Connect with us

Hronika

UBIJEN radnik televizije u Tirani, policija TRAGA ZA UBICAMA

Jedan radnik albanskog kanala “Top čenel” ubijen je noćas, nakon što su nepoznati napadači pokušali da upadnu u zgradu ove televizije u Tirani.

Nedugo nakon napada, koji se dogodio sat poslije ponoći, na obližnjem auto-putu pronađen je zapaljeni “rendž rover”, za koji se sumnja da su ga izvršioci koristili za napad na televizijske kancelarije, prenio je “Albenijen post”.

Pretpostavlja se da se u zapaljenom vozilu nalazi i “kalašnjikov” koji je korišćen u napadu.

Ubijen je radnik star 60 godina, koji je preminuo na putu do bolnice.

Zasad se ne zna motiv napada koji se dogodio na glavnom ulazu u “Top čenel”.

U Tirani je tokom cijele noći organizovana potjera za napadačima, a policija je postavila kontrolne punktove širom grada.

 

(Nezvisne novine)

Hronika

ISTRAGA UBISTVA SAŠE KISINA! Troje osumnjičenih krivicu prebacuju sa jednog na drugo

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Draganu Jelači (48) iz Čelinca te Davidu Kostiću (46) i Valentini Stojanović (20) iz Laktaša koje sumnjiče za ubistvo Saše Kisina (49) iz Banjaluke, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Pritvor im je određen po zahtjevu Okružnog tužilaštva u Banjaluci. Osumnjičene će radnici Sudske policije Okružnog centra u Banjaluci sprovesti u Kazneno popravni zavod.

Prema nezvaničnim informacijama svo troje su u negirali krivicu i odgovornosti za smrt Kisina prebacuju jedni na druge

Jelača je ispričao da su on i ubijeni Kisin živjeli u napuštenoj kući u ulici Jovana Dučića i da su bili kao braća te je optužio Kostića i Valentinu da su pretukli Kisina.

Pomenuti dvojac za smrt Kisina krivi Jelaču.

Ovaj stravičan zločin desio se u ponedjeljak uveče u napuštenoj kući u banjalučkoj ulici Jovana Dučića. Svi osumnjičeni su bili teško pijani i zatečeni su krvave odjeće pored besvjesnog Kisina koji je prevezen u Univerzitetsko klinički centar gdje je preminuo.

Nastavi čitati

Hronika

NA ČAURI UBICE IZ “RIBNIKARA” nađen DNK majke! Ona odbrusila “Pustite mašti na volju”

U Višem sudu u Beogradu majka djgečaka koji je u OŠ Vladislav Ribnikar počinio masakr, M. K. negirala je krivicu i izazvala gnjev roditelja koji su riječima “ne mogu da slušam literarne radove” i “dosta je bilo laži” komentarisali njeno izlaganje.

M. K., majka dječaka ubice koja je juče pred višim sudom u Beogradu negirala krivicu i pokušala da kaže kako joj je žao zbog masakra koji je njen sin 3. maja prošle godine počinio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, šokirala je sve pristune u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici istorije u kojoj je maloljetni ubica pucao u djecu iz razreda u koji je išao.

– Pustite mašti na volju – arogantno je M. K. dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čauri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje.

Angelina preminula na dan suđenja

Angelina Aćimović na jučerašnji dan prije tačno godinu dana izgubila je bitku za život u Dječjoj klinici u Tirškovoj. Djevojčica koja je teško ranjena 3. maja u učionici, punih 12 dana borila se život.

Inače, majka dječaka ubice je po profesiji stručnjak za DNK i vještačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret joj je stavljeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i municije.

– Na početku svog izlaganja, odnosno iznošenja odbrane, pokušavala je kao i njen suprug V. K. na prethodnim suđenjima da glumi žrtvu i pokazuje saosećajnost sa članovima porodica ubijene dece, radnika obezbeđenja. Za sudskom govornicom je čak izjavila saučešće, ali koliko su u njenim rečima roditelji koji su izgubili najmilije osetili iskrenost najbolje svedoči to što je jedan od očeva na glas rekao “ne mogu da slušam ove literarne radove”, ustao i napustio sudnicu – otkrio je izvor Kurira.

Jedan za drugim, iz sudnice su tokom njenog izlaganja izašli otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Dukić i Mare Anđelković, Branko Anđelković.

Iako nisu željeli da govore o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata pošto je počelo izlaganje majke dječaka ubice, naš izvor otkriva da su bili ogorčeni zbog toga što majka kao i njen muž prethodno, pokušavaju da potpuno odbace bilo kakvu krivicu za najjeziviji zločin u istoriji Srbije koji je počinio njihvo trinaestogodišnji sin.

Roditelji traže odgovore, ali ih ne dobijaju

Oni koji su imali snage da ostanu da prate, iz sudnice su izašli uzrujani. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupnik porodica, rekla je po završetku posljednjeg suđenja da je atmosfera bila teška za sve oštećene.

– Blago svima koji nisu u sudnici jer je atmosfera mučna i teška. U toku je iznošenje odbrane okrivljene, što će se nastaviti i na narednom ročištu. Teško kad sa jedne strane imate porodicu dečaka koji je odgovoran za ubistva, a sa druge roditelje ubijene, ranjene dece, sestru Dragana Vlahovića koji traže odgovore na pitanja, a ne dobijaju ih – rekla je advokatica nakon suđenja.

Osim mučne teške atmosfere u sudnici za sve oštećene, jučerašnje suđenje je navodno obilježila i burna rasprava advokata koji brane roditelje dječaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu.

– Posle iznošenja odbrane majke dečaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na deo njene odbrane o vežbanju gađanja dečaka u streljani u koju ga je otac vodio – objašnjava sagovornik Kurira.

Tužioci su, kako dodaje nekoliko puta intervenisali zbog nezakonitih pitanja odbrane, ali i sami roditelji ubijene Eme Kobiljski.

– Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli da ostanu mirni na ono o čemu su majka i njeni branioci govorili, pa su dobacili: “Dosta više s lažima” – otkriva taj sagovornik.

Podsjetimo, prethodno je i otac dječaka ubice negirao krivicu a tokom izlaganja je navodno insistirao na tome da su “oni ugledna porodica” i da on ne treba da ide “na robiju za nešto što nije uradio”.

Nastavak suđenja zakazan je za 21. maj kada bi majka dječaka ubice trebalo da nastavi da odgovara na pitanja roditelja nastradalih i ranjenih, pošto je na pitanja njihovih advokata, zastupnika, odbila da da odgovore.

Nezavisne

Nastavi čitati

Hronika

ZBOG PLAČKE VRIJEDNE DVA MILIONA, uhapšen Gruzijac!

Policija je u okviru istrage otimanja dva miliona maraka od Banjalučanke J. Š. koja trguje devizama uhapsila jednu osobu s područja Gruzije koja se može povezati sa ovim slučajem, saznaje “Glas Srpske”.

Prema našim informacijama ovo krivično djelo počinila je dobro organizovana grupa koja je tokom bijega promijenila više vozila. Dio njih je pobjegao u pravcu Doboja, a sumnja se da su neki čak otišli iz BiH.

Istražioci su do sada otkrili i rute kojima su bježali lopovi, a pronađena su i dva vozila za koja se sumnja da su koristili.

Radi se o ”seatu” koji je otkriven u naselju Sunce, te ”audiju” koji je otkriven u naselju Paprikovac.

– Lopovi su nakon pljačke otišli prema naselju Sunce, a zatim su bježali prema Zalužanima gdje su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila. Signal tog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobjegli u Doboj – rekao je izvor blizak istrazi.

Banjalučanka J.P. napadnuta je utorak uveče ispred svoje kuće u banjalučkoj ulici Relje Kneževića. Lopov joj je prišao s leđa dok je bila na kućnom pragu te joj istrgao torbe u kojima je navodno bilo oko dva miliona maraka i pobjegao.
Glas

Nastavi čitati

Aktuelno