Connect with us

Svijet

ITALIJANI NA NOGAMA! Protest protiv zimske Olimpijade 2026

Oko 300 ljudi danas se okupilo u Milanu na protestu zbog, kako tvrde, negativnog uticaja na životnu sredinu Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u sjevernoj Italiji 2026.

Protest je organizovala grupa koja sebe naziva „Neodrživi olimpijski komitet“ i demonstranti su držali oslikane table sa natpisom „Lažni snijeg pravi profit“, javlja Rojters.

Toplije zime u Italiji smanjuju mogućnost da će na Olimpijadi biti snijega bez pribegjavanja proizvodnji vještačke sorte.

Igre će se održati na dve glavne lokacije, u Milanu i na alpskom skijalištu Kortina d’Ampeco, a demonstranti tvrde da će velika površina zemljišta pretrpeti štetu zbog
potrebnih građevinskih radova.

Ministar ekonomije Đankarlo Đorđeti rekao je prošle nedelje da je sve više zabrinut zbog kašnjenja u pripremama za Olimpijske igre koje će trajati od 6. do 22. februara 2026.

Svijet

IZRAELSKI MINISTAR TVRDI “Rezolucija pokazuje Hamasu da se nasilje isplati”

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac rekao je da podrška Generalne skupštine UN palestinskoj kandidaturi za punopravno članstvo u UN šalje poruku palestinskoj militantnoj organizaciji Hamas da se “nasilje isplati”.

Kac je kritikovao glasanje u Generalnoj skupštini kao “političko pozorište” i ocijenio da sve što je postignuto predstavlja “nagradu za ubice i silovatelje iz Hamasa”.

“Time se narušavaju napori za oslobađanje talaca i šalje se poruka da se nasilje isplati”, rekao je Kac.

Generalna skupština UN podržala je danas palestinsku kandidaturu za punopravno članstvo u UN i preporučila Savjetu bezbjednosti da ponovo glasa o ovom pitanju.

Rezoluciju su podržale 143 države, protiv je bilo devet, uključujući Argentinu, Mađarsku, Izrael, Ameriku i Češku, dok je 25 bilo uzdržano.

Usvajanje rezolucije ispraćeno je aplauzom.

Nastavi čitati

Svijet

SVE JE POD UPITNIKOM! Predstavnik Holandije se NEĆE POJAVITI u finalu Evrosonga?

Nakon što se, Jost Klajn, predstavnik Holandije na Evroviziji nije pojavio na današnjoj, generalnoj probi pred finale Evrovizije, njegovo učešće postalo je upitno.

Kako javlja reporterka Telegrafa, koja je prisustvovala današnjoj probi, nakon njegovog poteza, o Holanđaninu bruje svi.

Telegraf nezvanično saznaje, da je Jost ušao u sukob sa organizatorima i da se vrlo vjerovatno neće pojaviti na finalu.

Inače, nakon što se nije pojavio, ponovo je šokirao fanove time što je, sa svog profila na Instagramu, sa storija obrisao sve fotografije i video snimke Evrovizije 2024.

Ova neočekivana akcija izazvala je mnoge spekulacije o tome šta se događa iza kulisa njegovog učešća na ovom prestižnom takmičenju. Fanovi su ostali u neizvjesnosti dok se čeka zvanično saopštenje o razlozima ovog poteza.

Podsjetimo, o njegovom izostanku se oglasio EBU.

– Trenutno istražujemo incident koji nam je bio prijavljen, a koji uključuje Holandskog izvođača. Neće imati probe do daljeg. Nemamo drugih komentara u ovom trenutku – izjavili su.

Jost je, uz devetoro ostalih finalista iz drugog polufinala, prisustvovao konferenciji za medije. Sjedio je pored Izraelke, a sve vrijeme je skrivao glavu ispod zastave svoje zemlje, na strani lica koja je gledala prema Eden. Kada je ona krenula da odgovara na pitanja, Jost se u potpunosti pokrio preko glave.

Nastavi čitati

Svijet

NEZAPAMĆEN HOROR U GRČKOJ! Otac bacio novorođenu bebu u KONTEJNER! “Sve sam VIDIO”

Otac novorođenčeta, čije tijelo je pronađeno na deponiji u Grčkoj, priznao je da je on bacio bebu u kontejner. Otac, porijeklom iz Nepala tvrdi pak da dijete nije ubijeno, već da je u pitanju prijevremeni porođaj i da je dijete mrtvorođeno.

Novorođenče je juče bacio u kontejner u u gradu Vravrona, a policija je brzo uspjela da locira roditelje i privede ih na razgovor, pošto je sinoć majka bebe primljena u bolnicu sa obilnim krvarenjem. Nakon toga je pregledom kamera ustanovljeno da je otac bebu bacio u đubre.

“Ništa strašnije u životu nisam vidio”

Zamjenik gradonačelnika kaže da je prizor na deponiji bio jeziv.

– To je nešto najstrašnije što sam vidio u životu – rekao je Janis Aidionitis, opisujući trenutak kada je tijelo uočeno na deponiji.

– Tijelo je završilo u presi, glava bebice je završila u presi, a rukica je virila – ispričao je Aidionitis.

On je rekao da su svi u šoku nakon tog jezivog prizora, te da je đubre jutros skupljano na području gdje je tijelo bačeno.

Podsjetimo, policija je ranije saopštila da će u ponedjeljak biti obavljena obdukcija, piše Telegraf.rs.

Nastavi čitati

Aktuelno