Connect with us

Sport

SKANDAL NA TENISKOM TERENU! Promašio lopticu pa NOKAUTIRAO sudiju (VIDEO)

Australijski teniser Marc Polmans jedan je od najvećih gubitnika ovog sporta posljednjih godina nakon što je okončao takmičenje na Masters 1000 turniru u Šangaju na potpuno nevjerovatan način.

Polmans, inače 140. igrač svijeta trenutno, imao je meč loptu protiv Stefana Napolitana u finalu kvalifikacija za Masters 1000 turnir. Bio je na jedan poen od ulaska u glavni žrijeb, a nekoliko sekundi kasnije, izbačen je s turnira.

Australijanac je osvojio prvi set, a u drugom setu igrao se tie-break. Rezultat je bio 6:5 i Polmans je imao meč-loptu, ali je jedan “čist” udarac zakucao u mrežu. Nije to sebi oprostio pa je lopticu iz sve snage udario reketom i pogodio glavnog sudiju u glavu, prenosi Klix.

Kamere su sve snimile, a Polmans je diskvalifikovan. Nešto slično se znalo dešavati i ranije u svijetu tenisa, ali da se dogodi u trenucima dok je jedan teniser imao meč-loptu i nalazi se nadomak trijumfa, zaista se ne pamti.

Tako je Napolitano uz mnogo sreće prošao u glavni žrijeb Masters 1000 turnira jer je njegov rival diskvalifikovan.

Sport

UTAKMICA SRBIJE I ENGLESKE proglašena događajem visokog rizika, SLUŽIĆE PIVO SA MANJIM POSTOTKOM ALKOHOLA

Organizatori Evropskog prvenstva u saradnji s policijom odlučili su da na utakmici između Engleske i Srbije služe pivo s manjim postotkom alkohola jer je to utakmica visokog rizika.

Engleska i Srbija će utakmicom u grupi C u nedjelju otvoriti takmičenje, a već danima engleski mediji pišu o srpskim huliganima koji dolaze na utakmicu.

Javnost u Engleskoj savjetuje da se Englezi paze “srpskih huligana koji dolaze praviti probleme”, iako će na stadionu biti nekoliko desetina hiljada Engleza, što je sasvim sigurno više od brojke Srba koji dođu na stadion, navodi Bild.

Policija u Gelsznkirhenu donijela je vrlo zanimljivu odluku samo za ovu utakmicu.

Umjesto Bitburger Premium Lagera jačine 4,8 posto, fanovi na ovoj utakmici će se morati zadovoljiti pivom s 2,8 posto alkohola. Ova odluka se neće primjenjivati za druge utakmice.

“Samo će utakmica s Engleskom imati pivo niske jačine. Ostale utakmice imaće 4,8 posto”, rekao je glasnogovornik policije Gelsenkirhenu Stefan Knip.

Osim toga, navijači će na stadionu moći kupiti samo dva piva odjednom te se moraju vratiti u red kako bi kupili još jednu. Takođe, postoji zabrana pića na glavnom trgu Hajnrih Konig Plac prije utakmice.

Policija je istakla kako će biti znatno više navijača nego na prosječnoj utakmici Bundeslige, a organizatorima i lokalnim policajcima pomagaće kolege koje stižu iz Engleske i Srbije, prenosi Kliks.

Nastavi čitati

Sport

DRAMA! Albanci upali u hotel sa reprezentativcima Srbije!

Neprijatna situacija dogodila se u Augzburgu, odnosno u hotelu u kojem su smješteni reprezentativci Srbije.

Kako saznaje Kurir, albanski navijači ušli su u hotel sa namjerom da isprovociraju onoga na koga naiđu iz delegacije koja je iz Beograda otputovala na Evropsko prvenstvo.

Momak i djevojka su ušetali u hotel noseći kačkete sa simbolima Albanije, a zatim su šetali hodnikom pokušavajući da na nekoga naiđu.

Obezbjeđenje Fudbalskog saveza Srbije je brzo shvatilo šta se dogodilo i izbacilo provokatore iz hotela.

Nastavi čitati

Sport

SJAJNE VIJESTI! Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama!

Košarkaš Nikola Jokić učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Prema informacijama Informera, on je o ovom obavjestio selektora Svetislava Pešića.

Danima je trajala saga oko toga hoće li najbolji srpski košarkaš nastupati na takmičenju u Parizu. Niko nije želio da se izjašnjava o tome, uključujući i selektora Pešića. Jokić je iz Amerike stigao prije nekih dvadesetak dana i odmah je produžio na odmor.

On je danas o tome informisao odgovorne ljude u reprezentaciji.

– Jokić je verovatno sve vreme imao nameru da igra, samo je želeo dovoljno da se odmori od naporne sezone u NBA ligi. Bio mu je potreban mir i otišao je sa porodicom i prijateljima. Danas je javio selektoru da je odlučio i da želi da igra – rekli su iz Jokićevog najbližeg okruženja.

Reprezentacija će se okupiti 24. juna u Staroj Pazovi i tamo će ostati do 11. jula. Za to vrijeme, pripremaće se za učešće na najvećoj svjetskoj smotri.

Olimpijske igre traju od 26. jula do 11. avgusta, a rivali u grupi će joj biti Amerika, Južni Sudan i pobjednik kvalifikacionog turnira koji će biti odigran u Portoriku. Sa Jokićem u timu, reprezentacija Srbije ima šanse da osvoji zlato.

Nastavi čitati

Aktuelno