Connect with us

Politika

BOŠNJACI FINANSIRAJU VUKANOVIĆA! Zbog njih je postao JEDINI POLITIČAR U SRPSKOJ koji nije čestitao 9. JANUAR (FOTO,VIDEO)

Nebojša Vukanović jedini je političar u Republici Srpskoj koji nije uputio čestitku povodom 9. januara Dana Republike Srpske. Mnogo je onih kojima je to promaklo, ali Vukanović svakako ima “debeo” razlog za ovakav postupak, i to finansijske prirode.

Iako kaže da ne vjeruje sam sebi, a ne vjeruju mu ni Srbi, ni narodni poslanici, ni njegovi bivši saborci (sadašnji još uvijek moraju), Vukanović je stekao armiju obožavalaca u federalnom entitetu koji mu itekako vjeruju i izdašno pomažu njegov opstanak.

 

Upravo su muslimani iz Sarajeva njegovi najveći fanovi na društvenim mrežama. Vukanović je čest gost u kasabi iz koje svaki dan vrijeđaju srpski narod i najogavnije etiketiraju Srbe kao agresore, genocidaše.

Zbog čega je Vukanović toliko drag muslimanima možda najbolje on zna jer o tome svjedoče brojne novčane uplate na njegov račun koji je još davno promovisao kao način borbe protiv režima.

S kim se to Vukanović bori protiv režima, sa Mujama, Šabanima i onim Jasminima koje redovno pomažu njegov budžet uplatama iz dijaspore. S onim istim koji su progonili Srbe s vjekovnih ognjišta pa bježali u inostranstvo da se sakriju od optužnica za zločine nad Srbima?

Hoće li Vukanović i kada javnosti u Srpskoj objelodaniti ove muslimanske uplate i objasniti zašto ga u najvećem mogućem procentu “pomažu” muslimani i kako su domaći i ino muslimani postali njegovi najveći donatori?

Šta je njihov motiv da baš njemu uplaćuju pare? Građani Srpske pozivaju Vukanovića da odgovori na ovaj najjednostavniji izazov u novoj godini – pokaže muslimanske uplatnice na njegov račun?

Politika

DODIK UPUTIO RUŽNE RIJEČI RADOJIČIĆU “Razmaženo dijete koje se UNEREDILO U PELENAMA”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik žestoko se obrušio na nekadašnjeg stranačkog kolegu Igora Radojičića, koji je danas objelodanio da je zvanično registrovao svoju političku organizaciju.

Dodik je prvo kazao da nije tačno da je Radojičić otišao iz SNSD-a, već da je izbačen.

– Ko je otišao iz SNSD-a. On je izbačen – rekao je Dodik, dodajući da je “Radojičić ojačao partiju onog trenutka kada je isključen”.

– Svi smo imali neku lažnu percepciju o njemu kao o nekom našem važnom čovjeku, a on se ponašao kao razmaženo dijete koje se uneredilo u pelenama. Tako se ne pravi politika i ta organizacija ne može da uspije – kazao je Dodik.

Nastavljajući komentar o nekadašnjem saborcu, poručio je da niko važan nema sa njim u stranci.

– Tamo su možda samo neki koji su ranije mislili da su važni ili neki koji su se penzionisali pa nisu zadovoljni. Ali ti ljudi u sebi nikakvu snagu – kazao je lider SNSD-a, a onda dodao da čak ne želi ni da poželi Radojičiću političku sreću.

– U životnom naravno, svaka čast. Ali imajući u vidu da je pristao na spekulacije i da bude dio jednoga, finansijsko, da ne kažem kriminalnog sektora i da on bude eksponent te politike, to je nešto što je za nas neprihvatljivo.

A onda se ponovo obrušio na bivšeg gradonačelnika Banjaluke.

– Mislim da je dobio na značaju samo zato što ja komentarišem. Nema nikakvu snagu i mi to znamo. On je kao razmaženo dijete vječito bio i kod nas, stalno je nešto plakao, da neko trči za njim, briše mu suze i mijenja pelene – poručio je Dodik.

Podsjećamo, Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, zvanično je registrovao Nezavisni pokret “Svojim putem – Igor Radojičić”.

– Ovo smo čekali: Nezavisni pokret ‘Svojim putem – Igor Radojičić’ zvanično je registrovan kao politička organizacija! Idemo na izbore! – objavio je Radojičić danas na društvenim mrežama.

Nezavisne

Nastavi čitati

Politika

GORICA DODIK DOBILA SPOR PROTIV TRIŠIĆA! BN treba da joj isplati odštetu u iznosu od 6000 KM

Osnovni sud u Bijeljini donio je presudu po kojoj je odbačen zahtjev direktora i vlasnika “BN“ Vladimira Trišića da mu Gorica Dodik, na ime umanjenog ugleda, isplati 6.000 KM.

U presudi Osnovnog suda Bijeljina od 10. maja 2024. godine je navedeno sljedeće:

“Odbija se u cjelosti tužbeni zahtjev tužioca kao neosnovan a koji glasi:

‘Obavezuje se tužena Gorica Dodik da tužiocu Trišić Vladimiru isplati novčani iznos od 6.000 KM na ime umanjenog ugleda tužioca zbog objave fotografije istog na njenom zvaničnom Twitter nalogu uz opis ‘Hitler i njegov sluga’, te da tužiocu naknadi troškove parničnog postupka, a sve u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom mjera prinudnog izvršenja.

Obavezuje se tužilac da tuženoj naknadi troškove ovog postupka u iznosu od 1.160 KM a sve u roku od 30 dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom mjera prinudnog izvršenja.”

Nastavi čitati

Politika

NAČELNIK DUBICE TRI GODINE POD ISTRAGOM! Gdje je nestalo 800 000 KM?

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić gotovo tri godine nalazi se pod istragom tužilaštva u Prijedoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i uskoro bi trebala biti donesena konačna tužilačka odluka u ovom predmetu..

Radenko Reljić prijavljen je nadležnom tužilaštvu još u julu 2021. godine i u međuvremenu je saslušan u svojstvu osumnjičenog za zloupotrebu položaja “tešku” 800.000 maraka.

– Lice R.R. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora Doma zdravlja ‘Кozma i Damjan’ u Кozarskoj Dubici u vremenskom periodu od 2013-2016. godine iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te tako pribavio protivpravnu imovinsku korist u novčanom iznosu od 842,733.98 КM, te za isti novčani iznos oštetio Javnu zdravstvenu ustanovu Doma zdravlja ‘Кozma i Damjan’ Кozarska Dubica- saopšteno je u julu 2021. godine iz MUP RS.
Protiv Reljića je svojevremeno bilo zatraženo i određivanje pritvora, ali je taj zahtjev odbijen.

– Dao sam izjavu u informativnom razgovoru u prostorijama Uprave kriminalističke policije u Banjaluci. Iako je izjava data u petnaestak minuta zadržan sam u prostorijama policije gotovo dva časa – izjavio je tada Reljić dodavši da je neosnovani prijedlog za određivanje pritvora odbijen i da se kao slobodan čovjek vratio u Kozarsku Dubicu.

Od tada do danas informacija o ovom predmetu u javnosti nije bilo.
Linker
– U pitanju je složen predmet i prikupljena je obimna dokumentacija tokom istrage- otkrio je izvor Srpskainfo.

Svemu je prethodio politički rat u Kozarskoj Dubici nakon što je pet odbornika napustilo SNSD, čime je ta stranka u kritično vrijeme izgubila većinu u gradu, a mediji su pisali i kako je Reljić bio isključen iz ove stranke.

Reljić je za Srpskainfo potvrdio da je u pomenutom predmetu saslušan u svojstvu osumnjičenog, ali da daljih informacija o toku istrage nema.

– Istraga je u toku, izvještaj je podnesen još 2021. godine, a ja sam saslušan u svojstvu osumnjičenog- rekao je Reljić dodavši kako u kritično vrijeme ipak, nije zvanično bio isključen iz SNSD-a.

Nastavi čitati

Aktuelno