Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ ZADOVOLJAN “Radovi na najvećoj kružnoj raskrsnici kod Ekvatora se izvode u punom kapacitetu!” (FOTO)

-Svi planovi koji se temelje na lošim namjerama i destruktivnim željama na kraju propadnu, tako je bilo i ovaj put, napisao je na društvenoj mreži X gradonačelnik banjaluke Draško Stanivuković. On je dodao da se postavlja  pitanje kome je bilo u interesu da zaustavi radove, te kome je to donijelo korist, a kome štetu.
-Politika mržnje i destrukcije nije donijela dobro nikome, a pogotovo ne onima koji to sprovode.
Do sada smo svaki put izašli kao pobjednici i sve započete projekte završili, od Centralnog spomen-obilježja, novog gradskog parka kao i najveće kružne raskrsnice čije radove smo nastavili danas, jer imamo dobre namjere i iskrene želje. Sadašnje iskustvo jasno dokazuje da nam svojim opstrukcijama mogu oduzeti dan-dva, sedmicu ili mjesec, ali nas nikada ne mogu zaustaviti, što je bio slučaj i na ovom projektu, napisao je Stanivuković.

Banjaluka

GRADONAČELNIK UGOSTIO učenike Srpske pravoslavne BOGOSLOVIJE “Sveti Sava” iz Beograda

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ugostio je danas učenike Srpske pravoslavne bogoslovije “Sveti Sava” iz Beograda.
-Kao gradonačelniku, čast mi je što sam imao priliku da se obratim mladim ljudima koji su posvetili svoje živote učenju i očuvanju naše duhovne i kulturne baštine. Poželio sam im puno uspjeha u daljem obrazovanju i radu. Neka im Bog podari snagu, mudrost i hrabrost da nastave putem kojim su krenuli. Želim im prijatan i blagosloven boravak u našem gradu, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG SVE UČESTALIJEG NEPROPISNOG ODLAGANJA OTPADA: Slijede pojačane kontrole i izdavanje prekršajnih naloga

U posljednjih nekoliko mjeseci u našem gradu sve učestalije su pojave nepropisno odloženog otpada, što dovodi do stvaranja dvivljih deponija po prigradskim naseljima.

-Jedna od najugroženijih ulica jeste i XXIII Kuljanska, gdje nesavjesni pojedinci odlažu velike količine otpada cijelom dužinom ove ulice, kao i u svim njenm ograncima. Iako nadležne službe u kontinuitetu uklaljaju nepropisno odloženi otpad, to u značajnoj mjeri iscrpljuje budžetska sredstva, te ovaj način nije dugoročno održiv zbog čega će biti pojačane kontrole i izdavanje prekršajnih naloga – poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovu priliku su iskoristili i da pozovu sve naše naše sugrađane da otpad odlažu na porpisan način, u posude koje su za to predviđene, kao i da prijave nesavjesne pojedince koji stvaraju divlje deponije.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZVOĐENJA RADOVA NA REKONSTRUKCIJI SAOBRAĆAJNICE: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u Ulici Petra Velikog u naselju Česma

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će doći do potpune obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici Petra Velikoga, na dijelu od broja 40 do broja 50 u periodu od 7.45 do 18.00 časova, do 15. juna 2024. godine, radnim danom i subotom zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Česma – Ulica Petra Velikoga.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Za vrijeme obustave saobraćaja, odnosno u vremenskom periodu od 7.45 do 18.00 časova autobusi na gradskoj liniji 9b Česma – Medeno polje – Centar iz smjera Centra saobraćaju do autobuskog stajališta „Petra Velikog broj 35“, odnoso do objekta crkve.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „Hidro-Kop“ d.o.o. Banja Luka.

Nastavi čitati

Aktuelno