Connect with us

Sport

“TENZIJA JE RASLA, SREĆAN SAM ŠTO SE ZAVRŠILO!” Novak opet osjetio pritisak publike: Nisam imao mnogo ovakvih situacija!

Novak Đoković je uspio da pobijedi svog rivala sa tri izgubljena gema, a bar jedan od tih je poklonio!

Novak Đoković je rutinski prošao u četvrfinale Australijan opena i tako uspio da se izjednači sa Rodžerom Federerom po još jednom rekordu. Savladao je Adrijana Manarina i to tako što mu nije dozvolio da uzme gem u prvih 13 gemova, a novinare je zanimalo da li je razmišljao o tome kako bi bilo da uzme sva tri seta bez izgubljenog gema.

Sjetio se Novak jedne slične situacije u karijeri, ali je priznao da je bar jedan od tri gema koje je osvojio Manarino zapravo poklonio francuskom teniseru!

“Mislim da nisam imao mnogo situacija u karijeri sa ovakvim rezultatom. Možda je bilo to na mom prvom Rolan Garosu protiv Robija Đineprija. Tenzija u trećem setu bila je velika, da li će osvojiti gem ili ne, publika je to željela. Osjetio sam da je dobro da poklonim gem, da se resetujem i da vratim fokus. Tenzija je rasla, da je meč išao bez osvojenog gema, bilo bi teško i za njega, ali i za mene da ne razmišljam o tome. Srećan sam što se to završilo, mogao sam da se fokusiram na to da završim meč. Igrao sam veoma dobro, posebno u prva dva seta, nisam htio ništa da mu poklanjam sa osnovne linije. Da ga tjeram da zaradi svoje gemove, dok sam u mojim gemovima imao neke lake poene, dobro sam servirao, visok procenat prvog servisa. Dobar meč protiv protivnika koji igra na svoj način, igra ravan bekhend, izbacujete iz zone komfora. Dobro sam se pripremio i taj plan sam sproveo savršeno”, rekao je Novak na startu obraćanja medijima.

Govorio je on i o eventualnoj penziji, ali i o formi koju diže iz meča u meč. Nije bio zadovoljan sa prva dva meča, u trećem je sve bilo bolje, ali ne dovoljno dobro, a sada je konačno podigao formu i spreman je za velike borbe.

“Prethodna dva meča bolja su od prva dva, nije prvi put da sporije počnem turnir i da napredujem kako turnir odmiče. Imao sam najbolji meč, odlično sam se osjećao na terenu. Uzbuđen sam zbog druge nedjelje, čekam nove borbe, nema lakih mečeva u završnici. Imam iskustvo, znam šta treba da radim sa svojim tijelom, kako da treniram, da držim nivo, da se oporavljam, sve ide kako treba”, zaključio je Novak.

Novinare je zanimalo i koliko Đoković stiže da gleda tenis. Mnogo je treninga, putovanja, obaveza, a često na startu turnira igra sa teniserima koje uopšte ne poznaje.

“Iako ih poznajem, moram da uradim domaći. Svako od njih pokušava da bude bolji, posebno oni koji su na vrhu, vole da podignu ljestvicu, da budu još bolji, da sakriju svoje mane i da ih unaprijede. Ovo je moja strast, ljubav, ali u isto vrijeme i posao. Moram da budem spreman za svakog protivnika, radiću sa svojim timom i trenerima. Što se tiče gledanja tenisa iz zabave, volim da gledam mečeve, uživao sam u meču Ribakine i Blinkove. Nevjerovatan super taj-brejk su odigrale. Gledao sam i neke mečeve u muškoj konkurenciji, pratio sam šta rade rivali. Pratimo jedni druge naravno, svi to radimo. Ima sve manje mečeva, znaju se termini, želite da pogledate malo. Pratim više svoj dio žrijeba”, završio je Novak.

Sport

OVO JE FOTOGRAFIJA MOMKA koji je Noleta pogodio flašicom u glavu! (FOTO, VIDEO)

Novak Đoković je u Rimu pogođen u glavu nakon meča sa Korentanom Muteom, a sada je poznato i ko je to učinio.

Tačnije, ne zna se identitet momka, kome je ispala flašica, ali je jasno da nije u pitanju dijete kako se u prvi mah mislilo, piše B92.
Sada se pojavio i novi snimak koji pokazuje drugi ugao ovog incidenta. Vidi se da je flašica ispala navijaču iz ranca, te da nije namjerno pogodio Đokovića.

Ovom dečku je flašica ispala iz ranca i pala pravo na glavu Novaku, koji je nakon ukazane pomoći otišao u hotel, odakle se i javio.

“Hvala vam na porukama. Ovo je bila nesreća i ja sam dobro, odmaram u hotelu s ledenim oblogom. Vidimo se u nedelju”, napisao je Đoković.

Podsetimo, Novak je savladao Mutea lako sa 6:3, 6:1, a u sljedećem kolu će igrati protiv Alehandra Rabila.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala mastersa u Rimu, pošto je u drugom kolu ubjedljivo savladao Francuza Korentana Mutea.

Nastavi čitati

Sport

NEDOVOLJAN BROJ PRIJAVLJENIH EKIPA! Rukometaši Srpske ipak ne idu u Rusiju

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku, ipak neće učestvovati na predstojećim Igrama BRIKS-a koje će se održati u junu tekuće godine u Kazanju.

Razlog što reprezentacija neće putovati u Rusiju je dopis Organizacionog odbora Igara BRIKS-a u kojem se navodi da su zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bili prinuđeni da otkažu takmičenje u rukometu na pijesku, ali i odbojci na pijesku i kajaku.

-Žao nam je što je došlo do ovakve situacije i što nećemo biti dio ovog velikog sportskog događaja. Naravano da nam je žao i iz razloga što je pokazan veliki interes kod naših rukometaša i rukometašica koji su imali ogromnu želju da predstavljaju Republiku Srpsku na takmičenju u ruskom gradu Kazanju.

Uz sve to treba istaći da smo uložili i određena novčana sredstva, jer smo sve učinili kako bi naša reprezentacija potpuno spremno dočekala nastup na Igrama BRIKS-a.

Život ide dalje i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija u rukometu na pijesku u dogledno vrijeme biti dio nekog velikog takmičenja-istakao je Marinko Umičevićč, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Nastavi čitati

Sport

MVP, MVP, MVP: Jokić po treći put najbolji košarkaš svijeta

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić po treći put je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi za sezonu 2023/24.

Čudesni Somborac je očekivano slavio ispred Luke Dončića iz Dalasa i Kanađanina Šej Gildžusa Aleksandera iz Oklahome. Ovo je treća titula za Jokića u posljednje četiri godine, a prošle mu je praktički “ukradena“ i dodijeljena Džoelu Embidu. Prošle sezone bio je proglašen za najboljeg igrača finalne serije u kojoj je Denveru donio titulu. Srpski as je dobio čak 79 glasova za prvo mjesto, 15 je imao Gildžus-Aleksander, a četiri Luku Dončića. Dobio je 926 poena naspram 640 prve zvijezde Oklahome i 566 za Slovenca.

Nevjerovatni Nikola je tako postao tek deveti igrač u istoriji s tri ili više nagrada za najkorisnijeg košarkaša u najkvalitetnijoj ligi svijeta. Najviše ih ima Karim Abdul Džabar (šest), a u odabranom društvu su još Majkl Džordanu (5), Bil Rasel (5), Vilt Čembrlen, LeBron Džejms (4), Mozes Meloun, Lari Birdu i Medžik Džonson koji imaju po tri trofeja.

Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistencija po utakmici uz 58,3% šuta iz igre i 35,9% za tri poena.Ovo je njegova osma sezona u NBA ligi.

Nastavi čitati

Aktuelno