Connect with us

Hronika

PRETRES U PORESKOJ UPRAVI Republike Srpske! Uhapšena TRI SLUŽBENIKA

Pripadnici MUP-a Srpske od jutros vrše pretrese u zgradi Poreske uprave Republike Srpske, ekskluzivno saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznajemo, na terenu su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a uhapšena su tri službenika.

“U toku su pretresi prostorija”, rekao je naš izvor.

Nikola Salapura, portparol Poreske uprave Republike Srpske, potvrdio je za “Nezavisne novine” da su uhapšena tri njihova službenika.

“Nisu u pitanju inspektori, nego službenici. Poreska uprava Republike Srpske će se u toku dana oglasiti o ovim aktivnostima”, rekao je Salapura.

Hronika

UŽAS NA DJEČJEM ROĐENDANU! Državljani Srbije pretukli muškarca koji je KASNIJE PREMINUO

Austrijska policija intenzivno traga za Sašom K., Milovanom D. i Sašom J. porijeklom iz Srbije nakon što su osumnjičeni za ubistvo Zlatomira J. (66) u kafiću u austrijskom Vosendorfu.

Oni su bili gosti na rođendanskoj zabavi trogodišnjeg djeteta gdje su se prvo verbalno sukobili, a nakon nekog vremena došlo je i do fizičkog obračuna.

Trojica muškaraca su brutalno pretukla Zlatomira koji je doživio srčani udar zbog čega je sin morao da ga reanimira. Nasilnici su, uprkos tome što su vidjeli da sin pokušava da pomogne ocu, nastavili da ga šutiraju i udaraju.

Žrtva ovog obračuna, Zlatomir J, preminuo je uslijed srčanog udara. Njegov sin, Zlatan (29), pokušao je da ga oživi i održi u životu, ali je čovjek od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Tek kada je svjedok pozvao policiju, trojica muškaraca se pokupila i pobjegla u nepoznatom smjeru.

Državno tužilaštvo u Viner Nojštatu raspisalo je takozvanu evropsku potjernicu za traženim državljanima Srbije.

Glavni osumnjičeni (45) za ovo djelo inače je višestruko osuđivan, a kako prenose austrijski mediji, on je prvi nasrnuo na Zlatomira J. (66) i njegovog sina Zlatana.

Međutim, kako prenose austrijski mediji, osumnjičeni su poslije sukoba pobjegli automobilom u nepoznatom pravcu, a navodno se nalaze u Srbiji.

Sve se desilo 29. maja ove godine kada su trojica Srba, inače u srodstvu (otac, sin i nećak) brutalno nasrnuli na oca i sina i tukli ih, kako prenose austrijski mediji, i rukama i nogama, da bi stariji čovjek zbog zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Austrijska policija uveliko traga za njima, a iza ovakvog napada navodi se da se krije svađa između dvije porodice koje su već dugo u zavadi, piše OE24.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U MOSTARU! Srpskom povratniku zapaljen auto ispred kuće

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, noćas je ispred porodične kuće zapaljen automobil.

Rupar je rekao da je jutros oko 7 časova osjetio miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil.

– Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. U šoku sam, nemam riječi, ne osjećam se bezbjedno – rekao je Rupar.

On je naveo da je policija obavila uviđaj i da su mu ljudi koji su bili na uviđaju rekli da sve ukazuje na to da je požar podmetnut.

– Jako loše se osjećam. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto – rekao je Rupar.

Portparol MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ljudevit Marić rekao je da je Rupar jutros prijavio da mu je izgorio automobil “opel kadet” i sumnja da mu je vozilo zapaljeno.

– Vrše se istražne radnje i do završetka istrage ne možemo ništa prejudicirati – rekao je Marić.

Srna

Nastavi čitati

Hronika

STRAHOTA U ZRENJANINU! Ubila staricu, zločin otkriven nakon mjesec i po dana?!

Policija iz Zrenjanina uhapsila je ženu K. D. (69) iz okoline Nove Crnje, osumnjičenu za ubistvo.

Prema prvim saznanjima sumnja se da je ona 30. aprila ove godine, u kući u okolini Nove Crnje, ubila sedamdesetčetvorogodišnju staricu.

Kako piše Informer, za sada nisu poznati drugi detalji ovog svirepog zločina.

Privedenoj K. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Nastavi čitati

Aktuelno