet BiH nađe na sjednici Savjeta ministara BiH već u četvrak, 4. jula, a potom po ubrzanoj proceduri bude usvojen u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

“Čini mi se da je realno da to uradimo brzo, dani se u pitanju, a onda da se posvetimo ekonomskim aspektima na evropskom putu”, rekao je Čović.

Obrazložio je nakon toga i šta podrazumijeva zaključak koji su stranački lideri danas potpisali u Mostaru, te naveo da će koalicija i dalje postojati ako budžet bude usvojen, pišu Nezavisne.

“Zaključak se odnosi na proračun i par stvari koje zajedno trebao raditi u narednih mjesec dana, kako bi stvorili  korektan ambijent da izvršna i zakonodavna vlast može da funkcionira na razini BiH. Vrlo jednostavno, a ako mi usvojimo proračun u četvrtak, mislim da će postojati”, kazao je Čović, govoreći o koaliciji.

Atmosfera na sastanku je, rekao je lider HDZ-a, bila izvrsna.

“Treba da se uzdignemo iznad razlika i da pošaljemo pozitivnu poruku da ćemo imati uskoro budžet kako bi na jesen dobili pregovarački proces”, rekao je lider HDZ-a BiH na konferenciji za novinare, na kojoj se obratio sam, jer su, kako je obrazložio, kolege to od njega tražile.

Rekao je nakon toga da se već poslije lokalnih izbora 2024. može očekivati pregovarački proces sa EU.

“Ključna stvar današnjeg sastanka je pristup EU i ono što zajedno možemo izvući iz našeg rada, a da razlike ostavimo po strani”, rekao je Čović.

Domaćin sastanka se zahvalio kolegama što su, kako je istakao, dali doprinos da mogu poslati koliko-toliko pozitivnu poruku kako bi BiH na jesen mogla dobiti pregovarački proces sa EU dok je Mađarska predsjedavajuća EU.

Sastanku su u ime SNSD-a prisustvovali lider te stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Radovan Višković, generalni sekretar Srđan Amidžić, te član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

Kada je riječ o HDZ-u BiH, uz stranačkog lidera, sastanku su prisustvovali i Čovićeva zamjenica Borjana Kršto i potpredsjednik stranke Darjana Filipović.

Na sastanku su bili i lider SDP-a BiH Nermin Nikšić, stranke NiP Elmedin Konaković, te Naše stranke Edin Forto.

U delegaciji SDP-a BiH bili su i Saša Magazinović, partije Narod i pravda Denis Zvizdić, te Naše stranke Predrag Kojović i Sabina Ćudić.

Pred ovom koalicijom je, podsjećanja radi, niz zadataka, pa je tako potrebno, između ostalog, usvojiti zakon o Sudu BiH, zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH itd.

Prije sastanka koalicije na nivou BiH, iz “Naše stranke”, na čijem čelu je Forto, rekli su da insistiraju da se priča o budžetu, planu rasta i EU putu BiH.

Nastavi čitati

Politika

“SNSD GUBI POTPUNU KONTROLU” Nakon što je PDP dobio delegata u Domu naroda Borenović poručio da ipak IMA PRAVDE

Ipak ima pravde, iako nekada spora, kada smo posvećeni i uporni može biti dostižna! Sreća prati hrabre!

Ovo je poručio Branislav Borenović, predsjednik PDP, nakon što je žrijebom odlučeno da peti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude Nenad Vuković iz PDP.

– Ovo je bio dugotrajan, težak, nekada i mučan proces, ali nismo odustajali. Ostaje žal što je trebalo godinu i po da se ovaj proces okonča i što nije sve odmah završeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali očigledno je da se u ovoj zemlji treba boriti za pravdu. Podsjetiću da su glasanje u NSRS pratile brojne kontroverze, od mogućih falsifikovanih i uslikanih listića, pa dalje, oko čega još vodimo sudski postupak. Da je bilo drugačije, da se nisu po običaju bavili prevarama, svi bismo izbjegli ove procedure – rekao je Borenović.

Ističe da će se ulaskom Nenada Vukovića u Dom naroda PS BiH političke prilike umnogome promijeniti.

– SNSD i Dodik gube potpunu kontrolu nad procesima na nivou BiH, što će, prije svega, dovesti do smirivanje aktuelne uzavrele tenzične situacije i omogućiti lakšu prohodnost zakonskih rješenja. Ali, iznad svega, iako pokušavaju da manipulišu javnost da će biti drugačije, očajnički kukumaču, mogu poručiti da će Republika Srpska i srpski interesi biti zaštićeniji nego do sada, u skladu sa postojećim dejtonskim ustavnim okvirom – rekao je Borenović.

Nastavi čitati

Aktuelno