Connect with us

Politika

STANIVUKOVIĆ BIJESAN! “Danas za sutra zakazuju Kolegijum Skupštine, a danas za danas isti i otkazuju”

*Danas za sutra zakazuju Kolegijum Skupštine, a danas za danas isti i otkazuju, napisao je Draško Stanivuković na društvenoj mreži X.
Stanivuković tvrdi da ovo govori o neozbiljnosti i lakrdijaškoj politici skupštinske većine predvođene SNSD-om.
-Ovo je još jedan udar na građane i Grad, jer važni dokumenti i dalje ostaju na čekanju, dodaje on.

Politika

PDP PORUČIO ĐAJIĆU “Doktor do 1. jula da završi KLIZEĆU GARAŽU, u koju je potrošeno toliko novca da SVA DJECA SRPSKE DOBIJU SUBVENCIJE”

Pozivamo direktora Univerzitetakog kliničkog centra Republike Srpske i prvog čovjeka SNSD Banjaluka, Vladu Đajića da do 1. jula uplati sve poreze i doprinose koje ova ustanove duguje kako bi ljekari imali pravo na zdravstveno osiguranje.

Poručili su ovo iz Gradskog odbora PDP Banjaluka.

– Neka doktor Đajić do 1. jula završi prije pet godine započetu klizeću garažu, u koju je potrošeno toliko novca da djeca u cijeloj Republici Srpskoj dobiju subvencije. Pozivamo ga do 1. jula riješi liste čekanja za preglede i operacije na UKC, pa tek onda da se bavi listama čekanja u banjalučkim vrtićima – poručuju iz Gradskog odbora PDP.

Navode da, iako su roditelji zadovoljni novim povećanjem subvencija i planom za potpuno izjednačavanje cijena, doktor Đajić ponovo miješa politiku tamo gdje joj nikako nije mjesto.

– Njegova današnja izjava da gradonačelnik ponižava roditelje sa povećanjem subvencija sa 60 na 150 KM i da do 1. jula izjednači cijene privatnih i državnih vrtića idelana je prilika da pitamo i njega i Vladu Republike Srpske šta se desilo sa najavom Vlade Republike Srpske od 11. septembra 2019. godine kada su zvaničnici Srpske najavili da će predškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj biti besplatno? – pitaju iz banjalučkog PDP.

Kaže da je Đajićeva današnja izjava idalan podsjetnik i na to da banjalučki SNSD za više od dvije decenije vladavine u Banjaluci, kada su imali i gradonačelnike i skupštinsku većinu, nije napravio nijedan korak kada je u pitanju subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima.

– Za razliku od njih, gradonačelnik Draško Stanivuković je tokom svog prvog mantada uveo subvencije, besplatne udžbenike, pomoć porodiljama, besplatne mature, besplatu legalizaciju, besplatne placeve za mlade bračne parove, kao i mnoge mjere koje su znatno olakšale život banjalučkim porodicama – ističe GrO PDP Banjaluka.

Nastavi čitati

Politika

OŠTAR ODGOVOR HELEZU IZ SRPSKE: Niko ga više ne doživljava ozbiljno

Prijetnje Zukana Heleza, ministra odbrane BiH, pucnji su u prazno i niko ga ne doživljava ozbiljno.

Tako glasi jedna od poruka iz Srpske, na Helezovu izjavu da će Srbi u Republici Srpskoj izvući deblji kraj i proći kao Srbi u Republici Srpskoj Krajini koji su protjerani u “Oluji”.

Helez je rekao da bi za Srbe bila “prednost” ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH. Pritom je najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

Iz Boračke organzacije opštine Novi Grad rekli su da je Republika Srpska stvorena voljom srpskog naroda i niko je ne može dijeliti niti ukinuti, pogotovo ne Helez.

“Republika Srpska je jedinstvena teritorija potvrđena mirovnim ugovorom u Dejtonu i kao takva čini jedan od dva dijela BiH tako da kantonizacija u Republici Srpskoj ne dolazi u obzir”, rečeno je u Boračkoj organizaciji opštine Novi Grad.

Za Helezovu izjavu, borci kažu da jasno govori o tome koliko su za bošnjačke političare i kvaziinetelektualce Srbi poželjni u BiH.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije iz Trebinja Petar Vuković izjavio je da onima koji žele da nestane Republika Srpska to neće poći za rukom, jer je srpski narod složan.

“Umjesto da se radi na pomirenju i suživotu, oni pokušavaju da stvore neki nemir i neprijateljstvo”, rekao je Vuković.

Iz Boračke organizacije opštine Čelinac istakli su da se Heleza niko ne plaši u Republici Srpskoj niti ga doživljava ozbiljno, a njegove izjave o ukidanju Srpske i brisanju njenog imena smatra pucnjem u prazno.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Čelinac Dalibor Vujičić rekao je Srni da su Helezove izjave očajnički potezi jednog ministra, koji je izgubio svaki kredibilitet i sada se ponaša kao ranjena zvijer.

Prema njegovim riječima, kako vrijeme više prolazi i kako su sve vidljiviji otpori Republike Srpske na konstantne pritiske, tako ni Helez više ne zna šta priča.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović istakao je da Republika Srpska nikada neće nestati i da nikakav Zukan Helez neće odlučivati o njenoj sudbini, te da treba pokrenuti proceduru za njegovu smjenu.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale Jasna Lazarević-Gavrilović ističe da srpski narod, koji je za svoju slobodu i za Republiku Srpsku dao više od 23.000 srpskih života, neće dozvoliti da Srpska bude ukinuta.

Gavrilovićeva je istakla da bi jedan ministar trebalo da bude oprezniji prilikom javnih nastupa.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da onaj ko traži ukidanje Republike Srpske u stvari glasa za njenu samostalnost.

“U ovom momentu Zukana Heleza smatramo najvećim promoterom samostalnosti Republike Srpske”, rekao je Stevandić.

Nastavi čitati

Politika

U BIH IZUZETNO TEŠKE POLITIČKE TENZIJE nastale usvajanjem rezolucije o Srebrenici

U BiH su izuzetno teške političke tenzije nastale usvajanjem rezolucije o Srebrenici, bez obzira na to što je ona nelegalna, nelegitimna i neobavezujuća, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

– U intervjuu za Јerusalem post pojasnio sam da je rezolucija prouzrokovala da narodi u BiH budu više u sukobu nego ranije. Možda su oni mislili da će Srbi biti ljuti zbog rezolucije nekoliko dana i onda se smiriti. Ali, potpuno su pogriješili – poručio je Dodik.

Dodik je podsjetio na to da je tokom sedmice prisustvovao ispraćaju reprezentacije Republike Srpske na Sportske igre zemalja BRIKS-a u Rusiji i otvaranju Kancelarije Ambasade Ruske Federacije u Banjaluci.

– Takođe, svečano su uručeni ključevi stanova za izbjegla i raseljena lica u Amajlijama, kod Bijeljine, a obišao sam i gradilište dionice auto-puta Rača – Bijeljina – naveo je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno