Connect with us

Hronika

OGROMNA MRŽNJA! Građanima Konjica zasmetala zastava REPUBLIKE SRPSKE okačena na crkvi

Na Dan Republike Srpske u Konjicu na pravoslavnoj crkvi Svetog Vasilija Velikog zastava Republike Srpske postavljena na jarbolu, bila je trn u oku.

Oko dvadesetak građana Konjica okupilo se u utorak ispred crkve, jer im je kako su naveli pojedini mediji zasmetala zastava Republike Srpske, ocijenivši je kao provokaciju.

Tražili su i da ovlašćena osoba s pravoslavne crkve uklonili zastavu.

Na isti dan u Zenici je zapaljena srpska zastava uz povike “Alahu Ekber”.

Hronika

BORBA ZA ŽIVOT DJEČAKA (10)! Sumnja se da je svemu “kumovao” TikTok izazov

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na Novom Beogradu, teško je povrijeđen dječak (10), a ljekari u Urgentnom centru sada mu se bore za život.

Prema riječima očevidaca, djeca iz kraja su se često igrala u toj ulici.

Prodavačica iz butika kaže da postoji mogućnost da je u pitanju bio opasni TikTok izazov. Sumnje da je to u pitanju podgrijeva način ponašanja grupe dječaka sa kojom je u društvu bio dječak koji je nažalost udaren kolima.

Nesreća na Novom Beogradu se dogodila tako što su se djeca igrala na način da su pretrčavali ulicu lijevo – desno. Poslije kraće međusobne prepirke, dječak (10) je uzeo od druga 200 dinara, a zatim pokušao da pobjegne trotinetom. U tom trenutku naišlo je vozilo “pežo”, kojim je upravljala žena i udarilo dječaka.

Pojavom TikToka na našim prostorima, krenuo je niz opasnih izazova, a među njima i jedan gdje djeca bacaju sitan predmet na put, a zatim kada vide da dolaze kola istrčavaju ispred njih pod izgovorom da hoće da dohvate bačeni predmet.

Slična situacija se desila u Novom Sadu
Takva jedna strašna situacija desila se u Novom Sadu prošle godine, u blizini novosadske osnovne škole. Upućeno je upozorenje roditeljima, a čitav slučaj prijavljen policiji.

Takođe, još jedan TikTok izazov postojao je prije par godina, gdje su učenici osnovnih škola u Srbiji, pretrčavali ulicu kada se upali crveno svetlo za pješake, a zeleno za vozače, i na taj način ugrožavali sopstvene živote.

Nastavi čitati

Hronika

PSI NASMRT IZUJEDALI MAJKU TROJE DJECE Sin najviše povrijeđen, pokušavao da spasi mlađu sestru

Majku iz Džordžije ubio je čopor pasa koji je napao nju i njeno troje djece kod škole, nekoliko dana prije Dana majki.
Psi su napali porodicu u četvrtak dok je majka sa djecom čekala na autobuskoj stanici iza škole u Kvitmanu, saopštili su nadležni.

Kortni Vilijams (35) je pronađena mrtva u obližnjem dvorištu.
– Kada su službenici stigli, naišli su na nekoliko agresivnih pasa – rekli su nadležni.
Djeca u bolnici, brat pokušao spasi mlađu sestru
Njena djeca su odvedena u bolnicu sa povredama, a njen sin je pretrpio nekoliko posjekotina zbog suočavanja sa psima u pokušaju da spase život svoje mlađe sestre, navodi porodica.

– Kajden je gurnuo sestru i tako je spasio, ali su psi krenuli na njega – rekla je njihova tetka Kristal Koks.

Ona je podijelila nekoliko uznemirujućih slika iz bolnice na kojima se vidi da je dječak zadobio nekoliko dubokih rana na rukama, nogama i glavi.

Drugi sin je otrčao u školu dok su psi napadali njegovu porodicu i naletio na muškarca, koji je uspio da ga odbrani od životinja i odvede u bolnicu.
Svo troje djece se sada oporavlja kod kuće, prenosi The New York Post.

Za sada nije poznato koja je vrsta psa napala porodicu, ali su komšije rekle da se već duže vrijeme žale i traže kontrolu životinja u ovom području.

Naređena je obdukcija kako bi se zvaničan utvrdio uzrok smrti žene, prenosi Telegraf.

Nastavi čitati

Hronika

NA TROTOARU U BANJALUCI pronađeno beživotno tijelo muškarca (FOTO)

U blizini Sanske ulice u Banjaluci na trotoaru je danas pronađeno beživotno tijelo muškarca, potvrđeno je portalu Banjaluka.com iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako sa nam kazali, danas oko 15.35 časova prijavljeno im je da se u Banjaluci u blizini Sanske ulice na trotoaru nalazi beživotno tijelo muške osobe.

“Na licu mjesta policijski službenici su izvršili uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Banjaluka je izvršio pregled beživotnog tijela, te se nije mogao izjasniti o uzroku smrti. Od strane dežurnog tužioca OJT Banjaluka će biti naložena obdukcija beživotnog tijela”, rekli su za portal Banjaluka.com iz PU Banjaluka.

Banjaluka.com

Nastavi čitati

Aktuelno