Connect with us

Sport

OSTAO U ŠOKU, OBEĆAO NAGRADU I ISPUNIO OBEĆANJE! “Kunem vam se – Putin mi je uplatio 150.000 dolara!”

Poznati američki MMA borac Antoni Ruiz otkrio je kako mu je 2012. godine nakon meča u Sočiju ruski predsjednik Vladimir Putin uplatio 150.000 dolara kao naknadu za štetu i povrede.

Američki MMA borac Antoni Ruiz (45) ispričao je kakvo je iskustvo koje imao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Nakon što je pretrpio težak poraz u Sočiju i zadobio teške povrede glave u meču protiv Aleksendera Šlemenka. Tim povodom predsjednik Rusije uplatio mu je 150.000. dolara kao naknadu za štetu koju je pretrpio.

Antoni Ruiz je imao je 61 zvaničnu borbu. U Sočiju se borio protiv legendarnog Aleksandra Šlemenka i to su bile tri runde pakla za Amerikanca. Šlemenko je slavio odlukom sudija nakon tri runde, dok je Ruiz grcao u bolovima, ali prizor nakon borbe pamtiće do kraja života.

Ruski predsjednik Vladimir Putin bio je prisutan na ovom meču, nakon čega je odlučio da nagradi Amerikanca. Ruiz je ostao u šoku kada je podigao glavu i ugledao Putina. Obećao mu je nagradu i ispunio je. “Nisam mogao da vjerujem. U banci su mi rekli da je novac došao od likova koji baš nisu čisti i mnoge druge stvari. Ja sam znao da je od Putina. Jednostavno sam znao da je od njega. Ipak je on jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i njemu tih 150.000 dolara ne znači ništa. Ovo je živa istina. Kunem vam se”, ispričao je Ruiz.

Sve se desilo nakon što se vratio kući. Dobio je poziv i tražili su broj njegovog računa. “Bio sam u šoku. Prvi dan je leglo 50.000 dolara, drugi dan opet 50, pa i treći dan”, govori Ruiz. Putin je poznat kao ljubitelj borilačkih sportova. Ima crni pojas u džudou i majstor je samba, a prije godinu i po dana mu je Svjetska tekvondo organizacija uskratila počasni crni pojas zbog rata koji vodi u Ukrajini. Amerikanac je nakon toga još dva puta gostovao u Rusiji, upisao je i pobjedu i poraz. U MMA karijeri koju je završio 2019. godine borac iza sebe ima 36 pobjeda i 25 poraza.

Sport

PIKSI PROMIJEŠAO KARTE Ko će igrati u timu protiv Danske

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 21 čas protiv Danske igra posljednji meč u grupnoj fazi ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a selektor Orlova Dragan Stojković Piksi već je skovao plan kako može da dođe do pozitivnog rezultata protiv Dinamitaša.

Srbija i Danska sutra će ukrstiti koplja u Minhenu, a ekipa Sportala bila je prisutna na posljednjem treningu Orlova pred meč odluke.

S obzirom na to da Srbija u prve dvije utakmice na šampionatu nije upisala nijedan trijumf, selektor Stojković je odlučio da promješa karte kada je u pitanju startna postava za meč sa Dancima.

Prema onome što se moglo vidjeti na posljednjem treningu Srbije, na klupi za rezerve naći će se dvojica najskupljih reprezentativaca, prema specijalizovanom Transfermarktu, Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić. Takođe, od prvog minuta na terenu neće biti ni kapitena Dušana Tadića, koji za sebe smatra da je najbolji igrač reprezentacije.

Za razliku od njih trojice, u startnoj postavi naći će se sljedećih 11: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Birmančević, Lukić, Ilić, Mladenović – Samardžić – Jović, Mitrović.

Iako na prvu to izgleda kao formacija 3-4-1-2, za očekivati je da heroj remija sa Slovenijom Luka Jović bude malo povučen u odnosu na Aleksandra Mitrovića, odnosno da igra tzv. polušpica.

Uoči posljednjeg kola C grupe, Engleska je prva na tabeli sa četiri boda, Slovenija i Danska imaju po dva, a Srbija jedan, piše Sportal.

Nastavi čitati

Sport

ĐOKOVIĆ NEMA NAMJERU DA OLAKO ZAVRŠI KARIJERU “Novak će doći sa željom da se osveti”

​Novak Đoković nema namjeru da tako olako završi profesionalnu karijeru. Greg Rusedski, nekada četvrti igrač planete, u podkastu na Tenis Čenelu rekao je da nikada nije vidio takvog sportistu i da ga ne treba još otpisivati.

Đoković se oporavlja poslije operacije meniskusa i trebalo bi naredne nedjelje da dođe u London, pred početak Vimbldona 1. jula.

“Razgovarao sam sa Novakovim agentom i rečeno mi je da on želi da igra duže, da bude Tom Brejdi tenisa. I ta povreda meniskusa nije ozbiljna, bio je to čist maler. Na Rolan Garosu je počeo da igra dobro, tako da ne bih otpisivao Novaka. Ako želi da igra još dve, tri, četiri godine, koliko god, ne otpisujte ga. Ovo nije ozbiljna povreda i on je najdisciplinovaniji sportista kog sam vidio. Vjerovatno je i najveći sportista kog sam ikad vidio, toliko je dobar kao igrač”, izjavio je Rusedski.

Ove sezone, Novak još nema titulu, ali to ne brine Rusedskog.

Đoković je pokazao da umije da odgovori na izazov mladih igrača kakvi su Karlos Alkaras i Janik Siner.

“Da, ova godina možda nije bila velika za njega, ali ne zaboravimo, prošle je osvojio tri od četiri grend slema i bio u finalu Vimbldona. To je vjerovatno jedno od onih finala gdje je trebalo da dobije meč, ali nije išlo na njegovu stranu. I sada ga svi otpisuju zbog toga što nije igrao dobro pet mjeseci i povredio se. Ja ga uopšte ne otpisujem, on će se vratiti sa željom da se osveti. Ako je ta njegova glad prisutna i uživa na putovanjima, sa porodicom malo više uz sebe, onda se pripazite”, upozorio je Rusedski, prenosi “b92”.

Nastavi čitati

Društvo

“POSVEĆEN I PREDAN RAD” Banjalučka Slavija šampion Bokserske lige Srbije: Stanivuković uručio medalje pobjednicima (FOTO)

Banjalučki bokserski klub „Slavija“ šampion je Bokserske lige Srbije, nakon što su sinoć savladali tim beogradskog kluba „Radnički“ rezultatom 10:4 u finalu završnog turnira Lige.

Medalje pobjednicima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio kako iza svega ovoga stoji posvećen i predan rad.

– Slavija je ponovo ŠAMPION! Večerašnjim bokserskim spektaklom u kojem je Slavija pobijedila Radnički i osvojila boksersku ligu Srbije. Prije dvije godine, kada je u pitanju Slavija krenuli smo, ne od nule, već iz velikog minusa, sa velikim dugovanjima koji su prijetili da se Slavija zauvijek ugasi, ali danas znamo da smo učinili pravu stvar, ovo je dokaz da se trud isplati. Samo predan i posvećen rad mogu da daju rezultate, a danas Slavija, ne samo da je vratila staru slavu, nego nastavlja još snažnije. Hvala sjajnoj ekipi naših boksera, kao i rukovodstvu kluba na čelu sa Daliborom Petkovićem i Igorom Savičićem na sjajnoj večeri i svemu što rade – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Aktuelno