Connect with us

Banjaluka

Stanivuković najavio da će smijeniti predsjednika Skupštine grada Ljubu Ninkovića

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će smijeniti predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljubu Ninkovića.

“Samo jednu redovnu sjednicu je Ljubo Ninković održao za četiri mjeseca”, rekao je Stanivuković u dodao da je odlagao koliko je zakonski mogao isplatu njegove plate.

“Od ponedjeljka krećemo sa peticijom o smjeni Ljube Ninkovića. Pozivam sve građane da dođu u 12 časova u njegovu kancelariju gdje će biti postavljena njegova slika. Sješće za njegov sto i potpisati peticiju”, rekao je on i dodaje da će biti postavljeni i štandovi u mnogobrojnim mjesnim zajednicama.

“Nisam mogao da zamislim da će na ovu funkciju doći veći neradnik”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da se Banjaluka nalazi u najvećoj fazi opstrukcije, te da 124 dana nisu potpisana dokumenta.

“Zahtjev za novi pečat Skupštine grada u potpunosti nije podnesen jer je Ninković isti poslao mejlom Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS što ga čini nepotpunim. Na pečat, koji je početkom jula proglašen nevažećim, čekaju najvažnije odluke koje su usvojene na redovnoj sjednici, a sa kojima bi grad bio odblokiran”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da i nema kolegijuma, sjednica odnosno nema rada.

“Radovali smo se sjednici, ali nema potpisa i pečata. 124 dana smo bez ijednog potpisanog dokumenta”, kaže on.

Dodaje da su usvojili odluke o rješavanju pitanja “Akvane”, besplatne građevinske dozvole, te da sve to čeka potpis i pečat.

“U četvrtak u devet, pozivam sve šefove klubova i odbornike da dogovorimo sjednicu”, naveo je on.

Nezavisne

Banjaluka

UMJESTO “PROPALE” GARAŽE NA KLIZIŠTU UKC-A, Banjaluka je mogla dobiti 20 vrtića! (FOTO)

U Banjaluci, glavnom gradu Republike Srpske, moglo se izgraditi dvadeset vrtića umjesto propale investicije u garažu na klizištu pri Univerzitetskom kliničkom centru (UKC), koja se gradi već četiri godine i čiji završetak je i dalje neizvjestan. Ova garaža, koja je procijenjena na 42 miliona konvertibilnih maraka (KM), predstavlja ogroman financijski teret, a njena korisnost i sigurnost ostaju pod velikim upitnikom, dok su radovi na istoj nedavno u potpunosti obustavljeni zbog dugova novca izbođaču radova.

“Obraz đon”! STALI RADOVI NA UKC-u, lijekova nema, ali Đajić organizuje “KONCERT KRAJIŠKE PJESME”

 

Prema stručnim procjenama, izgradnja jednog vrtića u Banjaluci košta oko 2 miliona KM. To znači da bi se za sredstva uložena u garažu moglo izgraditi dvadeset novih vrtića, koji bi pružili sigurno i kvalitetno okruženje za hiljade djece. Ovih dvadeset vrtića bi značajno smanjilo liste čekanja za upis djece u predškolske ustanove, ali bi takođe pomoglo i rješavanju problema izjednačavanje cijene privatnih i državnih vrtića koje neki od vlasnika privatnih predškolskih ustanova itekako zloupotrebljavju.

FRAPANTNA ZLOUPOTREBA SUBVENCIJA: Ima li kraja bahatosti vlasnika vrtića Zvjezdica?

 

Građani Banjaluke su ogorčeni zbog ovakvog rasipanja javnih sredstava, posebno kada se uzme u obzir koliko bi izgradnja vrtića mogla unaprijediti kvalitet života u gradu, ali kada pričamo o Đajiću sve je moguće i sve je očekivano.

Umjesto toga, Banjaluka sada ima poluzavršenu garažu koja ne zadovoljava osnovne kriterije sigurnosti i funkcionalnosti, parking bolnice i dalje je u haosu, a roditelji i dalje bore sa nedostatkom mjesta u vrtićima za svoju djecu.

Banjaluka24

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK UPUTIO ČESTITKU ŠAHOVSKOM KLUBU „GAMBIT“ na tituli najuspješnijeg šahovskog kluba u BiH

Čestitam šahovskom klubu “Gambit” iz Banje Luke na tituli najuspješnijeg šahovskog kluba u BiH.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je osvajanje ove prestižne titule značajno ne samo za klub, već i za šahovsku zajednicu u Banjoj Luci i šire, jer doprinosi popularizaciji i razvoju šaha među mladima.

– Uspjeh kluba “Gambit” je primjer kako timski rad, upornost i strategija mogu dovesti do vrhunskih rezultata. Još jednom čestitke svim članovima kao i predsjedniku kluba Nemanji Šipki uz želje za mnogo uspjeha u budućim takmičenjima – kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

Kanalizacija poplavila Daun sindrom centar, NASTALA OGROMNA ŠTETA

U banjalučkom Daun sindrom centru obustavljen je rad nakon izlivanja kanalizacije u prostorije, zbog čega iz ove ustanove apeluju da im nadležne institucije izađu u susret i pomognu u teškim trenucima.

Prostorije Centra poplavljene su u noći između četvrtka i petka i pričinjena je ogromna šteta, saopšteno je iz ovog centra.

Na teren je izašla i Komunalna policija koja je konstatovala ogromnu materijalnu štetu i da je kompanija koja u istoj ulici kopa temelje za novu zgradu bagerom prignječila već dotrajalu i staru kanalizaciju, te ju je tako začepilo.

-Na staru kanalizaciju se i danas priključuju nove velike zgrade bez obzira što nema kapaciteta, tako da se sva ta otpadna tečnost nakupljala i izlila u Daun sindrom centar i susjedne poslovne prostore – naveli su iz ovog centra. Iz Daun sindrom centra dodaju da niko nije sanirao i pročistio otpadnu tečnost iz kanalizacije, iako su stalno apelovali.

-Rad u Centru je zaustavljen, a sve osobe sa Daunovim sindromom su vraćene kućama.

Nastavi čitati

Aktuelno