Connect with us

Sport

SENZACIJA NA AUSTRALIJAN OPENU! Banjalučanin razbio prve nosioce: Amerikanac i Hrvat u šoku, NIKOLA IDE DALJE!

Nikola Ćaćić i njegov dubl partner Denis Molčanov napravili su najveću senzaciju Australijan opena do sada.

Kakva senzacija! Nikola Ćaćić je na Australijan openu uspio da izbaci prve nosicoce! U paru sa Ukrajince Denisom Molčanovom on je prvo bio bolji od japanske kombinacije Ben Meklahlan – Nošihito Nišioka, a sada je senzacionalno izbacio Ivana Dodiga i Ostina Krajičeka.

Hrvatsko-američki dubl je bio postavljen za prve nosioce i u prvom kolu su savladali Miomira Kecmanovića i Romana Safijulina, a sada je bilo 6:4, 6:7, 7:6 za Ćaćića i Molčanova! Tako su se oni plasirali u treće kolo dubla, gdje će se sastati sa boljim iz duela Simone Boleli, Andrea Vavasori – Nikolas Mau, Eduar Rože Vaselin!

Rođeni Banjalučanin Ćaćić igra pod srpskom zastavom uglavnom dubl i prošle sezone kao i ove je na Australijan openu stigao do trećeg kola. Najbolji rezultat karijere mu je četvrtfinale Rolan Garosa 2021. godine, a trenutno je 67 dubl igrač svijeta. Te 2021. je bio 35. i sada želi da još jednom pobjedom dođe bliže takvom plasmanu.

Podsjetimo, od 9 časova na teren će najbolji teniser svih vremena Novak Đoković! Prva dva kola je prošao uz male trzavice koje nisu neuobičajene kada lagano hvata formu, tako da ga sada očekujemo u još boljem izdanju protiv Tomasa Ečeverija.

Sport

NEDOVOLJAN BROJ PRIJAVLJENIH EKIPA! Rukometaši Srpske ipak ne idu u Rusiju

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku, ipak neće učestvovati na predstojećim Igrama BRIKS-a koje će se održati u junu tekuće godine u Kazanju.

Razlog što reprezentacija neće putovati u Rusiju je dopis Organizacionog odbora Igara BRIKS-a u kojem se navodi da su zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bili prinuđeni da otkažu takmičenje u rukometu na pijesku, ali i odbojci na pijesku i kajaku.

-Žao nam je što je došlo do ovakve situacije i što nećemo biti dio ovog velikog sportskog događaja. Naravano da nam je žao i iz razloga što je pokazan veliki interes kod naših rukometaša i rukometašica koji su imali ogromnu želju da predstavljaju Republiku Srpsku na takmičenju u ruskom gradu Kazanju.

Uz sve to treba istaći da smo uložili i određena novčana sredstva, jer smo sve učinili kako bi naša reprezentacija potpuno spremno dočekala nastup na Igrama BRIKS-a.

Život ide dalje i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija u rukometu na pijesku u dogledno vrijeme biti dio nekog velikog takmičenja-istakao je Marinko Umičevićč, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Nastavi čitati

Sport

MVP, MVP, MVP: Jokić po treći put najbolji košarkaš svijeta

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić po treći put je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi za sezonu 2023/24.

Čudesni Somborac je očekivano slavio ispred Luke Dončića iz Dalasa i Kanađanina Šej Gildžusa Aleksandera iz Oklahome. Ovo je treća titula za Jokića u posljednje četiri godine, a prošle mu je praktički “ukradena“ i dodijeljena Džoelu Embidu. Prošle sezone bio je proglašen za najboljeg igrača finalne serije u kojoj je Denveru donio titulu. Srpski as je dobio čak 79 glasova za prvo mjesto, 15 je imao Gildžus-Aleksander, a četiri Luku Dončića. Dobio je 926 poena naspram 640 prve zvijezde Oklahome i 566 za Slovenca.

Nevjerovatni Nikola je tako postao tek deveti igrač u istoriji s tri ili više nagrada za najkorisnijeg košarkaša u najkvalitetnijoj ligi svijeta. Najviše ih ima Karim Abdul Džabar (šest), a u odabranom društvu su još Majkl Džordanu (5), Bil Rasel (5), Vilt Čembrlen, LeBron Džejms (4), Mozes Meloun, Lari Birdu i Medžik Džonson koji imaju po tri trofeja.

Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistencija po utakmici uz 58,3% šuta iz igre i 35,9% za tri poena.Ovo je njegova osma sezona u NBA ligi.

Nastavi čitati

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Aktuelno