Connect with us

Region

Plenkoviću prijete ubistvom, duge cijevi ispred Banskih dvora u Zagrebu

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković dobio je jutros prijetnju ubistvom njega i članova vlade, pa je intervenisala policija koja se u velikom broju nalazi ispred Banskih dvora u Zagrebu.

Fotoreporteri zagrebačkog portala Indeks snimili su pred Banskim dvorima parkirano više policijskih vozila, a zgradu vlade obezbjeđuju pripadnici interventne policije naoružani dugim cijevima.

Portal nezvanično saznaje da je policija jutros dobila dojavu o prijetnji ubistvom premijera i članova vlade, pa je ispred Banskih dvora upućen tim interventne policije.

Navodi se da je policijsko postupanje u toku.

Glas Srpske

Region

“U Srbiji sve ODJEKUJE OD PONOSA, među zagovornicima Rezolucije MUK”

U Srbiji, poslije glasanja o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, odjekuje sve od ponosa i dostojanstva, dok je kod onih koji su je spremali muk, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da se svaki Srbin i građanin Srbije osjeća dostojanstveno, te da je ponosan na to što nisu uspjeli da je sruše iako su pokušali.

On je rekao da se po napadima iz regiona, zbog njegove borbe protiv ove rezolucije, vidi da je Srbija makar nešto uspjela.

Vučić je naveo da su Srbi pokazali da su, kada je teško, u stanju da ujedine svoju naciju i narod, da pokažu da kada su jedinstveni da im ne mogu ništa.

– Glasali su protiv nas zbog specifičnosti teme i Indonezija i Malezija, Katar Irak, Turska… , ali i opet je mala Srbija izašla sa 25 glasova više, nego svi oni zajedno. I to vam pokazuje da kada smo zajedno ujedinjeni, možemo sve – rekao je Vučić.

On je istakao da srpski narod i građani Srbije moraju da se drže zajedno, da svađe nisu potrebne već mir i stabilnost.

Nastavi čitati

Region

JEZIVA NESREĆA KOD ZRENJANINA: Poginula žena, teško povrijeđena djevojčica

Žena koja je bila na biciklu, kao i njenih dvoje djece, poginula je kada ih je udario automobil na putu između Novog Bečerja i Kumana, a jedanaestogodišnja kćerka je teško povrijeđena.

Policija iz Zrenjanina uhapsila je vozača “mercedesa” čiji su inicijali M.M. (42) koji je osumnjičen da je sinoć oko 21.00 čas vozilom naletio na bicikliste koji su se osvijetljeni kretali putem, saopšteno je iz Policijske uprave Zrenjanin.

Tridesetšestogodišnja žena je od zadobijenih povreda preminula u bolnici u Zrenjaninu, jedanaestogodišnjoj djevojčici konstatovane su teške povrede, dok trinaestogodišnji dječak nije povrijeđen.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje je izvršeno po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju zbog sumnje da je M.M. izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Nastavi čitati

Region

DNP SUSPENDOVALA PODRŠKU Vladi Milojka Spajića

Predsjedništvo Demokratske narodne partije /DNP/ jednoglasno je odlučilo da suspenduje dalju podršku Vladi crnogorskog premijera Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva, prije svega usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

U slučaju da ne dođe do izglasavanja pomenute rezolucije čiji je jedan od inicijatora premijer Spajić, iz DNP-a navode da bi to automatski značilo prestanak daljih pregovora i uskraćivanje podrške ovoj vladi.

“Predsjedništvo DNP–a vjeruje da je premijeru jasno da bi neusvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu značilo i kraj njegove Vlade u ovom formatu parlamentarne većine”, poručili su iz DNP-a.
U vezi sa rezolucijom o Srebrenici, iz DNP-a ističu da je Crna Gora glasanjem o toj rezoluciji istovremeno proglasila genocidnim i više od 30 odsto sopstvenih građana koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, istovremeno podstičući nacionalne tenzije i dodatne podjele u crnogorskom društvu.

Vlada je, kako ističu, tim činom ozbiljno urušila koalicioni sporazum u kojem piše da će se buduća izvršna vlast i koalicioni partneri uzdržavati od svih tema koje idu u pravcu produbljivanja podjela.

“Kršenje sporazuma posebno se ogleda u narušavanju odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom, a istovremeno se favorizuju i unapređuju odnosi sa takozvanim Kosovom i Hrvatskom, i to na dugoročnu štetu srpskog i crnogorskog naroda”, dodaju iz DNP-a.
Linker
Predsjedništvo DNP-a je istaklo da da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun, neće delegirati potpredsjednika Vlade, ni ministra saobraćaja koji su bili utvrđeni koalicionim sporazumom.

“Utvrđujući ovakav stav, Predsjedništvo DNP-a zaključuje da bi ulaskom njenih predstavnika u ovu vladu abolirali premijera Spajića za izglasavanje rezolucije o Srebrenici i eleminisali bi svaku mogućnost redefinicije postojećeg koalicionog sporazuma, što bi predstavljalo izdaju birača naše koalicije”, rekli su iz DNP-a.

Dodaju da će njihovi poslanici nastaviti komunikaciju i saradnju sa partijama parlamentarne većine o zakonskim prijedlozima za koje oni budu procijenili da su u interesu građana i evropskog puta Crne Gore.

Nastavi čitati

Aktuelno