Connect with us

Banjaluka

MORE EMOCIJA LJUBAVI I SMIJEHA: Novi Fosili nastupili na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Redali su se hitovi, neki stariji i više od pedeset godina, ali publika je pjevala u glas. „E moj Saša“, „Košulja plava“…

Sinoć je na banjalučkoj tvrđavi Kastel održan koncert legendarnih Novih Fosila.

Sanja, Marinko i Zec zajedno sa svojim bendom donijeli su more emocija, ljubavi i smijeha i već sa prvim taktovima podigli publiku na noge.

Više od trideset godina čekao se njihov nastup u Banjaluci, i nije ni čudo što je Kastel sinoć bio ispunjen svim generacijama, onima kojima su njihove pjesme obilježile djetinjstvo, prve mladalačke ljubavi, ostvarene i neostvarene snove, pa čak se u publici mogao sresti i poneko, ko nije bio ni rođen kada su Fosili harali muzičkom scenom bivše Jugoslavije.

Redali su se hitovi, neki stariji i više od pedeset godina, ali publika je pjevala u glas. „E moj Saša“, „Košulja plava“, „Da te ne volim“, „Za dobra stara vremena“ samo su dio sinoćnjeg repertoara Novih Fosila čiji je nastup trajao više od dva sata, i koje je publika gromoglasno vratila na bis. Noć bi bila prekratka za izvođenje svih njihovih numera.

Naredne godine biće punih 55 godina od osnivanja benda, i Sanja, Marinko i Zec nadaju se da će ih obilježiti nastupima, zajedno sa svojom publikom. Uprkos svojim godinama, obećali su publici da ovoga puta neće proći više od tri godine, pa da se ponovo sretnu u Banjaluci.

Njihova energija je posebna i motivišuća za sve generacije i nadamo se da ćemo uskoro ponovo biti u prilici da zajedno sa Fosilima uživamo u najljepšim uspomenama na „ona dobra stara vremena“.

Organizatori koncerta OK team i Prorent uz podršku generalnog sponzora, kompanije m:tel i u narednom periodu nastavljaju sa odličnim koncertnim programom u gradu na Vrbasu.

Banjaluka

VATROGASCI NA TERENU! Požar nedaleko od nekadašnje Kožare u Banjaluci

Danas nešto iza 16 časova nedaleko od nekadašnje Kožare u banjalučkom naselju došlo je do poažara.

Za sada nije poznat uzrok, a vatrogasne ekipe su upućene na teren, piše Glas.

Nastavi čitati

Banjaluka

RAZBIJENI PROZORI NA BANJALUČKOJ MEDRESI! Reagovao Dragan Milanović “To je KUKAVIČKI ČIN”

“Razbijanje prozora na banjalučkoj medresi je kukavički čin koji treba najstrožije sankcionisati”, rekao je ovo šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović.

Podsjetimo, nepoznata osoba rano jutros kamenom je razbila prozor na objektu medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjaluci potvrđeno je iz ove obrazovne institucije.

Razbijeni prozor primijetili su zaposleni u medresi po dolasku na posao, a uvidom u snimke nadzornih kamera konstatovano je da se ovaj čin dogodio u 4.38 sati.

“Banjaluka je trajno opredjeljenja očuvanju mira i tolerancije i vandali koji tome ne doprinose moraju biti što prije otkriveni i adekvatno kažnjeni”, poručio je Milanović.

On je podsjetio da je samo prije nekoliko dana slika maturanata ove iste medrese je obišla region i propraćena pozitivnim reakcijama i postala pravo lice Banjaluke kao otvorenog grada.

“Kao što kaže Marko Miljanov, čojstvo je zaštititi druge od sebe. Srbi i pravoslavni vjernici kao dominantan i većinski narod u Banjaluci se upravo ponašaju po tom obrascu i ovakvi incidenti ne mogu to promijeniti. Ako je nekome bila želja da zakomplikuje i pogorša odnose, doprinese tenzijama i pošalje lošu poruku iz Banjaluke, neće uspjeti”, zaključio je Milanović.

Nastavi čitati

Banjaluka

HUMANITARNI KONCERT U BANSKOM DVORU povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze

Humanitarni koncert soprana Albine Smajlović Tomić i pijanistkinje Maje Gvozden Regodić biće održan 28. maja 2024. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze.

Program koncerta će upotpuniti Marija Šestić (vokal) i Ksenija Regodić (flauta).

Besplatne pozivnice možete preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom osim vikednom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

-Oboljeli od multiple skleroze su među nama ali to često ne primjećujemo jer je ovo, kako se često kaže, „bolest sa hiljadu lica“. Koncert šalje i poruku da oboljeli rade, stvaraju i savladavaju prepreke koliko god je to moguće, mada mnogi među njima i nemaju pristup adekvatnom liječenju. Zbog toga im pokažimo da nisu sami u tome i podržimo ih kroz dobrovoljnu donaciju koja će se moći priložiti na samom ulazu u Koncertnu dvoranu. Sav prihod od donacija biće upućen za liječenje najugroženijih pacijenata. Koncert se organizuje u saradnji sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske – saopštili su organizatori.

Pored mogućnosti donacije na licu mjesta svi koji žele mogu svoju donaciju uplatiti i na žiro računa Udruženja – broj: 567 162 19000025 83 otvoren kod Atos banke.

Nastavi čitati

Aktuelno