Connect with us

Banjaluka

Obavještenje roditeljima: Zbog neusvajanja rebalansa kasne subvencije za privatne vrtiće

Zbog neusvajanja rebalansa budžeta Grada kasne isplate za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi.

Roditelji mogu da očekuju isplatu kada bude usvojen ovogodišnji rebalans, koji je predložen za dnevni red sjednice Skupštine Grada zakazane za četvrtak, 29. decembar.

Podsjećamo, do sada je odobreno preko 2.100 zahtjeva za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi. Sredstva za sufinansiranje troškova boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi uplaćuju se direktno na račun podnosioca zahtjeva, tj. roditelja, staratelja ili hranitelja.

Banjaluka

ŠUKALO “Banjaluka POSEBNO PONOSNA na Đurđevdanski festival”

U banjalučkoj Sportskoj dvorani „Borik“ održan je 30. Đurđevdanski festival, na kojem su briljirale 23 male-velike đurđevdanske zvjezdice, izvodeći premijerno 20 novih kompozicija. Pobjednik je Nečujna pesma“ Danijela Alibabića, u izvođenju Maše Milovanović.

U svojevrsnom produkcijskom i muzičkom spektaklu nastupili su izvođači iz deset zemalja: Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Republike Srpske i BiH, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije.

Grad Banja Luka je podržao i ovogodišnji Đurđevdanski festival, koji se nalazi u Kalendaru kulturnih manifestacija za 2024. godinu.

Upravo za dugogodišnju podršku, Gradu je uručena plaketa, koju je u ime Grada primila savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo.

-Banja Luka može da se ponosi mnogo čime, ali posebno Đurđevdanskim festivalom. Grad Banja Luka, na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem zahvalan je osnivačima i organizatoru što njeguje dječije stvaralaštvo već 30 godina i što su postali vjerni prijatelji djece u Banjoj Luci, ali i u cijelom svijetu. Zadovoljstvo nam je da je Banja Luka bila centar muzičkog stvaralaštva i da smo na 30. jubilarnom Đurđevdanskom festivalu imali priliku da ugostimo djecu od Kine do Rusije, evropskih i zemalja sa ovih prostora. Grad Banja Luka je podržavao ovaj festival kroz godine iza nas i svakako će to da nastavi i u budućnosti – poručila je savjetnica Šukalo.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA MEDRESU! “Grad će finansirati obnovu oštećenja”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, najoštrije je osudio napad na banjalučku medresu i pozivao nadležne da sankcionišu počinioce.

Naveo je da je Banjaluka grad u kome ima mjesta za sve osim za mržnju i da onaj ko to radi ne voli ni svoj narod, ni Banjaluku.

“Poruke koje su iz Banjaluke poslate sa liturgija, misa, iftara, otvaranja crkvi i džamija ne mogu i neće zasjeniti ovakvi činovi. Mnogo puta smo pokazali da u ovom gradu ima mjesta za sve i da pojedinci koji misle drugačije nisu u pravu”, naveo je gradonačelnik na Twitteru.

Istakao je da će Grad Banjaluka će finansirati obnovu oštećenja i polupani prozori na medresi “nisu prava slika našeg grada”.

“Banjaluka je grad iz koga su otišle najljepše fotografije i poruke zajedništva, grad koji ne pravi razliku između svojih stanovnika i dokaz da je, ne samo moguće živjeti zajedno, nego i lijepo. Tako će biti i dalje!”, dodao je Stanivuković.

Podsjećamo, nepoznata osoba rano jutros kamenom je razbila prozor na objektu medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjaluci.

Razbijeni prozor primijetili su zaposleni medrese po dolasku na posao.

Uvidom u snimke nadzornih kamera konstatovano je da se ovaj čin dogodio u 4.38 časova.

Muris-ef. Spahić, direktor medrese, izjavio da su o ovom slučaju obaviješteni nadležni policijski organi u Banjaluci.

Nastavi čitati

Banjaluka

U BANJALUCI OTVORENA trka sa preprekama „4Falcons“

Banjaluka je ovog vikenda u znaku trke sa preprekama -„4Falcons“, u kojoj će ljubitelji sporta i adrenalina moći da odmjere svoje snage na tvrđavi Kastel.

Gradski menadžer Bojan Kresojević otvorio je trku, poželio dobrodošlicu svim učesnicima, te poručio da su ovakvi događaji značajni i za turizam i sport.

Čestitao je organizatorima na uspješnoj organizaciji događaja, koji je ove godine okupio 800 učesnika i kazao da vjeruje da će ova trka u Banjoj Luci svake godine rasti i prerasti u jedan tradicionali sportski događaj.

Kao što je već i poznato, riječ je o uzbudljivoj, izazovnoj i zahtjevnoj trci koja se sastoji od mnogih prepreka, a koja je u mnogim dijelovima svijeta postala već tradicionalna, dok se u našem gradu održava treći put.

Dječija trka sa preprekama biće održana sutra, 19. maja, sa početkom u 14 časova.

SrpskaCafe

Nastavi čitati

Aktuelno