Connect with us

Hronika

PACIJENT DAVIO VOZAČA HITNE POMOĆI! Lomio inventar pa nasrnuo i na policiju

U.M. (30) uhapšen je u Kraljevu zbog sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u obvljanju službene dužnosti i nasilničko ponašanje!
Kako je saopštio MUP, on se sumnjiči da je u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kraljevu, gdje je došao radi ukazivanja ljekarske pomoći, vrijeđao, prijetio i fizički nasrtao na medicinsko osoblje, kao i da je bacao namještaj i polomio staklo na prijemnom šalteru.

U.M. se sumnjiči i da je napao policijske službenike koji su po prijavi došli u Dom zdravlja. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Počupao infuziju zbog jednog pitanja

Glavna sestra Ana Ratković priča da je sve počelo oko 22 sata kada je pacijent u vidno alkoholisanom stanju u pratnji dvije osobe doveden da mu se sanira povreda na zadnjem dijelu lijeve butine.

– Kada ga je doktorka pitala kako se povrijedio, to je njega toliko razljutilo da je u momentu počupao je infuziju, porušio paravane, sav medicinski materijal je rušio pred sobom i krenuo na šalter gdje je rukom pokušao da dohvati dežurnog. U strahu su se svi povukli i zaključali u dispečerski centar – kaže Ratković za Informer i napominje da su snimci iz Hitne pomoći predati policiji i da je strašno kako je sve izgledalo.

– On je pesnicom udarao u to debelo staklo i pritom posjekao ruku i dok je krv liptala na sve strane jurnuo je na vrata prijemnice… Jedan vozač je izašao da ga smiri, međutim on je počeo da ga davi – nastavlja sestra.

Policija došla kad je stisnut panik taster

Tek kad je stisnut panik taster, koji u ustanovama postoji baš zbog ovakvih situacija, došla je, kaže, policija a nekoliko policajaca je jedva uspjelo da ga savlada.

– S obzirom na to da je bio povrijeđen odvezli su ga na hirurgiju, a potom i na psihijatriju gdje su ga obuzdale dvije medicinske ekipe – rekla je Ratković.

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVO NASILJE U BEOGRADU! Maloljetnog sina vezivao lancima i gumama

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca saslušan A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

On je je u Zemunu, u kraćem vremenskom periodu, kako je saopšteno, do 16. maja ove godine svom maloljetnom sinu lancem i gumama vezivao noge i ruke, kako bi ga spriječio da napusti kuću.

Treća osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor.

Podsjećamo, još jedan muškarac juče je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici, ali ovog puta nad suprugom.

Žena I.J. iz Beograda pretrpjela je, u ponedeljak uveče, jezivo nasilje i to samo nekoliko koraka od stana u kom živi, piše Republika.

Nastavi čitati

Aktuelno