Connect with us

Hronika

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA na putu Prijedor – Novi Grad

Hronika

NEZAPAMĆEN ZLOČIN Iskasapio suprugu, provjeravao joj telefon, a sad kaže da su živjeli u SKLADNOM BRAKU

Monstrum Goran Ravlić, koji je s majkom Leđibom Ravlić svirepo ubio svoju suprugu Nerminu, 22. maja 2019. pravosnažno je osuđivan na opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda i prijetnja.

Ubistvo Nermine Ravlić predstavlja nezapamćenu surovost izvršilaca u posljednje vrijeme u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini.

Suprug Goran i svekrva Leđiba prije nekoliko dana zvjerski su ubili Nerminu u stanu u Kolodvorskoj 13 na Pofalićima, a zatim planirali „na izuzetno okrutan način njeno tijelo isecirati, spakovati i iznijeti iz stana“.

Avaz donosi izjavu ubice Gorana Ravlića koju je dao u Tužilaštvu 30. juna ove godine. On je uhapšen 29. juna na Stupu u 1.25 sati, dok se kretao ulicom Kurta Shorka. Prije toga, njegova majka je tvrdila da se želi ubiti.

U iskazu Tužilaštvu KS Ravlić je negirao da je ubio suprugu. On je, a što je naveo u zapisniku, uz prisustvo advokata, za to optužio svoju majku Leđibu.

U svojoj odbrani je istakao da je liječen od šizofrenije, da je koristio terapiju, ali da je sa “suprugom Nerminom imao skladan odnos“.

Ravlić je tužiteljici rekao da njegova “majka Leđiba nije odobravala njihovu vezu”. Ravlić, iako dokazi govore suprotno, izjavio je da nije učestvovao u uklanjanju tragova kupovinom predmeta (sjekire, pile, seta noževa, mašine za mljevenje mesa, plastičnih odijela, patrona amonijaka…)

U konačnici, kako je rekao tužiteljici, “kaje se što se to dogodilo zbog njegove majke Leđibe“.

Svjedočenje brata ubijene Nermine Ravlić, rođene Krajina, govori nešto sasvim drugo. Nerminin brat je u izjavi datoj 29. juna u MUP-u KS kazao da je Goran u nekoliko navrata govorio da je provjeravao Nerminin telefon, pozive i društvene mreže, te da mu je izgledalo da Goran ima ispade ljubomore i da želi da je kontroliše.

Prema izjavi Nermininog brata, 25. juna sreo se s Goranom u jednom ugostiteljskom objektu u Sokolović-Koloniji, te mu je Goran rekao da je Nermina otišla s Leđibom u Bijeljinu, da obiđu majčino imanje.

Goran je bio s rođakom Latifom Jašarevićem i djelovao je zbunjeno, navodeći da Nermina prijeti njemu i njegovoj majci. Ova izjava za Nerminog brata bila je začuđujuća i nemoguća, jer je njegova sestra bila blage naravi i nikada se nije tako ponašala.

Nerminin brat je rekao policiji kako smatra da je njegova sestra već tada bila mrtva, a da su Goran i Latif došli da provjere da li je on možda nešto znao o tome.

Nastavi čitati

Hronika

Još 3 svjedoka u slučaju MALENE DANKE: I osumnjičeni Dejan traži novo saslušanje

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za petak u 10 sati zakazano je saslušanje tri nova svjedoka u slučaju ubistva Danke Ilić (2).

“Osumnjičeni Dejan Dragijević je preko svog branioca podnio zahtjev da ponovo bude saslušan u svojstvu osumnjičenog. Ova dokazna radnja još uvek nije zakazana”, rečeno je “Telegraf.rs” iz VJT u Zaječaru.

Za ovaj zločin osumnjičeni su radnici JKP “Vodovod” Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni se nalaze u pritvoru.

Inače, Dragijević je na saslušanju u tužilaštvu priznao zločin i opisao ga do detalja, ali nije mogao da se sjeti gdje su bacili tijleo nesrećne djevojčice.

Janković je dva puta sve negirao.

“Šokiran sam ovim što se dogodilo. Zašto je dva meseca čekao da bi sada negirao sve. Nadam se da će ova agonija što pre da se završi, nisam ovo očekivao, moram da kažem da me je pogodilo, a dete im neću oprostiti”, poručio je Miloš Ilić, otac ubijene Danke.

Kako je rekao, potpuno je nečuveno da je osumnjičeni sve negirao.

– Digao je celu Srbiju na noge, svi su čekali da otkrije nešto, a on je rekao ‘ja nemam ništa s tim’. Vjerujem da bi on nešto mogao da zna”, kaže otac djevojčice i dodaje da su zbog brojnih negativnih komentara u javnosti da je njegova porodica umiješana u ovaj jeziv zločin, morali da se “povuku sa društvenih mreža”.

“Ugasili smo mreže, ne možemo da čitamo komentare u kojima nas optužuju. Pa ko bi normalan naudio svom djetetu. Samo da se sve razotkrije, otvoriću vrata stana i ispričati našu priču”, poručio je Miloš Ilić.

Djevojčica Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine.

Janković je uhapšen 4. aprila ove godine pod sumnjom da je ubio Danku zajedno sa kolegom Dejanom Dragijevićem.

Nastavi čitati

Hronika

BANJALUČANIN TRI PUTA OPLJAČKAO MARKETE! Danas je uhapšen

Banjalučka policija u akciji “Strip” uhapsila je R. M. iz Banjaluke osumnjičenog za tri razbojništva.

Terete ga da je u tom gradu 06.10. i 10.11.2023. godine, te 26.06.2024. godine uz prijetnju pištoljem od radnika tri marketa ukrao 18. 849 KM. Na osnovu naredbe dežurnog sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pretreseni su stan i druge prostorije koje koristi lice R.M. te su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, prenose Nezavisne.
“Takođe, na jednoj lokaciji na području opštine Kotor Varoš pronađeni su i tokom uviđaja izuzeti odjevni predmeti i pištolj marke „Blow TR 17“ koje je R.M. koristio tokom izvršenja krivičnih djela, a potom odbacio”, navode iz PU Banjaluka.

U toku je kriminalistička obrada R.M., koje će danas nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

 

Nastavi čitati

Aktuelno