Connect with us

Hronika

OTKAZ U MUP-U SRPSKE! Sumnja se da je policajac LAŽIRAO VLASTITU OTMICU!

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policajca Miloša Grahovca, te mu je izrečen prekid radnog odnosa, saopšteno je iz MUP-a, uz navođenje njegovih inicijala.
U pitanju je, podsjetimo, policajac iz Nevesinja koji je osumnjičen da je fingirao svoju otmicu.

Njemu je, kako se dodaje iz MUP-a Srpske, izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti, a koja se odnosi na ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva.

Podsjetimo, policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, za kojim se danima tragalo, nakon čega je pronađen, osumnjičen je da je lažno prijavio da je opljačkan i otet.

On je, kako su dodali naši sagovornici, nakon što je pronađen, ispričao istražiocima da su ga oteli i opljačkali maskirani i naoružani otmičari.

Kako su “Nezavisne novine” ranije nezvanično objavile, policijska istraga je, odmah nakon što je uzela izjavu od Grahovca, nakon što je pronađen na teritoriji sela Divin, ustanovila niz “šupljina” u njegovom iskazu, ali je i mjesto njegovog pronalaska prije toga dva puta bilo detaljno pretraženo, što je u startu ukazivalo na nelogičnosti, pa se i očekivao ovakav ishod.

Hronika

NESREĆA U CENTRU BANJALUKE! Autom u ogradu kuće!

Ulici Meše Selimovića u Banjaluci dogodila se saobraćajna nezgoda.

Naime, kako javljaju čitaoci “Nezavisnih novina” auto se prilikom udara okrenuo na putu, te udario u zaštitinu ogradu kuće.

Za sada nema informacija o povrijeđenim.

Nastavi čitati

Hronika

Pokušaj otmice Pakistanca na Ilidži, UHAPŠENO VIŠE OSOBA

Na području Ilidže sinoć se odvijala velika drama kada je grupa stranih državljana pokušala oteti Pakistanca.

Kako je potvrđeno za “Avaz” uhapšeni su Jaroslav Lano, Anastasija Makarenko, Dmitrij Dobiaš, Oleksandr Ihnatov i Jevheni Hulei.

Njih zastupa advokat Almir Bibić, a on je istakao da su uhapšene osobe državljani Ukrajine, Rusije i Gruzije.

“Oni su saslušani u toku noći i očekujem da će u toku dana, do isteka naredbe o zadržavanju, da će isti biti predati u Tužilaštvo, gdje ćemo ponovo dati iskaz pred postupajućim tužiocem”, kazao je Bibić.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS, oko 15:40 sati je Policijska uprava Ilidža obaviještena da je na kružnom toku, u naselju Pejton na Ilidži, više osoba napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

“To je aktiviralo veliku policijsku potragu, a brojni policijski službenici su bili na terenu sinoć, na području Stojčevca, s obzirom na to da su intenzivno tragali za otmičarima, ali i radili na oslobađanju otete osobe, što su i uspjeli”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici su izvršili pretres kuće u kojoj je žrtva otmice pronađena gdje su zatekli i vatreno oružje – jedan pištolj.

“Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A. E. A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na ljekarski pregled, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede”, navedeno je.

Prema informacijama “Avaza” riječ je o organizovanoj grupi od sedam osoba, koje su došle iz Slovačke u BiH, a još uvijek su dvije osobe u bijegu.

Nastavi čitati

Hronika

HOROR U BAČKOJ PALANCI! Maloljetnik profesoru POLOMIO KOSTI GLAVE!

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je juče tokom časa fizički napao učenik B.M. trenutno se nalazi na Kliničkom centru Vojvodine na Klinici za neurohirurgiju, potvrđeno je za “Telegraf.rs”.

Podsjetimo, juče, 8. maja oko 14 časova bivši učenik Tehničke škole “9.maj” B.M. iz Bačke Palanke fizički je napao profesora S.Z. tokom nastave i tom prilikom mu nanio ozbiljne telesne povrede. On je ranije pohađao školu “9. maj”, a trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci.

“U UC Kliničkog centra Vojvodine, 8. maja 2024. godine primljen je pacijent S. Z. (65) godište zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i ljekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog liječenja”, saopštio je za “Telegraf.rs” PR KVC Siniša Knežević.

Juče je maloljetnika B.M. privela policija u Bačkoj Palanci, a ovaj incident izazvao je značajnu zabrinutost prosvjetnih radnika u toj opštini koji su najavili protest.

Svi događaji koji su bili planirane povodom Dana Tehničke škole “9. maj” su otkazani.

Nastavi čitati

Aktuelno