Connect with us

Politika

Ni vrijeme, ni mjesto! SPS POLITIČKU KAMPANJU VODI PO BOLNICAMA!

Političke kampanje ne mogu se voditi u bolnici, rečenica je od prije tri mjeseca bivšeg direktora bijeljinske Bolnice ‘’Sveti Vračevi’’ prof. dr Zlatka Maksimovića. On je smijenjen, a politička kampanja SPS-a nastavljena je u bijeljinskoj bolnici.
Predstavnice Foruma žena SPS, na čelu sa predsjednicom Jelenom Rodić, juče su posjetile odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo Bolnice ‘’Sveti Vračevi’’ u Bijeljini tom prilikom darovale opremu za porodilje i novorođene bebe, saopšteno je iz SPS-a.
Podsjetimo, početkom marta Goran Selak, lider SPS-a pohodio je bijeljinski gradski odbor na čije čelo je tada izabran dr Srđan Mijatović. Podsjetu Bijeljini iskoristili su Selak i Rodićeva kako bi kritikovali tadašnjeg direktora bolnice prof. dr Zlatka Maksimovića jer navodno nije želio da im odgovori na dopis da uruče donaciju porodiljama i bebama.
Iz bijeljinske bolnice tada su demantovali SPS i naveli:
‘’Stav JZU Bolnica “Sveti Vračevi“ u Bijeljini uvijek je bio dosljedan i isti za sve političke partije – sve donacije su dobrodošle, ali bez kamera i stranačkih promocija jer im nije mjesto u zdravstvenim ustanovama. To smo rekli i predstavnicama SPS-a koje su nas kontaktirale, želeći da sprovedu javnu medijsku i partijsku akciju u našoj bolnici. Takve promocije se vrše u mjesnim odborima i na stranačkim skupovima, a ne među pacijentima koji trebaju mir.
Sve partije koje hoće darivati po onoj hrišćanskoj: “Neka tvoja ljevica ne zna šta čini tvoja desnica“, bez kamera u bolnici i uznemiravanja pacijenata, to su uvijek mogle učiniti i mnoge su i činile. Dođu i ostave poklone i donacije, bez uznemiravanja pacijenata, snimanja i pres konferencija. Žao nam je što se ispostavlja da neki to žele raditi isključivo radi lične i stranačke promocije. Možete li zamisliti na šta bi ličile zdravstvene ustanove kada bi sve političke partije poželjele slične promocije, a u Republici Srpskoj ih je više od 30? Zato smatramo ispravnim naš stav da samo predstavnici institucija, u ime tih institucija, mogu obilaziti bolnicu i javno uručiti donacije. Naša obaveza je da brinemo o pacijentima, a ne o promociji političkih partija’’.
Novi v.d. direktora bolnice je dr Mikajlo Lazić, za kojeg se tvrdi da je jedan od najozbiljnijih kandidata SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine, pa ne čudi da je vrata bolnice otvorio za političke kampanje. Biće zanimljivo vidjeti njegovu reakciju ukoliko Ljubiša Petrović, koji je favorit za gradonačelnika, zajedno sa GrO SDS-a sutra poželi da i oni daruju porodilje. U SNSD-u i SPS-u su vjerovatno proračunali da je Petrović ljekar i da sebi tako nešto neće dozvoliti.
Podsjećanja radi, predsjednik GrO SPS u Bijeljini je dr Srđan Mijatović koji je političku karijeru počeo u SDS-u, da bi potom prešao u Pokret ‘’Uspješna Srpska’’, a onda u SP Petra Đokića odakle je prešao u SPS Gorana Selaka. S obzirom na to da voli transfere, ne čudi da je angažovan u Fudbalskom savezu BiH gdje svoju ljubav prema BiH iskazuje držanjem ruke na srcu dok svira himna BiH.

BN

Politika

“Rezultat medijske i političke kampanje PROTIV NJEGA” Dodik o ATENTATU na Trampa, dotakao se i SVOJE BEZBJEDNOSTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je atentat na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa rezultat medijske i svake druge političke kampanje protiv jednog čovjeka.

Dodik je rekao da takva kampanja satanizuje i pokušava predstaviti čovjeka protiv kojeg se vodi kao opšte zlo koje treba skloniti, što je u Trampovom slučaju i dovelo do atentata na njega.

– Očigledno je da je Amerika podijeljeno društvo. Ipak, ona je još moćna i jaka zemlja i neki smatraju da dosadašnju dominaciju treba da zadrže i pokušavaju da upravljaju drugim zemljama. Svjesni su da se svijet mijenja i da se unipolarni svijet zamjenjuje sa više centara moći – rekao je Dodik.

On je dodao da napad na Trampa treba osuditi, te je bivšem predsjedniku poželio da pobijedi na izborima jer je očigledno da njegova politička platforma i program sigurno doprinose tome da se svijet osjeća sigurnim.

– Treba vjerovati u sposobnost Amerike da održi stabilno društvo. Mislim da je to nešto što će se i desiti – rekao je Dodik.

On je podsjetio da SAD za vrijeme Trampovog predsjedničkog mandata nisu započele nijedan novi rat, što govori o tome kakvo je njegovo opredjeljenje, a da demokratska administracija koja je na vlasti gotovo svakodnevno otvara neke nove sukobe.

Predsjednik Srpske smatra da će Amerika jednog dana morati da se pomiri sa novom ulogom da ne može biti dežurni policajac, ali je primijetio da će na tom putu mnogi stradati, a neki će imati neugodnosti kao što ih imaju u Srpskoj.

– Ipak, to da zadržimo i sačuvamo ono što Republika Srpske jeste i što želimo da bude, jeste vrednije od ličnog komoditeta bilo koga od nas – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je prilikom kandidature znao da neće biti lako, bez obzira na uvriježeno mišljenje u narodu o političarima da su “ovakvi ili onakvi”.

– Ako želite da budete narodni političar i radite u interesu naroda i branite ono što je naciionalna ili narodna stečevina, da nikada ne zaboravite ljude koji su stradali za Srpsku, onda morate da računate da imate i neprijatelje. Mislim da Republika Srpska ima značajne i jake neprijatelje – zaključio je Dodik.

“Osjećam se bezbjedno u Srpskoj”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u Srpskoj osjeća veoma bezbjedno.

Dodik je pojasnio da tome u prilog ide smanjenje opšteg kriminaliteta i povećanje stepena otkrivenosti, kao i da sve to govori da se radi i operativno i preventivno, što svakome u Republici Srpskoj daje sigurnost.

Na pitanje koliko su opasne izjave iz Sarajeva koje najčešće dolaze od ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka, Dodik je odgovorio da ne želi da luzerima daje na značaju.

– Kad god pomenem tako neke luzere kao što su ti likovi, oni dobijaju na značaju. Ne zato što sam ja nešto važan, već što je na sceni opšta medijska hajka iz Federacije na nas, posebne na mene. Sve ono što sam ikada rekao o njima, uvijek mogu ponoviti – zaključio je Dodik.

 

Nastavi čitati

Politika

SKANDAL: Za Miru Lazovića ubistva Srba su MALA GREŠKICA?! (VIDEO)

Nekadašnji predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović nazvao je ubistva Srba “malom greškicom” u borbi Armije RBiH za odbranu.

On je za “Face TV”, govoreći o Srebrenici, priznao da je i Armija BiH činila zločine nad Srbima, navodeći primjer u Kazanima.

Lazović je potom rekao da je slučaj u Kazanima “mala greškica” koja ne smije da “degradira časnu borbu Armije RBiH u odbrani BiH”.

Podsjećamo, zločin na Kazanima označava ubistva Srba od sredine 1992. do oktobra 1993. godine čija tijela su potom bacana u jamu Kazani.

Ubistva Srba su vršili pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao Mušan Topalović zvani Caco.

Srbi su dovođeni iznad jame gdje su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, nakon čega su njihova tijela bacana u jamu.

Broj ubijenih Srba na tom mjestu nikada nije zvanično utvrđen, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Politika

CIK BiH USVOJIO ODLUKU Vuković dobio mandat delegata u Domu naroda BiH umjesto Novaković Bursać

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je danas da je Nenad Vuković iz PDP delegate u Domu naroda BiH iz Republike Srpske.

Na hitnoj sjednici CIK BiH jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

To znači da je izmjenjena odluka iz januara 2023. godine gdje je stajalo da je srpski član Snježana Novaković Bursać, zamijenjeno sa Nenadom Vukovićem.

Predsjednica CIK BiH Irena Hadžiabdić rekla je da će nakon današnje usvojene odluke ona biti proslijeđena službenim glasnicima u BiH, te će biti objavljena na službenim stranicama CIK BiH, a nakon čega će materijal o dodjeli mandata biti uručen Vukoviću i proslijeđen u Dom narod BiH.

Nastavi čitati

Aktuelno