Connect with us

Politika

Za 16 godina SNSD je uništio sve što je mogao da uništi

SNSD je za 16 godina kampanje pokazao šta je imao – mladi su otišli, preduzeća su uništena, djeca se ne rađaju. Džaba kuju planove i smicalice kako da Srbiju odvrate od opozicije, narod je već odlučio izbore.

Ovako Miloš Stanišić, kandidat PDP za Parlamentarnu skupštinu BiH opisuje vladavinu SNSD, dodajući da se danima u bijeljinskom Izbornom štabu SNSD kuju planovi kako da spriječe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kad dođe u Bijeljinu da posjeti gradonačelnika i gradsku upravu.
Stanišić tvrdi da „trust SNSD mozgova vijeća kako da Vučić zaobiđe gradonačelnika i predstavnike opozicije, a da s njim ne naruše odnose“.
„Srbija nam je svima matica, svi je mnogo volimo. Žao mi je što uvlače srpski narod i Srbiju u svoje malograđanske planove, dok sve živo pod njihovom vladavinom propada. Naravno da svi volimo Srbiju, volimo Rusiju, a srpska, pravoslavna ljubav se ne dokazuje kovanjem smicalica i otimanjem od naroda, već nesebičnim davanjem. Pozivam SNSD na zdrav razum, ne želimo da naš najvažniji gost u našem gradu ima takve neprijatnosti“, rekao je Stanišić.
Narod je, kaže, već odlučio da je u oktobru promjena vlasti i da su toga svjesni i u istraživanjima u bijeljinskom izbornom štabu.
(BN)

Politika

“DOSTA JE NJIHOVIH OBMANA I UZNEMIRAVANJA NARODA” Crnadak: Za svaki prenos nadležnosti glasao je SNSD

Za svaki prenos nadležnosti sa Republike Srpske na BiH glasao je SNSD, bez izuzetka.

Ovo je izjavio potpredsjednik PDP i šef poslaničkog kluba te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak. Između ostalog, on je istakao da je vraćanje nadležnosti moguće samo na isti način, uz dogovor sa Federacijom BiH i glasanjem u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Prema tome, dosta je njihovih obmana i uznemiravanja vlastitog naroda. Razdruživanje se nije našlo u Deklaraciji sa Svesrpskog sabora, što znači da ga zvanični Beograd ne podržava – naveo je Crnadak.

Podsjeća da je sutra u Mostaru sastanak koalicije SNSD-HDZ-Trojka.

– Ako ni Dodikovi partneri sa kojima dijeli tendere i funkcije sutra ne podrže Sporazum o razdruživanju, SNSD treba da prizna da je pogriješio i prestane ugrožavati mir i stabilnost u regionu – zaključio je Crnadak, prenosi Srpskainfo.

Nastavi čitati

Politika

“ŽIVOTE DALI ZA SLOBODU REPUBLIKE SRPSKE” Vidović: Zauvijek da se slave imena naših hrabrih boraca (FOTO)

Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske i savjetnik predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, prisustvovao je danas obilježavanju slave hrama srpske pravoslavne crkvene opštine Stjenice – Rogatica, Svi sveti.

Pored obilježavanja slave, Vidović je prisustvovao i otkrivanju spomen-obilježja poginulim borcima MO Stjenice-Rogatica čiju izgradnju je pomogao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, dr Nenad Stevandić.

“Srećna slava hrama i moje duboko poštovanje prema borcima koji su dali svoje živote za slobodu Republike Srpske”, čestitao je Vidović.

“Borci Republike Srpske položili su svoje živote u odbranu naše Republike kako bismo svi mi danas uživali u slobodi i njihova žrtva se nikada ne smije zaboraviti. Obaveza nam je da zauvijek slavimo imena naših hrabrih boraca”, naglasio je Vidović.

Nastavi čitati

Politika

DRINIĆ PRISUSTVOVAO MOLITVI U GRUJIĆA GAJU! “U svaki dio naše Banjaluke rado dolazimo”

Narodni poslanik PDP-a Nebojša Drinić prisustvovao je molitvi u Grujića Gaju.
-U svaki dio naše Banjaluke rado dolazimo. Svaki zaselak za nas važan. Stigli smo danas, kao i prethodnih godina, na molitveno sabranje u Grujića Gaju. Ponovo smo razgovarali sa našim narodom i ponovo zajedno poslali poruke ljubavi, sloge i ZAHVALNOSTI! Nastavnjamo dalje, poručio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno