Connect with us

Hronika

ZBOG PRIVATNIH NESUGLASICA Rade Božić, predsjednik mjesne zajednice Stričići, završio na UKC RS

Rade Božić, predsjednik mjesne zajednice Stričići, hospitalizovan je u Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz ove zdravstvene ustanove.

Kako su naveli, on je zadržan na daljem liječenju.

“Pacijent je primljen u Urgentni centar UKC Republike Srpske 28. juna u 22.35 časova i nakon dijagnostičke obrade hospitalizovan je u Klinici za ortopediju i i traumatologiju UKC Republike Srpske gdje je zadržan na daljem liječenju”, istakli su iz UKC-a Srpske.

Kako nezvanično saznajemo inicijali osoba koje su pretukle Božića su I.Š i S.Š.

Navodni povod za ovaj napad su privatne nesuglasice.

Hronika

DRAMA U KNEŽEVU! Napao policiju, pa na kraju završio na UKC-u

Policija je uhapsila D.L. iz Kneževa jer je odbio da pomjeri auto sa pješačkog prelaza, da bude testiran na alkohol, a prilikom hapšenja napao je policajce i nakon toga završio je na UKC-u RS zbog povreda.

“Naime, u srijedu oko 13.20 u Kneževu, policijski službenici su na pješačkom prelazu uočili parkirani audi u kojem se nalazilo navedeno lice, koje je odbilo da ukloni vozilo, da se podvgrne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, te da policijskim službenicima na uvid pokaže lična dokumenta i izađe iz vozila”, navode iz policije.

Dodaju da je nakon toga pružio pasivni, a potom i aktivni otpor policajcima prilikom hapšenja.
“Prilikom hapšenja, tjelesne povrede su zadobili policijski službenici i navedeno lice, kojem je ljekarska pomoć ukazana na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, naveli su iz policije.

Iz Policijske uprava Banjaluka su saopštili da je D.L. uhapšen jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Nastavi čitati

Hronika

NEDIM SLADIĆ DOBIO PRIJETNJE SMRĆU! Progovorio o nasilju koje trpi TRI GODINE

Poznati meteorolog iz BiH Nedim Sladić objavio je na društvenim mrežama da je dobio prijetnje smrću i da će slučaj biti prijavljen policiji.
Danas sam primio direktne prijetnje smrću samo zato što obavljam svoj posao – posao meteorologa. Naravno, osjećaj nije nimalo prijatan, ali to znači da radim svoj posao kako treba – naveo je Nedim Sladić.

Kaže da posao u medijima sa “sobom nosi ovakva očekivanja”.
– Kada radite u medijima, ovo je nešto što možete očekivati. Uvrede dolaze u paketima. Zadržat ću hladnu glavu i pozitivan stav. Ovo me neće zaustaviti i uplašiti, tako da u narednih sat ili dva možete očekivati novu prognozu – kaže Sladić.
Također, dodao je da nasilje od iste osobe trpi od 2021. godine i da je odlučio da je dosta te poručio da će slučaj biti proslijeđen policiji, piše N1.

Nastavi čitati

Hronika

NEZAPAMĆEN ZLOČIN Iskasapio suprugu, provjeravao joj telefon, a sad kaže da su živjeli u SKLADNOM BRAKU

Monstrum Goran Ravlić, koji je s majkom Leđibom Ravlić svirepo ubio svoju suprugu Nerminu, 22. maja 2019. pravosnažno je osuđivan na opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda i prijetnja.

Ubistvo Nermine Ravlić predstavlja nezapamćenu surovost izvršilaca u posljednje vrijeme u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini.

Suprug Goran i svekrva Leđiba prije nekoliko dana zvjerski su ubili Nerminu u stanu u Kolodvorskoj 13 na Pofalićima, a zatim planirali „na izuzetno okrutan način njeno tijelo isecirati, spakovati i iznijeti iz stana“.

Avaz donosi izjavu ubice Gorana Ravlića koju je dao u Tužilaštvu 30. juna ove godine. On je uhapšen 29. juna na Stupu u 1.25 sati, dok se kretao ulicom Kurta Shorka. Prije toga, njegova majka je tvrdila da se želi ubiti.

U iskazu Tužilaštvu KS Ravlić je negirao da je ubio suprugu. On je, a što je naveo u zapisniku, uz prisustvo advokata, za to optužio svoju majku Leđibu.

U svojoj odbrani je istakao da je liječen od šizofrenije, da je koristio terapiju, ali da je sa “suprugom Nerminom imao skladan odnos“.

Ravlić je tužiteljici rekao da njegova “majka Leđiba nije odobravala njihovu vezu”. Ravlić, iako dokazi govore suprotno, izjavio je da nije učestvovao u uklanjanju tragova kupovinom predmeta (sjekire, pile, seta noževa, mašine za mljevenje mesa, plastičnih odijela, patrona amonijaka…)

U konačnici, kako je rekao tužiteljici, “kaje se što se to dogodilo zbog njegove majke Leđibe“.

Svjedočenje brata ubijene Nermine Ravlić, rođene Krajina, govori nešto sasvim drugo. Nerminin brat je u izjavi datoj 29. juna u MUP-u KS kazao da je Goran u nekoliko navrata govorio da je provjeravao Nerminin telefon, pozive i društvene mreže, te da mu je izgledalo da Goran ima ispade ljubomore i da želi da je kontroliše.

Prema izjavi Nermininog brata, 25. juna sreo se s Goranom u jednom ugostiteljskom objektu u Sokolović-Koloniji, te mu je Goran rekao da je Nermina otišla s Leđibom u Bijeljinu, da obiđu majčino imanje.

Goran je bio s rođakom Latifom Jašarevićem i djelovao je zbunjeno, navodeći da Nermina prijeti njemu i njegovoj majci. Ova izjava za Nerminog brata bila je začuđujuća i nemoguća, jer je njegova sestra bila blage naravi i nikada se nije tako ponašala.

Nerminin brat je rekao policiji kako smatra da je njegova sestra već tada bila mrtva, a da su Goran i Latif došli da provjere da li je on možda nešto znao o tome.

Nastavi čitati

Aktuelno