Connect with us

Region

Nastavlja se potraga za nestalim dječakom u Herceg Novom

Traganje za trinaestogodišnjakom kojeg je u utorak, 17. januara, u večernjim časovima na šetalištu Pet Danica u Herceg Novom talas povukao u more, biće danas nastavljeno.

Nestalog dječaka juče je tražilo devet plovila Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Uprave policije, Mornarice Vojske Crne Gore, Lučke kapetanije Kotor, kao i privatnih firmi koje imaju ugovor sa Upravom pomorske sigurnosti za asistiranje prilikom intervencija u vanrednim događajima na moru.

Iz vazduha je akvatorijum Topaljskog zaliva pretraživao helikopter Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, a ronioci Ronilačkog centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca u dva navrata su pretražili podmorje u neposrednoj blizini lokacije gdje je dječaka sa kopna odvukao talas.

Tokom jučerašnjeg dana u večernjim časovima jedan od helikoptera Evropske agencije za zaštitu granica /Fronteks/ letio je nad hercegnovskom obalom.

Trinaestogodišnji N.V. iz Herceg Novog nestao je u utorak, 17. januara, oko 22.00 časa sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom.

(SRNA)

Region

“OTAC TROTINETIJE” Snimak sveštenika na groblju u Srbiji ZAPALIO MREŽE! Vozi električni trotinet, a tek šta je potom REKAO (VIDEO)

Scena koja se zaista rijetko viđa snimljena je na jednom groblju, a glavni akter je pravoslavni sveštenik.

Naime, on je u mantiji, sa krstom oko vrata držeći tašnu u ruci, odlučio da se našali i zabavi, te isproba električni trotinet na groblju.

Na snimku se vidi sveštenik koji vozi električni trotinet po stazi tik uz grobove. Pri kraju snimka, sveštenik je kroz smijeh izgovorio “A? Moram ovo kupiti za parohiju”, što pokazuje da mu se vožnja svidjela.

Korisnici društvene mreže “X” su ovaj snimak komentarisali na razne načine.

“Na parastose i sahrane srpski popovi idu trotinetom! Zlo i naopako vrijeme došlo… Popovima su toliko pare udarile u glavu da ne znaju više gdje tjeraju”, “Da l’ registruju ovi iz SPC trotinete ili im je i to dž? Zna li se šta”, “Ovo je bizar na toliko nivoa!”, bili su neki od komentara.

Bilo je tu i šaljivih komentara.

“Elektro pop”, “Ove godine svećenje vodice neće da kasni”, “Nije tu nešto gust saobraćaj, ne treba im naljepnica, a tek kad krenu da se spuštaju dronovima to će biti “štogod”, “Po propisima mora da ima kacigu i fluorescentni prsluk”, “Sajber-pop”, “Pa ovo je bukvalno Alan Ford”, “Otac Trotinetije?!”, pisali su tviteraši.

“Dobro, pop se zeza. Nit je njegov trotinet, nit ima razloga da ga prozivamo”, istakao je jedan korisnik.
Kurir

Nastavi čitati

Region

ZDRAVSTVO U HRVATSKOJ PRED KOLAPSOM! Dug za lijekove na istorijskom maksimumu

Hrvatske bolnice uskoro bi mogle ostati bez lijekova, zbog duga veledrogerijama za isporučene lijekove i potrošni medicinski materijal koji je dostigao istorijski maksimum i trenutno iznosi čak 600 miliona evra.

Zagrebački Jutarnji list prenosi da je HUP-ova koordinacija veledrogerija upozorila da je od tog iznosa 400 miliona evra dospjelo za naplatu što je, kako navode, najveće dugovanje ikad.

Pozivaju nadležne na hitnu novčanu intervenciju kako bi se osigurala stabilnost snabdijevanje lijekovima i zaštitila radna mjesta oko 3500 zaposlenih u hrvatskim veledrogerijama.

Naglašava se da je dug u samo posljednjih pet mjeseci porastao za velikih 200 miliona evra što ugrožava ekonomsku održivost njihovog poslovanje.

“Ova situacija dovodi do sve češćih naznaka otežane isporuke lijekova i medicinskih proizvoda a veledrogerije u nemoguću situaciju za poslovanje koje nije održivo niti prema jednom ekonomskom modelu”, ističu iz HUP-a.

Nastavi čitati

Region

DRAMA U ZAGREBU! Poznati doktor UGRIZAO TAŠTU, tasta istukao

U domu jednog poznatog bračnog para ljekara u Zagrebu, odigrale su se jezive scene nakon što je zet napao tasta i taštu.

Kako navodi Jutarnji, 32-godišnji osnivač jedne poznate poliklinike i sin daleko poznatijeg bankara i menadžera prvo je šakom udario tasa u lice, a potom se obračunao i sa taštom koja je skočila da zaštiti muža. Ženu je, kako se navodi, ugrizao za ruku. Na kraju je morala da interveniše i zagrebačka policija koja je 32-godišnjaka prijavila za nanošenje teških i lakih tjelesnih povreda.

I dok su tašta i supruga odlučila da ne svjedoče, tast, kojem je zadao frakturu lijeve orbite, mladog ljekara nije štedio. Tast je kobnog dana bio zetu i kćerki u posjeti sa suprugom jer su brinuli o unučićima.

– Sa djetetom sam po povratku iz parka u stan oko podneva, otišao u sobu i zaspali smo. Probudila me vika iz hodnika. Moja kćerka, zet i drugo unuče su se svađali. A kad sam čuo riječ ‘kovčeg‘ ušao sam u predsoblje i pitao zeta je li normalan i kuda ide. Kćerka je pokušavala da smiri cijelu situaciju i rekla mi da ga pustim da ode. Približio sam se zetu koji me je tri do četiri puta udario šakom u lice. Spustio sam se na koljena, a on me još nekoliko puta udario u glavu. Moja supruga je vrištala, pa je i nju zet uhvatio za kosu, ugrizao za ruku i pobjegao van. Bio sam krvav i bila mi je razbijena arkada, a lijevo oko zatvoreno skroz – ispričao je tast poznatog doktora.

Mladi ljekar, pak, tvrdi suprotno, ističući da se kritičnog trenutka isključivo branio od fizičkih nasrtaja tasta i tašte.

– Prvo me tašta ošamarila, pa sam krenuo van stana. Dok sam se spremao u hodniku, na mene je nasrnuo i tast kojeg sam, ne bi li ga sklonio, udario jednom. Tad sam vidio da se tast uhvatio za nos koji mu je krvario. Nakon toga je krenuo da me gura udara da bi se tom napadu na mene priključila i tašta koja me čupala i udarala. I od toga imam povredu iza uha. I moguće je da sam taštu ugrizao dok sam se branio – tvrdio je osumnjičeni doktor o incidentu od 18. maja ove godine.

Iduće je na potezu tužilaštvo i zagrebački sud koji će u ovom slučaju, kad 32-godišnjak sjedne na optuženičku klupu, izvagati sve prikupljene dokaze i iskaze te donijeti odluku.

Nastavi čitati

Aktuelno