Connect with us

Banjaluka

ZAVRŠETAK NAREDNE SEDMICE Počela rekonstrukcija ogranka ulice u Zalužanima

U okviru radova redovnog održavanja asfaltnih saobraćajnica, u toku je rekonstrukcija ogranka ulice 16. Krajiške narodnooslobodilačke udarne brigade, koja ujedno predstavlja pristupni put do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, groblja, kao i stambenih objekata neposredno uz ovu ulicu u banjalučkom naselju Zalužani.

Predmetna rekonstrukcija obuhvata uklanjanje slabonosive konstrukcije, zamjenu dotrajalog asfalta, izradu oborinske i fekalne kanalizacije sa izradom šahtova i slivnika, te proširenje ulice.

Izvođač radova je preduzeće „Kozaraputevi“ d.o.o Banjaluka, a radovi će biti okončani naredne sedmice.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “FK “Naprijed” dobio nove svlačionice, parking i KLUPSKE TRIBINE” (FOTO)

Pored modernih novoopremljenih prostorija, svlačionica i parkinga FK “Naprijed” dobio je i prve klupske tribine sa 300 sjedećih mjesta, rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodado da iako nisu izborili pobjedu, orila se pjesma podrške navijača sa novih tribina!

-Čestitam svim igračima i rukovodstvu kluba na trudu, ali i visokom plasmanu!Grad Banja Luka bio je snažna podrška pri realizaciji svih gore nabrojanih projekata, a snažna podrška, kako Grada tako i moja lična, neće izostati ni u budućnosti, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

SVJETSKO PRVENSTVO U RAFTINGU! Banjalučani najbolji na svijetu!

Posada banjalučkog Dajak kluba u sastavu Dragan Babić, Igor Kuzmanović, Nebojša Tadić, Igor Kuzmanović, osvojila je prvo mjesto u disciplini spust, a samim tim i u generalnom poretku Svjetskog prvenstva u raftingu kojem je ove godine domaćin Banjaluka i rijeka Vrbas.

– Veliko je zadovoljstvo biti najbolji na svijetu. Sjajnu smo trku izveslali danas i sasvim zasluženo osvojili zlato u spustu, to je bilo sasvim dovoljno da i u generalnom poretku šampionata budemo najbolji, a to nam je bio glavni cilj na ovom Prvenstvu. Moram da kažem da ostaje žal što ni danas nismo uspjeli doći do medalje u open kategoriji. Dva četvrta mjesta juče u slalomu i danas u spustu, sve je bilo za dlaku. Ja bih posebno pohvalio naše momke u kategoriji do 19 godina koji su i danas osvojili srebrnu medalju, tako da su na kraju u generalnom poretku Prvenstva osvojili bronzanu medalju. Osvojili smo više medalja nego prije dvije godine čime smo uspjeli u namjeri da ostvarimo zacrtani cilj, rekao o je Dragan Babić, kapiten banjalučkog Dajak kluba i reprezentacije BiH.

Najveće iznenađenje prvenstva je posada Dajak kluba u kategoriji do 19 godina. Oni su se na opšte iznenađenje svih, domogli srebra u sprintu, bronze u slalomu i srebra u spustu što im je bilo dovoljno za bronanu medalju u generalnom poretku Prvenstva.

Zlatom se u open kategoriji okitila reprezentacija Brazila. Oni su i danas trijumfovali u disciplini spust gdje su, nakon pobjeda u sprintu i slalomu, osvojili titulu prvaka svijeta u open kategoriji.

– Prezadovoljni smo ostvarenim. Pokazali smo da smo u odličnoj formi, vrijedno smo radili i potpuno spremni smo došli u Banjaluku. Danas smo pobjedom u spustu pokazali da jednako dobro vladamo i u tehničkim disciplinama i u spustu. Zaista smo prezadovoljni sa osvojenim medaljama u Banjaluci, kazao je kapiten brazilskog tima Eduardo Degrandi.

-Sve je prošlo onako kako smo planirali, kazao je na kraju predsjednik Rafting kluba Kanjon i direktor Prvenstva Aleksandar Pastir. Veliko hvala svim volonterima njih gotovo 200, članovima RK Kanjon, pripadnicima Oružanih snaga BiH, svima koji su učestvovali u organizaciji Prvenstva. Ponovo smo dokazali da smo u stanju organizovati i najzahtjevnije sportske manifestacije kakvo je sigurno Svjetsko prvenstvo, rekao je na kraju predsjednik RK Kanjon Aleksandar Pastir.

Podsjetimo, na šampionatu je učestvovalo više od 400 takmičara iz 20 zemalja svijeta,a na takmičenju su domaći timovi osvojili ukupno 7 medalja po disciplinama od kojih su dvije zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana.

Najviše uspjeha tokom četiri takmičarska dana imali su takmičari iz Češke i Japana. Ovo prvenstvo poslužiće kao podrška kandidaturi Krupe na Vrbas za top 20 najljepših sela na svijetu.

Nastavi čitati

Banjaluka

POZOVITE 1414 i donirajte 1KM za izgradnju kuće “PREDAH”

U okviru akcije „Od Banje Luke s ljubavlju“ i tokom juna mjeseca možete pozvati humanitarni broj 1414 za sakupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Kako je ranije naglasila Milada Šukalo, koja je ujedno i koordinator ovog projekta, ovo je poziv svim ljudima da budu dio ove humane priče, u okviru koje je do kraja maja aktivan i broj 1414.

Pozivom na ovaj broj darujete jednu KM za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Podsjećamo, na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića – Grad Banja Luka pokrenuo je 1. marta ovu jedinstvenu humanitarnu akciju.

Nastavi čitati

Aktuelno