Connect with us

Politika

VULIĆEVA UNIŠTILA BABALJA I SDS: Evo šta je otkrila, NISU OVO OČEKIVALI

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Sanja Vulić pozvala je predsjednika SDS-a Istočno Sarajevo Darka Babalja da upozna i SNSD i javnost Republike Srpske ko su izdajnici i članovi SNSD-a koji se nude stranim ambasadama, kako to on tvrdi, i poručila mu da će ih SNSD odmah poslati u naručje tih istih ambasada koje posjećuju.

“Ako postoje takvi članovi u Izvršnom komitetu koji šuruju sa stranim ambasadama, neka se zagrle sa konvertitima kakvih u SDS-u i PDP-u ima na izvoz, a SNSD je bio i ostaje u savezništvu sa građanima Republike Srpske koji to vrlo dobro znaju i zato im poklanjaju povjerenje na svakim izborima unazad više od deceniju i po”, naglasila je Vulićeva reagujući na Babaljevu izjavu da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik “provjeri svoje članove Izvršnog komiteta kome se nude i koje ambasade posjećuju ovih dana”.

Ona je rekla za Srnu da je mislila da je Babalj mnogo ozbiljniji političar i čovjek koji se ne bavi tračevima i jeftinim spinovima.

“Za pretpostaviti je po čijem nalogu to radi i zašto, jer od ozbiljnog čovjeka, kakav je Darko Babalj, očekivala sam poziv pravosudnim institucijama da konačno rasvijetle ubistvo Riste Jugovića. Porodica ubijenog Jugovića, ali i Babaljevi sugrađani, čestiti narod Sarajevsko-romanijske regije, zaslužuju da znaju ko je nalogodavac oduzimanja života na kućnim pragovima u tada Srpskom Sarajevu”, zaključila je Vulićeva.

Izvor: Srna

Politika

ĐAJIĆ “Ja nisam političar, meni to što sam predsjednik GrO SNSD Banjaluka, POSLANIK, DIREKTOR, ništa ne znači”

Vidno nervozan sa bar 50 fotografija objekta svoje opsesije gradonačelnika Draška Stanivukovića predsjednik GrO SNSD Banjaluka gostovao je u emisiji Telering kod Mate Đakovića, te izjavio je da on nije političar i da ništa ne znači to što je narodni poslanik, direktor UKC-a i predsjednik GrO SNSD Banjaluka.
-Nisam se kandidovao zato što moram da završim ono što sam započeo na Kliničkom centru, rekao je Đajić, misleći valjda na garažu koju gradi več četiri godine i gdje je “stukao” 42 miliona maraka, ali kraj gradnje se ne nazire.
-Da nije mene pacijenti bi se liječili kao ranije, rekao je Đajić. Mnogu bi rekli da su građani ranije imali bolji tretman jer su bar imali gazu i sapun, što sada nemaju.
Banjaluka 24

Nastavi čitati

Politika

TADIĆ PORUČIO ŠMITU! “U BiH se barem zna šta je starije, KOKOŠKA ILI JAJE”

Nakon novih izjava Kristijana Šmita da je Republika Srpska dio Dejtonskog sporazuma, a sam Šmit garant njenog opstanka, pravnik Ognjen Tadić poručuje da se u BiH barem zna šta je starije, kokoška ili jaje.

“Republika Srpska nastala 9. januara 1992, a BiH 1. marta 1992., a FBiH 30.3.1994. Dejtonski mirovni sporazum zaključen 21.11.1995. godine. Kako može postojanje Srpske ili FBiH da zavisi od dokumenta koji zavisi od njihovih potpisa?”, poručio je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Nastavi čitati

Politika

MILIČEVIĆ “Kada dođe do zida, MILORAD PRVO ZATEGNE pa popusti konopac i predstavlja se kao EVROPEJAC”

Predsjednik SDS Milan Miličević poručio je da Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, u javnosti poznat kao zakon o “stranim agentima“, nije ni trebalo da se nađe u proceduri na šta je ova stranka upozoravala.

On je za N1 rekao i da je dobro što je zakon povučen sa dnevnog reda Narodne skupštine RS, te da je predsjednik RS i lider SNSD Milorad Dodik uradio nešto što je radio par decenija.

– Kada dođe do zida, prvo zategne pa popusti konopac i predstavlja se kao neko ko je evropejac, neko ko je konstruktivan i kooperativan – rekao je Miličević.

Dodika je nazvao „autokratom”, istakavši kako je ovaj zakonski prijedlog nastao radi potrebe kontrole ljudi, mišljenja, medija i slobodne riječi.
Spomenuo je i neke druge primjere, kao što su zakonske izmjene kojima je uvedena kriminalizacija klevete.

– Ali ima nešto drugo, a to je što međunarodni kapital i novac kada ide drugim tokovima prema nadležnim ministarstvima i Vladi RS je vrlo pitak i sladak, a ako nije pod kontrolom onda je opasan i oni koji ga koriste su strani plaćenici – rekao je Miličević.

Smatra i da se ovaj zakon neće više naći u proceduri, iako je Dodik juče najavio njegovu doradu i vraćanje u proceduru.

– Biće već viđeni scenario. Mnogo je takvih zaključaka, situacija, odluka i zakona bilo na sjednici NS RS, neki usvajani pa nisu provedeni, puste se vremenu i zaborave – navodi Miličević.

N1

Nastavi čitati

Aktuelno