Connect with us

Hronika

DRAMA U BEOGRADU! “Smartom” uletio u pekaru, POVRIJEĐENE DVIJE RADNICE (VIDEO)

Hronika

STRAVIČNO NASILJE u OSNOVNOJ ŠKOLI, djevojčici (11) ustanovljeno 28 povreda

Jedanaestogodišnja djevojčica iz sela Toponica kod Malog Crnića trpila je fizičko nasilje od svojih vršnjaka od početka školske godine.
Majka je slučaj prijavljivala školi, a odgovor je bio da su to „dječija posla“. A onda je sve kulminiralo 28. marta kada su na času fizičkog dječaci, prema prijavi roditelja policiji, pokušali da siluju djevojčicu, odnosno skinuli joj garderobu, snimali je i potom prijetili da će snimak pokazati drugima.

Porodica djevojčice tvrdi da je škola pokušala da zataška slučaj vršnjasčkog nasilja i neadekvatno reagovala. Dok se roditelji bore za pravdu, djevojčica ne ide u školu, dok dječaci koji su prijavljeni za nasilje – pohađaju nastavu. Ljekar je konstatovao da je dijete imalo 28 povreda.

Sanel Stepanović, otac djevojčice, ispričao je za N1 da je zlostavljanje njegove kćerke počelo na početku ove školske godine, kada je krenula u 5. razred. Tada je počela da se žali da ima probleme u školi gdje je, prema riječima roditelja, trpila batine, udaranje, šutiranje, lomljenje školskog pribora.

Kada je majka otišla u školu da prijavi šta se dešava dobila je odgovor da su to „dječja posla“. Nasilje se nastavilo, a potom je roditeljima upućen poziv iz škole. Otac je tada zaprijetio da će sve prijaviti policiji, a razredna mu je, kaže on, rekla da to ne radi, jer će time napraviti probleme, uznemiriti školu i javnost.
Nasilje nad djevojčicom je kulminiralo 28. marta na času fizičkog, kada dječaci odvode djevojčicu sa sportskog terena u školskom dvorištu, dvojica joj skidaju garderobu, a treći snima. Zvono za kraj časa na kratko je zaustavilo maltretiranje, ali se ono nastavilo u učionici, priča otac za N1.

– Tuku je, udaraju je, stavljaju ruku na usta. Dijete ima 28 povreda, nanetih toga dana i unazad, jer je svakog dana dobijala batine – kaže otac, navodeći nalaz ljekara koji je pregledao djevojčicu.

Ipak, ona tog dana nije prijavila šta se desilo u školi. Upitan zašto nije to uradila, odgovara da joj je bilo zaprećeno da ne smije da kaže ni roditeljima, niti bilo kome drugom šta se desilo.

– Kad te stalno neko bije i ti prijaviš i ne bude ništa…- dodaje otac.
Roditelji za maltretiranje i snimak saznaju od direktorke škole, koja je majci pokazala snimak.

– Ona je sa djetetom otišla kući. Sutradan je bila srijeda, mi sjedamo u auto u idemo u Malo Crniće u stanicu. Tu nas dočekuje policajac, dijete da iskaz, i on kaže ‚vi idite kući‘. Niti su nam rekli ‘idite u dom zdravlja’, niti ‘idite u Centar za socijalni rad’. Odlazimo izgubljeni“, prisjeća se otac kako su on i supruga počeli borbu za pravdu.

Sutradan se obratio nadležnom Centru za socijalni rad u Malom Crniću, gdje su mu rekli da su za slučaj čuli, ali da im niko nije zvanično prijavio. Otac navodi da su mu u školi rekli suprotno, uvjeravajući da su sve prijavili Centru za socijalni rad.

Posle odvođenja djeteta na ljekarski pregled roditelji saznaju da je policija zatvorila slučaj. Upornošću ljekara i roditelja slučaj se zvanično i otvara, obavještena je školska platforma „Čuvam te“, Centar za socijalni rad, kao i Ministarstvo prosvete, koje je u školu poslalo prosvetnu inspekciju.

Nalaz inspekcije Stepanovićima je nepoznat, ali otac napominje da je u slučaju njegove kćerke prekršen zakon jer je počinilac morao da bude udaljen iz škole u roku od pet do 30 dana, a situacija je takva da njegova kćerka sjedi kod kuće, dok dječaci koji su vršili nasilje idu u školu.
Policija je protiv dječaka podnijela krivičnu prijavu, koju je tužilaštvo moralo da odbaci, jer imaju samo 11 godina i prema zakonu ne podliježu krivičnoj odgovornosti. Advokat porodice Miodrag Tadić kaže da je postupajući tužilac naložio da Centar za socijalni rad dostavi izveštaj, kako bi se utvrdilo da li eventualno može da se povede krivični postupak protiv roditelja dečaka za krivično delo iz oblasti zapostavljanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Da li će ovaj slučaj dobiti bilo kakav pravni epilog zavisi od Centra za socijalni rad u Malom Crniću, gdje je 15. aprila održana konferencija slučaja. Otac djevojčice kaže da je tada bio prisutan samo roditelj jednog dječaka, koji je na pitanje šta je preduzeo kada je saznao za ponašanje svog sina, odgovorio – ništa.

– Kada pitaju roditelja šta si preduzeo, kaže ništa. Kreće direktorka da priča da se to nije desilo na čašu. Mi imao snimke i dokaze da je bilo na času – ističe otac zlostavljane djevojčice.

Nastavi čitati

Hronika

OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE! Alma nije skočila sa djecom sa mosta u Bojanu, SUMNJA PALA NA SUPRUGA

Alma Arazi (39) i njeno troje djece koji su tragično okončali život 2. maja u Skadru, nisu skočili sa novog mosta u rijeku Bojanu, potvrdila je istražna grupa, objavio je albanski Report TV.
Ovaj medij navodi da je Alma sa djecom išla ka kraju mosta, putem koji vodi do državnog puta Skadar-Murikan. Tužilaštvo je krenulo ka ovom tragu, nakon što je pretresom na području Dajlana, oko 100 metara od mosta, pronađeno tijelo druge djevojčice.

Istražiteljima je sada jasno da je Alma Arazi izvela ekstremni čin ispod novog mosta na Bojani, na obali.

Od 2. maja, otkako se dogodila tragedija u Skadru, kad je Alma Arazi sa svoje troje djece okončala život u rijeci Bojani, sumnja je pala na njenog supruga i oca njihove djece.

Ergis Arazi nalazi se u pritvoru, u samici, pod optužbom da je “izazvao samoubistvo”, a njegov telefon je na vještačenju u kriminalističkoj laboratoriji u Tirani, kako bi se dokazalo da li je bio u blizini Alme i troje djece, u vrijeme kada se sumnja da je izvršeno trostruko ubistvo i samoubistvo.
Ključna osoba je Almina jetrva Valentina
Kako navodi Report TV, za analizu telefona zatraženi su podaci od mobilne kompanije, a pregledaju se i njegove poruke i komunikacije od 2. maja uveče. Almin telefon nije pronađen na mjestu tragedije. U žbunju su pronađene lutke i ambalaža od hrane, ali iz forenzičke laboratorije još nema odgovora da li pripadaju Alminoj djeci.

S druge strane, za sada ključna osoba za istražitelje je Almina jetrva, Valentina Arazi, koja je, kako se vidi na snimku, popila kafu sa njom prije ekstremnog čina samoubistva sa troje djece. U prvom svjedočenju Valentina je rekla da se Alma pozdravila sa njom i najavila joj da će otići kod brata u Drač kako bi se smirila poslije svađe sa suprugom.

Istražitelji su rekli da će ona biti ponovo saslušana, u cilju izvlačenja drugih podataka koji bi, kako se vjeruje, mogli da rasvijetle ovaj tragični događaj.

Takođe, očekuje se i saslušanje ljubavnice Ergisa Arasija, 18-godišnje djevojke koja je sa Alminim suprugom sedam mjeseci bila u vanbračnoj vezi. Ona je, kako navode albanski mediji, u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije u situaciji da odmah da iskaz.

Upoznao djecu sa ljubavnicom?
Prema riječima članova Almine porodice, jedan od razloga koji je Almu Arazi natjerao da izvrši samoubistvo je taj što je Ergis svoju novu djevojku upoznao sa djecom.

Kako su navodili albanski novinari, Ergis je nedavno predstavio svoju novu djevojku djeci, a čak je imao i fotografije u svom telefonu sa tog susreta.

Od porodičnog nasilja do četvorostruke tragedije

Alma Arazi (39) i njeno troje djece navodno su izvršili samoubistvo, skočivši 2. maja u Bojanu.

Nakon stravične tragedije uhapšen je njen suprug, koji je optužen za porodično nasilje i izazivanje samoubistva. Iako je dobio dozvolu iz Uprave zatvora da prisustvuje sahrani djece, on to nije učinio, jer mu je policija uskratila pratnju.

Alma AraziFOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT
Novinarka Klodijana Lala je u intervjuu za “Brejking” podijelila detalje događaja u Skadru, gdje se Alma Arazi udavila u rijeci sa svoje troje djece. Lala postavlja pitanje “kako je moguće da nije bilo svjedoka na mjestu događaja, u vrijeme kada ima saobraćaja na mostu”.

Genta, sestra Alme Arazi koja se zbog nasilja u porodici sa troje djece bacila u rijeku Bojanu, izjavila je da joj je suprug njene preminule sestre prijetio dok su išli da prijave nestanak nje i djece, prenosi Blic.

Nastavi čitati

Hronika

BIZARNO! Prijedorčanka uhapšena zbog KRAĐE IKONA iz hrama

Policija u Prijedoru uhapsila je M.P.G. iz ovog grada zbog sumnje da je ukrala 10 ikona iz hrama Rođenja Presvete Bogorodice u mjestu Pašinac kod Prijedora.

Policija je utvrdila da je osumnjičena tokom zadnjih nekoliko mjeseci iz objekta hrama ukrala deset drvenih ikona ukupne vrijednosti oko 250 KM i manju količinu novca.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa, koje je prijavljeno 04.05.2024. godine, službenici Policijske uprave Prijedor došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem može dovesti M.P.G. iz Prijedora, koja je u više navrata otuđila ikone.

Ukradene ikone su pronađene kod osumnjičene, a zatim vraćene svešteniku hrama.

– U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičene M.P.G. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo krađa – navode iz policije.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Aktuelno