Connect with us

Banjaluka

Počeo “Ćevap fest” u Banjaluci

Banjalučani, omamljeni mirisom najtradicionalnije banjalučke delicije, okupili su se na Kraševom parkingu, te podržali otvaranje manifestacije “Ćevap fest”.

Popularna gastronomska manifestacija, koja slavi najpoznatiji banjalučki brend, došla je danas u Banja Luku, a trajaće do 28 maja.

Promoter manifestacije, Nebojša Kuštrinović kaže da se očekuje da će ove godine oboriti sve rekorde posjećenosti.

Kuštrinović je naveo da je, prema posljednjim izvještajima turističkih radnika, grad za vikend doslovno bukiran i traži se krevet više, ne samo zbog “Ćevap festa”, nego i još dva velika događaja ovog vikenda, “Moto festa” i “Banjalučkog karnevala”.

On je rekao da ni ove godine neće izostati spektakularno takmičenje u brzom jedenju ćevapa, a svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na licu mjesta, uoči starta takmičenja koje će početi sutra u 12.00 časova.

“Pobjednik će kući odnijeti veliki roštilj, koji bi svaki domaćin poželio u svojoj kući, a obezbjeđene su i prigodne nagrade za drugoplasiranog i trećeplasiranog takmičara, sve u duhu Festivala”, naveo je Kuštrinović, ističući da je pokrovitelj nagrada Turistička organizacija Republike Srpske.

 

Banjaluka

PREDSTAVA NEVID TEATRA „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja” u TAKMIČARSKOM PROGRAMU 10. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu

Interaktivna predstava za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, autora i reditelja Marka Dukića, u produkciji Nevid Teatra iz Banje Luke biće izvedena u okviru takmičarskog programa 10. Festivala dječije umjetnosti (FEDU) u utorak, 7. maja, u 12 časova u JU Centar kulture i mladih Opštine Centar Sarajevo.

Predstava govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka i prikazuje djeci da je svijet, obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji. Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banju Luku, Jajce, Trebinje i Mostar.

U predstavi igraju: Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić. Kostimografkinje su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. Koreograf scenskog pokreta je Marko Dukić, vajar saradnik Bojan Mikulić, dok su kostime izradile Jela Bošković i Ljiljana Šiniković.

Ovo je drugo učešće Nevid Teatra u takmičarskom programu FEDU-a. Nagradu za najboljeg glumca 5. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu osvojili su neodvojivi i fantastični dvojac, Dejan Andrić i Marko Dukić za uloge Štuca i Muca u predstavi „Čudesni kontinenti“.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Naša borba nije bila uzaludna, NE SMIJEMO ODUSTATI” (VIDEO)

Naša borba nije bila uzaludna. Mukotrpnim radom PDP je 2020. godine ostvario istorijski rezultat ubjedljivom pobjedom Draška Stanivukovića, rekao je potpredsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a Nebojša Drinić.

On je kazao da se narod opredijelio da čista srca zajedno sa PDP-om gradi bolju Banjaluku.

– Naša vizionarska borba za ljepše i naprednije društvo nas obavezuje da ne smijemo odustati – kazao je on.

On je podsjetio na prethodne izbore 2022. godine kada je narod potvrdio povjerenje Stanivukoviću i Driniću koji je osvojio više od 9.000 glasova.

– PDP u Banjaluci okuplja mlade, hrabre i energične ljude koji su spremni da se bore za nova radna mjesta, privredni razvoj, bolji život i materijalni položaj svih građana. Narod to prepoznaje i nagrađuje. Zato nema praznih priča, nastavljamo borbu do krajnjeg cilja – velike pobjede u oktobru – istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

PO PRVI PUT U BIH: Manifestacija posvećena tetoviranju u Banjaluci

U Banjaluci će od 10. do 12. maja biti održan “Tattoo Show”, prvi takve vrste u BiH i regionu, na kojem će učestvovati više od 100 umjetnika iz regiona, Evrope i Amerike.

Predsjednik Udruženja ljubitelja tetovaža “BL Tattoo studio” Igor Pešić rekao je da je cilj manifestacije, koju su podržali Ministarstvo trgovine i turizma Rapublike Srpske, grad Banjaluka i brojni partneri, promocija tetoviranja kao umjetnosti.

“Program je takmičarskog i revijalnog karaktera i svi posjetioci će imati priliku da vide proces stvaranja tetovaža najvećih svjetskih majstora i biće obogaćen brojnim koncertima”, rekao je Pešić.

On je dodao da će ovaj događaj privući i nekoliko hiljada turista, te dodao da u Banjaluku dolaze i predstavnici kompanija “Čejen” i “Kiler inker”, sponzora ove manifestacije, koje na ovaj način pokazuju koliko je događaj važan.

Programom je predviđena panel-diskusija, a u dvorani “Centar”, gdje će događaj biti organizovan, biće postavljen i humanitarni štand na kojem će se prikupljati pomoć za liječenje Sergeja Stupara u Moskvi.

Prve večeri na nastupiće “Rok simfonija”, a završne večeri je predviđen koncert grupe “Ritam nereda” iz Srbije.

(Srna)

Nastavi čitati

Aktuelno