Connect with us

Banjaluka

NA KORIST SVIH! POTPISAN SPORAZUM: Sportska dvorana na Lašu na raspolaganju sportistima, sportskim kolektivima i rekreativcima

-Na korist svih sportista, sportskih kolektiva i rekreativaca potpisali smo Sporazum o korištenju novoizgrađene sportske dvorane na Laušu.

Potvrdio je ovo gradonačelnik, Draško Staniuvković koji je naglasio da će ova dvorana omogućiti kvalitetne uslove za treninge svima.

-Nova sportska dvorana na Laušu, u sklopu koje se nalazi i dvorana borilačkih sportova, obezbijediće optimalne uslove za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, ali i kvalitetne uslove za treninge sportskih klubova i sportista iz cijele Banje Luke – kazao je on.

Podsjetio je da su u proteklom periodu izgrađena dva važna sportska objekta, jedan u Parku Mladen Stojanović, a drugi na Laušu i obnovili sve kultne sportske terene u našem gradu.

-U posljednjih nekoliko godina za sportsku infrastrukturu i sport u Banjoj Luci dali smo svoj maksimum i uradili sve što je bilo u našim kapacitetima! Istim intenzitetom nastavićemo i dalje – kazao je gradonačelnik.

Banjaluka

POTPISANA PETICIJA: Pokrenuta procedura izmjene radnog vremena nedjeljom

Nakon što su u Banjaluci prikupili 1300 potpisa građana za inicijativu “Stop radnoj nedjelji” članovi Srpske demokratske stranke predali su danas peticiju u Gradsku upravu.

– Građani su se rado odazvali ovoj aktivnosti koja je iznad politike, poručio je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Željko Raljić.

Gradski odbor Srpske demokratske stranke pokrenuo je inicijativu za izmjenu Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluka.

– Inicijativa se ne odnosi na samostalne preduzetničke radnje i kioske, fokus je na velikim trgovačkim centrima”, katali su inicijatori ove akcije.

Ideja je potekla od gradonačelnika Banjaluke koji već tri godine zagovara da se prijedlog nađe pred banjalučkim odbornicima. Međutim, skupštinska većina do sada nije imala sluha i prijedlog se nije do sada našao ni na dnevnom redu skupštinskih sjednica.

Takođe, na prijedlog gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića, Skupština ovog grada krajem 2021. godine donijela je odluku o neradnoj nedjelji.

Insajder.in

Nastavi čitati

Banjaluka

PORUKA ORGANIZATORA OVOGODIŠNJEG “MOTO FESTA”: Ponosno podržavamo projekat izgradnje kuće „Predah“

-Moto fest ove godine ponosno podržava projekat izgradnje kuće „Predah“, namijenjene privremenom i dugoročnom zbrinjavanju djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Poručili su ovo organzatori MK „Stršljen“, pred novo izdanje ovog festivala.

Dodaju i to kako ovaj humani projekat ima za cilj pružiti siguran i podržavajući dom za one kojima je najpotrebniji.

-Kako bismo zajedno ostvarili ovaj plemeniti cilj, otvoren je humanitarni broj 1414 koji možete pozvati i donirati 1 KM za izgradnju kuće „Predah“. Takođe, uplate možete izvršiti na broj žiro računa 5550071103488844. Naša zajednička podrška i velikodušnost su ključni za uspjeh ovog projekta. Svaki poziv i donacija je korak bliže cilju – stvaranju doma punog ljubavi i brige za one kojima je to najpotrebnije. Budimo humani zajedno – poručuju organizatori.

Podsjećamo, sedmo po redu izdanje „Moto Festa“ Banja Luka 2024, biće održano od 30. maja do 1. juna na banjalučkoj tvrđavi Kastel, pod sloganom „Live, Ride & Respect!“.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ SA VUČEVIĆEM! “Po uzoru na Novi Sad i Banjaluka će početi sa izradom projekta za PODZEMNE I NADZEMNE JAVNE GARAŽE!”

Gradonačelnik Draško Stanivuković boravi u radnoj posjeti Novom Sadu.

Tu priliku je iskoristio kako bi sa predstavnicima Republike Srbije i grada Novog Sada obišao bitne projekte koji se realizuju upravo u ovom gradu.

-Zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srbije, Milošem Vučevićem, obišao sam danas dva velika i važna projekta u Novom Sadu – novoizgrađenu podzemnu garažu u centru grada kao i radove na izgradnji nove toplane. Novi Sad će dobiti ukupno četiri javne garaže sa preko 1100 parking mjesta – kazao je gradonačelnik.

Ističe i to kako će, Banja Luka, po uzoru na Novi Sad, uskoro početi sa izradom projekta, a sve kako bi i naš grad uskoro dobio javne garaže.

-Po uzoru na Novi Sad i Banja Luka će početi sa izradom projekta za podzemne i nadzemne javne garaže čime ćemo, uz 400 parking mjesta koja će na ljeto biti završena u samom centru grada, dobiti značajan broj parking mjesta u našem gradu – rekao je Stanivuković.

Govoreći o izgradnji nove toplane u Novom Sadu, Stanivuković poručuje kako je ovo projekat koji se realizuje na zadovoljstvo mnogobrojnih građana tog grada.

-Riječ je o toplani koja će grijati 20 hiljada domaćinstava Novog Sada. Drago mi je vidjeti da je Novi Sad snažan i razvijen grad danas, ali da će putem razvoja i prosperiteta nastaviti i sutra – rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Podsjećamo, gradonačelnik je juče sa gradonačelnikom Novog Sada, Milanom Đurićem obišao i Bukovac, gdje je sa građanima imao priliku da porazgovara o važnim projektima itemama koji će unaprijediti ovo novosadsko naselje.

Nastavi čitati

Aktuelno