Connect with us

Hronika

OSUMNJIČENI ZA SVIREPO UBISTVO kod Doboja dovedeni u tužilaštvo (FOTO)

Osumnjičeni za ubistvo Dobojlije Saše Kulišića (46), njegova supruga Andrea Kajganić (32) i njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19), predati su u tužilaštvo pomenutog grada.

Prema prvim rezultatima istrage Andrea i Dražen su se odlučili na zločin kako bi mogli da nastave svoju ljubavnu vezu za koju je ubijeni nedavno i sam saznao.

Ne isključuje se mogućnost da iza svega stoji koristoljublje, odnosno da su osumnjičeni željeli da se dokopaju Kulišićeve imovine, uvjereni da će im ostati njegova kuća, posao…

Ukoliko se dokaže krivica Kajganićevoj, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, prijeti kazna doživotnog zatvora.

Hronika

Pukom srećom izbjegnuta tragedija: Dobojlije ispričale kako je RINGIŠPIL pao na djecu

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija u Doboju. U prepunom parku u centru grada prevrnuo se ringišpil, povrijeđeno je četvoro djece. Dvoje je zadržano u bolnici, niko nije životno ugrožen.

Očevici pričaju da je ringišpil odjednom ubrzao i zaljuljao. Roditelji su počeli da viču da se ringišpil zaustavi da bi se samo nakon nekoliko sekundi prevrnuo. Konstrukcija je pala na djecu.

Zavladala je panika. Svi su priskočili u pomoć povrijeđenim mališanima, piše ATV.

-Nekoliko njih je uzelo konstrukciju da podigne, a mi smo se spustili dole da izvučemo tu djecu koja su bila zarobljena pod ringišpilom. Uspjeli smo veoma brzom reakcijom izvući djecu – rekao je Rade Ristić iz Doboja.

Roditelji su na rukama odnijeli djecu u hitnu pomoć koja se nalazi u blizini. Jedno vozilo hitne pomoći stiglo je i u park. Djeca su odmah zbrinuta.

Uglavnom se radi o povredama glave i lica, otvorenim i zatvorenim povredama. Jedno dijete je imalo povredu u predjelu kosmatog dijela glave, zaustavljeno je krvarenje. Jedna djevojčica je imala povrede u predjelu lica. Dvoje djece nije imalo vidljive povrede, ali su bili u stanju šoka, uplašeni i uznemireni – izjavila je Milica Ristić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doboj.

Sve se to dogodilo sinoć oko 20 časova. Čovjeka, koji je rukovao ringišpilom u Parku narodnih heroja, policija je uhapsila zbog izazivanja opšte opasnosti.

-Uviđajem koji je započeo sinoć rukovodio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i isti je nastavljen danas u prisustvo vještaka mašinske struke. B.J. će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju – navela je Dragana Damjanović, portparol Policijske uprave Doboj.

Dobojski park i danas prepun djece. Oni stariji još su u šoku i nevjerici.

-Jako mi je teško palo što su djeca povrijeđena, mogao sam i ja biti tu sa unukom. Mislim da treba tu malo strože propise, kada se to postavlja. Kad mogu tražiti kontrole i pooštriti mjere za sve ostalo, zašto za to ne bi pooštrili. – kažu mještani.

Djecu koja su zbrinuta u dobojskoj bolnici sinoć je obišao i gradonačelnik Boris Jerinić. Djeci i roditeljima ponudili su pomoć i pružili podršku.

Roditelji su u strahu posebno jer su se ovakvi slučajevi dešavali i u drugim opštinama i gradovima u posljednje vrijeme. Zbog toga, kažu, očekuju pojačane inspekcijske kontrole svih zabavnih sadržaja namijenjenih djeci.

Nastavi čitati

Hronika

Policija oduzela auto prije dva i po mjeseca, a TEK DANAS u njemu pronašli drogu

Nakon što su danas pretresli vozilo pežo, kojeg su oduzeli prije dva i po mjeseca, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pronašli su 11 kg marihuane.

Kako navode, u nastavku akcije “Roma”, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, danas su pretresli automobil pežo.

– On je oduzet 8. aprila ove godine na području grada Doboja. Tom prilikom su u skrivenom prostoru, u podu vozila pronašli i oduzeli 21 paket zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase od 11 kg – navode iz MUP-a Srpske.

Podsjećaju da su u okviru operativne akcije “Roma” 8. aprila na području grada Doboja, uhapšen M.V. nakon što je kontrolom pežoa, kojim je upravljao pronađeno i oduzeto 2,964 kg opojne droge marihuane i 1,16 g opojne droge kokain, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Hronika

DETALJI PREVRTANJA RINGIŠPILA U DOBOJU: U Bolnici zbrinuto troje djece

U Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju zbrinuto je troje djece koja su lakše povrijeđena prilikom prevrtanja ringišpila u tom gradu, rečeno je u Bolnici.

Dvoje djece primljeno je u Službu za hirurgiju, dok je jedno dijete ambulantno pregledano i zbrinuto u Službi za otorinolaringologiju.

Iz Bolnice “Sveti apostol Luka” istakli su da je riječ o lakšim povredama i da niko nije bio životno ugrožen.

“Dvoje djece je zadržano u našoj ustanovi u Službi za hirurgiju sa lakšim povredama, dok je treće dijete pušteno na kućno liječenje”, dodali su iz te zdravstvene ustanove.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja u Doboju zbrinula je sinoć četiri djeteta koja su povrijeđena kada se prevrnuo ringišpil u Parku narodnih heroja.

Dežurni ljekar hitne medicinske pomoći Ivana Dadić rekla je da su djeca primarno zbrinuta i odmah po protokolu transportovana na dalju dijagnostičku i terapijsku obradu u gradsku bolnicu.

“Uglavnom sje riječ o otvorenim povredama glave i lica, kontuzionim povredama, nismo imali nijedno lice bez svijesti”, navela je Dadićeva.

Iz Policijske uprave Doboj rečeno je da su prijavu o prevrtanju ringišpila u Parku narodnih heroja dobili u 20.05 časova.

Nastavi čitati

Aktuelno