Connect with us

Banjaluka

“ZAUVIJEK ĆEMO PAMTITI NJEGOVU DOBROTU”! Gradonačelnik se oprostio od čika Ale (FOTO)

Danas je preminuo  čika Ale, svima poznat u Banjaluci. Danima je bio na liječenju u Univerzitetskom Kliničkom centru, pokušavali su sve, ali nije bio dobro. Ale je u Banjaluci ostao poznat kao saobraćajac-amater, koji po lijepom vremenu reguliše saobraćaj na raskrsnici kod Gradskog mosta. Ta priča počela je još 9. maja 1960. godine kada se kod džamije Ferhadija dogodio sudar “prage 16-77” i vojnog kombija.
Ale je bio poznat i po tome što je znao hiljade registarskih oznaka automobila, sličica iz čokoladica “Životinjsko carstvo”, raznih datuma, a djeca svih generacija umaptila su kako im dijeli bombone.
U Banjaluci ste ga često mogli vidjeti i kako hrani golubove. Zbog svega toga, mnogi su ga zvali dobrom dušom grada.

Od njega se oprostio i gradonačelnik Banjaluke Draško stanivuković

Banjaluka

“KO JE OVDJE IDIOT”: Dok na UKC nedostaje i ono MINIMALNO, tandem Đajić – Šobot vrijeme provodi svuda osim TAMO GDJE BI TREBALO

Dva doktora UKC-a Vlado Đajić i Nikola Šobot postali su nerazdvojni.

Iako mu je Šobot oteo kandidataru za gradonačelnika, Đajić je teškog srca oprostio Šobotu zarad mira u kući i poveo ga u nezaboravan provod. Dobroupućeni u njihove “bliske odnose” kažu da su danonoćno zajedno.

Tandem Đajić – Šobot koji vrijeme provodi svuda osim tamo gdje bi trebalo s pacijentima u UKC, počeo je osim koncerta, bančenja i opijanja u Multimedijalnoj sali SNSD-a da organizuje i predstave. Da nije tragično bilo bi možda i komično.

Predstava u stranačkim prostorijama, simboličnog naziva “Ko je ovdje idiot” najbolje oslikava stanje u banjalučkom SNSD-u. U konkurenciji za ovu titulu takmičili su se Đajić i Šobot. Pretpostavite ko je odnio nagradu.

I dok UKC-u nedostaju osnovna sredstva za rad, najteži bolesnici ne primaju terapiju zbog nedostatka citostatika, Đajić i Šobot organizuju svakodnevno koncerte na kojima se tuku pijani maloljetnici i interveniše Hitna pomoć.

Iako javnost u Republici Srpskoj na društenim mrežama osuđuje nedolično ponašanje Đajića i Šobota Vlada Republike Srpske ne preduzima ništa da zaštiti najveću zdravstvenu ustanovu koja godinama ne uplaćuje doprinose za radnike jer novac troši na koncerte, zborove i kotlićijade.

Nastavi čitati

Banjaluka

DOM ZDRAVLJA: Omogućeno štampanje laboratorijskih nalaza u ambulantama porodične medicine

JZU “Dom zdravlja” u Banjoj Luci, uveo je novu uslugu koja će olakšati korisnicima proces dobijanja laboratorijskih nalaza.

-Od sada, štampane kopije svojih laboratorijskih nalaza naši korisnici mogu direktno dobiti u sljedećim ambulantama porodične medicine: Rosulje, Verići, Petrićevac, Kampus, Srpske Toplice, Dragočaj, Karanovac, Motike, Česma, Mišin Han, Šargovac, Kola, Stričići, Goleši, Borkovići i Bočac – saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Kako su istakli, navedena usluga već je dostupna u ambulantama: Lazarevo, Obilićevo, Lauš, Kočićev Vijenac, Starčevica 1, Starčevica 2, Nova Varoš, Bronzani Majdan, Vrbanja, Zalužani, Potkozarje, Krupa na Vrbasu i Piskavica.

-Ista je osmišljena kako bismo omogućili brži, efikasniji i praktičniji način pristupa medicinskim informacijama našim krajnjim korisnicima – zaključili su u saopštenju.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽAN DRUGI PO REDU VIDOVDANSKI SABOR SRBSKIH VITEZOVA: Visoko priznanje načelniku Majstoroviću

Drugi po redu Vidovdanski sabor srbskih vitezova održan je u manastiru Gomionica.

Uz svečanu akademiju, služen je parastos za sve poginule srpske borce i vitezove, od Kosovskog boja do danas.

Vidovdanskom saboru u ime Grada Banje Luke prisustvovao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović, koji je iskoristio priliku da pozdravi učesnike Sabora, te zahvali organizatorima na organizaciji događaja koji promoviše i čuva tradiciju i identitet srpskog naroda.

– Grad Banja Luka opredijeljen je da uvijek pruža podršku događajima, koji njeguju identitet i tradiciju našeg naroda, te čuvaju sjećanje na naše junake i saborce – istakao je Majstorović.

U okviru ovogodišnjeg sabora, predsjednik Akademije srbskih vitezova Novica Todosijević uručio je Radivoju Majstoroviću visoko priznanje „Orden u štitu“, za očuvanje tradicije i njegovanje uspomene na naše junake i saborce.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog događaja.

Nastavi čitati

Aktuelno