Connect with us

Region

JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE! Dvije djevojčice nasrnule jedna na drugu!

DržaoO sam je 20 minuta sve dok policija nije došla. Moram priznati da sam i sam bio u šoku koliko bijesa je bilo u toj učenici, a sama scena je izgledala kao iz filma “Istjerivač đavola”.

Ovako priča direktor Tehničke škole za dizajn kože u Beogradu Branislav Mileski u kojoj se juče desilo vršnjačko nasilje u kome je jedna učenica napala svoju drugaricu iz odjeljenja.

Ono što je još nevjerovatno, to je da se sve odigralo u kabinetu samog direktora gdje su obje učenice došle na razgovor, prenosi Blic..

– Sve se desilo u mom kabinetu. Nastavnica je dovela dvije djevojčice na razgovor, a povod za to je bila Viber grupa u kojoj su učenici već neko vrijeme dijelili negativne komentare o nastavnom osoblju – kaže direktor Mileski.

Prema njegovim riječima, kako bi se riješila cijela ta dilema, odnosno čemu sve te poruke, razredni starešina je smatrao da je najbolje da djevojčice porazgovarati o tome sa direktorom.

– U jednom trenutku, iz čista mira, djevojčica je u bijesu nasrnula na drugu djevojčicu. Ja sam krenuo da ih razdvajam. Držao sam je 20 minuta sve dok policija nije došla – priča direktor ove škole koji je po sopstvenom priznanju i sam bio u šoku.

Kako nastavlja, nakon toga, došao je i školski policajac, a slučaj je odmah prijavljenim nadležnim organima, policiji i hitnoj pomoći.

U međuvremenu su, dodaje, o svemu obaviješteni i roditelji.

Direktor ove škole je i dalje zgranut, jer kako kaže, ovu školu su oduvijek pohađala “dobra i pametna djeca, koja mogu da se pohvale nagradama za modni dizajn u zemlji i regionu”, te je ovo “jedinstven primjer nasilja u njihovoj školi”.

(Srpska info)

Region

VUČIĆ ČESTITAO VIDOVDAN “Važna je budućnost, ne samo zemlja predaka naših, VEĆ ZEMLJA NAŠE DJECE”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Vidovdan, ističući da je ovaj praznik najvažniji dan za Srbe. Vučić je na snimku koji je objavio na “Instagramu” naveo da se na Vidovdan obično priča o prošlosti i o svemu onome što je obilježilo naše i živote prethodnih generacija u srpskom narodu.

“Došao sam na terasu u Predsedništvu da na simboličan način pokažem koliko nam je važna budućnost, ne samo zemlja predaka naših, već zemlja dece naše, sa željom da ukažem da svaki put kada mi je teško dođem na ovu terasu pogledam šta smo uradili, i mi i neki pre nas”, rekao je Vučić.

On je istakao da su brojni primjeri koliko je Srbija promijenjena i gubitnički duh promienjen u pobjednički “sa istom željom, ambicijom i ciljem da Srbiju menjamo još snažnije i ubedljivije u budućnosti”.

“Srećan vam praznik, srećan vam Vidovdan! Budućnost je u vašim rukama i siguran sam da još mnogo toga dobrog možemo i moramo da uradimo za našu Srbiju!”, poručio je Vučić.

Nastavi čitati

Region

APOKALIPSA U SRBIJI! Zbog obilnih padavina u Beogradu noćas više od 40 INTERVENCIJA

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije su zbog obilnih padavina tokom protekle noći bili angažovani na više od 40 lokacija na teritoriji Beograda, a najveći broj intervencija bio je u Kolubarskom i Rasinskom okrugu, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju je navedeno da je na više od 80 intervencija od juče angažovano 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu na crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je 14 osoba u tri intervencije, od kojih pet vaspitačica koje su evakuisane iz vrtića u Ljigu, a devet osoba evakuisano je iz vozila u Mionici i Kruševcu.

Vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju osam požara izazvanih gromom u Subotici, Vranju, Ubu, Nišu, Trsteniku i Beogradu, kao i na uklanjanju palih stabala i djelova krovne limene konstrukcije u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Leskovcu, Lazarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Negotinu.

Nastavi čitati

Region

VIDOVDAN NA KOSOVU! Srbi iz svih krajeva na liturgiji u Gračanici

U manastiru Gračanica, jednoj od najvećih srpskih svetinja, okupili su se Srbi iz Srbije i regiona koji su došli na Kosmet da proslave Vidovdan.

Oni će nakon Svete arhijerejske liturgije u Gračanici prisustvovati parastosu palim srpskim junacima u bici na Gazimestanu 1389. godine, prenosi “Kosovo onlajn”.

Na parastosu ni ove godine zbog zabrane Prištine neće biti NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ni drugi zvaničnici.
Uoči Vidovdana u Gračanici je otkrivena bista najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle, poslednji rad preminulog vajara, akademika Svetislava Arsića Basare i poručeno da je Tesla došao na Kosovo i Metohiju među svoje, među svoj, Teslin narod.

Predsjednik Tesline fondacije u Americi Nikola Lončar najavio je da će organizacija krenuti u formiranje Teslinih klubova i na Kosovu i Metohiji.

Sinoć je održano tradicionalno književno pjesničko pričešće i uručene nagrade.
“Gračanička povelja” uručena je prozaisti Mirku Demiću iz Kragujevca, a prestižna nagrada “Zlatni krst kneza Lazara” pjesniku Đorđu Sladoju iz Novog Sada.

“Krst kneza Lazara pripada vama koji živite ovde, uprkos velikom teroru i zulumu”, poručio je Sladoje.

Na sinoćnjoj manifestaciji u Gračanici nastupio je Simfonijski orkestar iz Niša.

Uoči Vidovdana održan je i izbor za najljepšu Kosovku djevojku, a tu titulu je ponijela Aleksandra Ristić iz Babinog Mosta.

Nastavi čitati

Aktuelno