Connect with us

Banjaluka

FOTOGRAFIJE OBROKA SA UKC ZGROZILE JAVNOST! Dok se gospodin ĐAIĆ “busa”, PORODILJAMA se poslužuju bube za jelo

Fotografije obroka sa UKC, posebno onih koje dobiju porodilje mnogo puta do sada zgrozile su javnost.

Djevojka koja se porodila na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske objavila je sliku obroka koji je dobila koja je zgrozila sve.

-Porodilje, prijatno nam! – napisala je ona uz fotografije čorbe u kojoj se nalaze bube i ostale stvari kojima tu nije mjesto.

Fotografije koje je dobila redakcija Blinka nastale su 28.10. ove godine, i pokazuju da ipak nije sve na svjetskom nivou kako nadležni pokušavaju predstaviti.

Iako bi porodilje trebale biti prioritet, te nakon poroda jesti kvalitetne obroke kako bi imale snage za bebu i podoje, ali i brži oporavak, na UKC to nije slučaj.

Da li je u pitanju nemar ili neadekvatna higijena ne znamo, ali znamo da nije pvi put.

Greške i propusti se događaju svima, ali fotografije obroka sa UKC, posebno onih koje dobiju porodilje mnogo puta do sada zgrozile su javnost.

Banjaluka

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke zbog sportskog događaja, EVO KADA I GDJE

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava da će, zbog održavanja sportskog događaja -bokserski mečevi – Liga Srbije, na Trgu Krajine.u dane 21. i 23. juna 2024. godine, u vremenu od 17.30 časova do 22.30 časova, biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana, izvrši preusmjeravanje autobusa iz smjera sjevera iz Ulice kralja Petra I Karađorđevića desno ulicama Vuka Karadžića, Ranka Šipke, lijevo na tranzit do kružnog toka, Bulevar cara Dušana i dalje registrovanom trasom, a u suprotnom smjeru autobusi saobraćaju registrovanom trasom, odnosno ulicama Kninska, Vidovdanska i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica MUP Republike Srpske.

Nastavi čitati

Banjaluka

(VIDEO) „Svim srcem uz orlove“: Ovako se u Banjaluci navija za Srbiju

Veliki broj Banjalučana pratio je danas utakmicu između Srbije i Slovenije, na prenosu organizovanom u sportskoj dvorani „Borik“.

Utakmica je završila rezultatom 1:1, a spasonosni gol za Srbiju u posljednjoj minuti postigao je Luka Jović.

Zajedno sa sugrađanima utakmicu je pratio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

https://x.com/Stanivukovic_D/status/1803806599443615988

– Banjaluka je svim srcem uz naše orlove – poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

Banjalučani spas od vrućina nalaze u Vrbasu, NOVE UREĐENE PLAŽE IM DOBRO DOŠLE

Dok je na asfaltu tek poneki prolaznik, na banjalučkim plažama – druga slika. Bijeg od tropskih temperatura građani traže kraj ledenog Vrbasa. Pojedini, baš iz tog razloga, odaju i tajnu, još jednog bijega, ranijeg sa posla.

Ugradu je pusto. Kraj Vrbasa krcato. Spas od vrućina brojni građani Banjaluke pronašli su na plaži Abacija. Tu srećemo i Gordanu. Na ležaljci, u hladu pod krošnjom, za nju odlazak na more, pored krajiške ljepotice, nije potreban.

– Vrbas isti kao more, juče smo bili na onoj drugoj plaži gore, znači nekada pomislim da ne treba ni ići – kaže Gordana.

Da je kraj Vrbasa najljepše i najbolje, znaju starosjedioci. Pa za rashlađivanje, imaju i najbolje savjete.

– Pored Vrbasa uvijek ima zračnog strujanja i najljepše je sjesti uz sam Vrbas, ali u hlad. Nema te klime koja to može zamijeniti. Ovdje sam igrao karata pod jednim orahom prije 50 godina i bilo je neuredno, a sad je prekrasno – kaže Banjalučanin.

Iako je za većinu, Vrbas hladan, poneko, ipak i zapliva. Kupanje, sunčanje, druženje i na Švedskoj plaži. Pored ledenog pića na stolu, kod pojedinih, su i društvene igre: “Igramo našu igru jamb, zabavljamo se, uživamo. Mi svakodnevno dolazimo, svaki dan dolazimo ovdje, ovdje je najljepša plaža i novija je i sad je sve sređeno, tako da je super, sad imamo i stolove.”

Pa tako, dok jedni trče da zauzmu stol sa klupama, ili mol kako bi se što više osunčali, drugi se, pak, hvataju hlada. Svako po svom guštu.

No, jedno je sigurno za mnoge Vrbas je najbolji način rashlađivanja tokom vrelih ljetnih dana. Nove uređene plaže, dobro su im došle. Sve što je potrebno je kupaći, peškir, ali i dobro raspoloženje. Kakvo je i na plaži Vrućica. Plaža je to koja ima i ljekovitu mineralnu vodu. Ponekad je zbog toga i najposjećenija.

Da Vrbas generalno pomaže kada sunce prži, dokaz su krcate banjalučke plaže, pa i na radni dan. Paklene vrućine tek pristižu. No, 40 stepeni, lakše se podnosi na obali rijeke, piše N1.

Nastavi čitati

Aktuelno