Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA ĆE PODRŽATI POSLOVNE SUBJEKTE: Riješeno pitanje isplate subvencija poslovnm subjektima iz Gajeve ulice

Grad Banja Luka će podržati putem subvencija poslovne subjekte, čiji je rad otežan usljed rekonstrukcije Gajeve ulice.

-Nakon više pokušaja riješeno je pitanje isplate subvencija poslovnm subjektima iz Gajeve ulice i dijela Jevrejske ulice. Čestitam ovim vrijednim ljudima na upornosti i želim im mnogo poslovnih uspjeha nakon završetka projekta, koji podrazumijeva izgradnju novog prelijepog šetališta u samom centru našeg grada – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon što je odluka o dodjeli subvencija usvojena na jučerašnjoj sjednici Skupštine Grada.

Istovremeno, doneseno je rješenje o imenovanju Komisije za utvrđivanje iznosa subvencije po kandidatu za subvenciju poslovnim subjektima čiji je rad otežan usljed provođenja rekonstrukcije Gajeve ulice.

U narednom periodu biće raspisan javni poziv na koji će se moći prijaviti subjekti koji posluju u zoni rekonstrukcije Gajeve ulice, i to: samostalni preduzetnici, izdvojene jedinice samostalnih preduzetnika, privredna društva i poslovne jedinice privrednih društava.

Banjaluka

“NIKAD NIŠTA NISMO DOBILI”: Suze na licu Banjalučana zbog BESPLATNE LEGALIZACIJE

Među brojnim besplatnim mjerama koje je uveo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković jeste i besplatna legalizacija za građane koji do sada nisu bili u mogućnosti da legalizuju svije domove.

Pa je tako mnogima nakon dugo godina “pao kamen sa srca”, jer konačno mogu da legalizuju svoje stambene jedinice, ali i da bez problema nekretninu prepišu na svoje nasljednike.

“Rasplakao si me. Nikad ništa u životu nismo dobili, a suprug je ratni vojni invalid. Ovo je prvi put i kamo sreće da sam imala novac da kao i ostali platim legalizaciju. Svaka čast i za tebe glasamo, a glasali smo i prije”, rekla je jedna od mnogobrojnih Banjalučanki.

Sličnog mišljenja su i drugi koji su tog dana dobili rješenje o besplatnoj legalizaciji.

“Za tebe glasam”, “Čestitam, odličan posao ste uradili kako ste i obećali. Imate punu podršku od porodice Banjac u narednom predizbornom periodu”, samo su neke od mnogobrojnih emotivnih riječi zahvalnosti Banjalučana upućenih gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću.

Tokom proteklih mjeseci zaključena su 64 ugovora o subvencionisanju troškova u postupku izdavanja građevinske dozvole. Ovom odlukom Banjaluka je postala jedini grad na ovom prostorima koji je odlučio da svojim stanovnicima na ovaj način izađe u susret.

Naime, Grad Banjaluka od 28. septembra 2023. godine, kad je stupila na snagu Odluka o subvencijama naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i rente za individualne stambene objekte, subvencioniše naknadu za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i rente u postupku dobijanja građevinske dozvole, naknadne građevinske dozvole i rješenja o privremenom zadržavanju na teritoriji grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK U SLAVIĆKOJ MJEŠTANIMA PORUČIO: Završavamo projekat vodosnabdijevanja vrijedan 1.7 miliona KM

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas žitnoj molitvi i maslima u Slavićkoj.

Tom prilikom, gradonačelnik se susreo i sa mještanima, sa kojima je podijelio divne vijesti.

-Raduje me što, bez obzira na sve nove tehnologije i napredak poljoprivrede, tradicija i kultura žitnih molitvi je ostala ista. Iskoristio sam priliku da mještanima donesem divne vijesti! Na ovom području za 7 dana završavamo projekat vodosnabdijevanja, vodovod vrijedan 1.7 miliona KM dužine 14 kilometara koji će obezbijediti redovno vodosnabdijevanje za 200 domaćinstava Slavićke, a asfaltiraćemo i put do crkve – kazao je gradonačelnik.

Podsjetio je i to da sa vodom dolaze i besplatni priključci na vodovodnu mrežu.

-Neka žive naša sela, neka živi naša Banja Luka – rekao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

OBILJEŽENA 21 GODINA OD SMRTI GENERALA TALIĆA: Pomenu prisustvovao i gradonačelnik

Danas je u Piskavici obilježena 21 godina od smrti komandanta Prvog krajiškog korpusa i načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske, generala – pukovnika Momira Talića.

Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Grada, predvođeni gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, koji je naglasio kako za je za njega velika čast što je upravo danas u Piskavici.

-Danas smo se okupili kako bismo odali počast jednom od heroja naše istorije, generalu Momiru Taliću! General Talić dao nam je zadatak da se i dalje borimo za ono za šta se on borio tokom svog života – za slobodu, jedinstvo i nadu za bolji život svih naših građana. Naši generali su naši putokazi kuda trebamo ići i kuda smo morali proći da bi danas bili svoji na svome, postojani i imali Republiku Srpsku. Zato smo dužni da čuvamo sjećanje na njih i njihove herojske podvige – kazao je gradonačelnik.

Dodao je to kako svi, posebno mlade generacije-moramo biti svjesni žrtve koja je data za Republiku Srpsku.

-Svijet ima jednu svoju namjeru i strategiju a to je da od naše istorije tražimo da vjerujemo u neke druge priče. Ipak, mi smo i ponosni i vjerujemo duboko i u našu zemlju i naše heroje. Želimo da postoji najbolje, duboko vjerovanje u sve ovo što danas radimo i cilj je da se prenosi na sve generacije na one generacije koje moraju da shvate veličinu žrtve koja je data za Republiku Srpsku. Kada smo toga svjesni – nastanka i opstanka Republike Srpske, možemo da imamo ogromnu motivaciju i snagu – rekao je Stanivuković.

Kod spomenika generalu Taliću služen je pomen, a prije toga je položeno cvijeće na njegov grob.

Pored gradonačelnika Stanivukovića i predstavnika Grada, obilježavanju su prisustvovali članovi porodice, predstavnici Grada Prijedor i durgih lokalnih zajednica, mještani Piskavice, komandanti ratnih jedinica, te borci Vojske Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno