Connect with us

Sport

STEFAN I TARA NE JEDU MESO! I Đokovićeva djeca na posebnoj ishrani

Dobro je poznato da su najbolji teniser svijeta Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković zagovornici zdrave ishrane, a svoje navike prenose i na djecu, ističući da im prija i da su nikad zdravija.
Tako je Jelena jednom prilikom otkrila kakav doručak veoma često sprema sinu Stefanu, ali i sebi, a riječ je o mješavini semenki sa kokosovim mlijekon.

– Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke, konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđen voćni sok uz ovo – napisala je Jelena pored slike doručka, koji se zapravo sprema noć prije. Preko svih ovih suvih namirnica nalije se kokosovo mlijeko, pokrije se i ostavi se da odstoji do jutra.
Jelena je jednom prilikom istakla da su i Stefan i Tara sada samo na biljnoj ishrani.

– Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire – objasnila je Jelena jednom prilikom, prenosi Pink.rs.

Sport

GRAD UZ SPORT: Uskoro tri javna poziva za sufinansiranje iz oblasti sporta

Odjeljenje za društvene djelatnosti obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada da će, od 1. juna do 1. jula 2024. godine, biti otvorena tri javna poziva iz oblasti sporta radi sufinansiranja programskih aktivnosti i projekata sportskih organizacija, kao i organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija „od posebnog značaja“ i „od značaja“ za grad Banju Luku za 2025. godinu, i to:

Javni poziv za klasifikaciju sportskih organizacija i učešće u Osnovnom programu sufinansiranja programskih aktivnosti sportskih organizacija u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2025. godinu.
Javni poziv za učešće u Posebnom programu sufinansiranja programa/projekata sportskih organizacija u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2025. godinu.
Javni poziv za sufinansiranje organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija od posebnog značaja i od značaja za grad Banjaluku u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2025. godinu.
Gradska administracija opredijeljena je da u narednom periodu stvori još bolje uslove i ambijent za ljude koji su uključeni u sistem sporta, , te na taj način da podstrijek svim onim ljudima koji su na bilo koji način uključeni u sistem sporta i ulažu velike napore, i da imaju podršku od svoje lokalne zajednice.

S tim u vezi, Odjeljenje za društvene djelatnosti poziva sportske organizacije koje, u skladu sa Pravilnikom, ostvaruju pravo na sufinansiranje da podnesu prijave na navedene javne pozive, jer je to ujedno i uslov za finansiranje u budžetskoj 2025. godini.

Osim toga iz Odjeljenja napominju da su u skladu programskim dokumentima za 2023. godinu sportskim organizacijama, koje su bile obuhvaćene tim dokumentima i koje su ispunjavale uslove u vezi pravdanja doznačenih sredstava, isplaćena sredstva u cjelosti.

Ujedno, Odjeljenje za društvene djelatnosti obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada, koje nisu ispunile svoju obavezu, odnosno nisu izvršili preregistraciju i usklađivanje organizacije, rada i opštih akata za Zakonom o sportu Republike Srpske, da su dužne ispuniti navedenu obavezu, i o tome obavijestiti ovo odjeljenje.

Nastavi čitati

Sport

U Banjaluci danas počinje SVJETSKO PRVENSTVO U RAFTINGU

Na prvenstvu svijeta učestvuje više od 60 timova iz 20 zemalja.

U Banjalui će danas biti otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu, na kojem će učestvovati više od 60 timova iz 20 zemalja.

Banjaluka je treći put domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu, koje će biti prilika da cijeli svijet vidi veliki potencijel za rafting kojim Republika Srpska raspolaže.

Sprint i hed tu hed trke biće održane na stazi Bijeli buk, slalom u kanjonu Tijesno, a spust od Krupe do Karanovca.

Svjetsko prvenstvo u raftingu biće svečano otvoren u 18 časova na Fudbalskom stadionu u Krupi na Vrbasu.

Nastavi čitati

Sport

Rukometni klub „Borac“ osvojio KUP BIH

Ekipa banjalučkog Borca novi je pobjednik Kupa BiH, nakon što su u finalnoj utakmici savladali Leotar 31:19 i tako stigli do svog osmog trofeja u ovom takmičenju.

Pobjedničkoj ekipi trofej je uručio gradonačelnik, Draško Stanivuković.

-Banja Luka je ponosna. Iskrene čestitke ovoj fantastičnoj ekipi i rukovodstvu kluba – rekao je gradonačelnik.

Naime, u dvorani „Borik“ vladala je sjajna atmosfera, a od samog početka crveno – plavi su pokazali dominaciju, te su vodili od početka do kraja i zasluženo osvojili trofej.

Junak pobjede bio je Vladan Đurđević koji je postigao 11 golova, dok je golman Nebojša Grahovac meč završio sa 12 odbrana.

U taboru Leotara Đorđe Racković je bio najefikasniji sa šest pogodaka.

Podsjećamo, ekipa „Borca“ je u polufinalu bila bolja od Gračanice sa 29:26, dok je Leotar sa 30:27 nadigrao Konjuh.

Nastavi čitati

Aktuelno