Connect with us

Region

PROVJERAVA SE JESU LI RODITELJI BILI U SEKTI! Jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su pronađena mrtva djeca

Crteži zagrobnog života iz egipatske mitologije pronađeni su na zidovima stana u kom je živio mladi bračni par koji je sinoć skočio sa solitera, a u kojem su pronađena beživotna tijela njihove djece.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, ova otkrića navela su policajce da posumnjaju da su L.P.S. i M.P.S. bili članovi sekte. Tužilaštvo u saradnji sa policijom provjerava ove navode, navodi Telegraf.

Tijela njihove djece koja su mrtva pronađena u tom stanu poslata su na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Prizor na mjestu gdje su pronađena tijela dvojice dječaka (1) i (3) čiji su roditelji bračni par koji je juče skočio sa solitera u Novom Sadu je jeziv.

U ulici nema žive duše, mrak je, samo svjetlo iz kuće strave u kojoj su nađena, kako se smunja, ubijena djeca. Ispred dvorišta nalazi se i kombi pogrebne opreme.

Komšije su šokirane zbog nezapamćenog zločina koji se dogodio u ovom kraju. Kako su istakli ništa nije slutilo da bi moglo da dođe do ovako velike tragedije.

Na poziv policije intervenisala je urgentna ljekarska ekipa koja je, na žalost, mogla samo da konstatuje smrt.

Podsjetimo, tijela mladića i djevojke pronađena su sinoć u Bulevaru kralja Lazara u Novom Sadu.

Region

SRBIJA ŠALJE HUMANITARNU POMOĆ GAZI! Prvi avion kreće danas

Srbija će danas i sutra uputiti Palestinskoj upravi humanitarnu pomoć u robi, kao vid pomoći ugroženom stanovništvu usljed kritične humanitarne situacije u Pojasu Gaze.

Ovakav zaključak donesen je na sjednici Vlade Srbije, a humanitarna pomoć se daje u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smještaj porodica.

Ukupna vrijednost robe je blizu tri miliona evra, a teška je gotovo 900 tona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

S obzirom na urgentnost situacije i opredijeljenost Srbije da se pomogne palestinskom stanoviništvu, pomoć se šalje u dva avionska leta, od kojih prvi avion leti danas, dok se drugi upućuje sutra.

Cijeneći značaj humanitarne pomoći, današnji avion sa robom, prema informacijama Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dočekaće ambasador Srbije u Egiptu.

“Uvažavajući kompleksnost situacije, niko ne može da proceni period u kojem će ova roba stići do stanovnika Gaze”, navodi se u saopštenju.

Ostatak humanitarne pomoći prevoziće se brodskim putem u više navrata.

Plan je da pomoć, kada stigne u Egipat, preuzme Crveni polumjesec Egipta i dalje kamionima preveze u Pojas Gaze.

“To sve govori o složenosti procedure za vršenje isporuke humanitarne pomoći, kao i o neophodnosti ove pomoći”, ističe se u saopštenju.

Vlada se saglasila i sa prijedlogom Ministarstva spoljnih poslova da se Vlada Srbije odazove pozivu Agencije UN za obrazovanje, nauku i kulturu /UNESKO/ za pružanje finansijske podrške Programu za hitnu pomoć Gazi, uplatom 10.000 evra.

Nastavi čitati

Region

SLIKA SVE CRNJA! Gradonačelnik Leposavića ZABRANIO SRPSKE ZASTAVE na dan opštinske slave

Gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi odbio je zahtjev da se za praznik Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja, na javnim površinama postave srpske zastave povodom hramovne i opštinske slave.

Hetemi je negativno odgovorio na zahtjev grupe građana Leposavića, koji mu je upućen danas, iako Ustav samoproglašenog Kosova to pravo daje nevećinskim zajednicama, prenosi “Kosovo onlajn”.

Ta mogućnost navodi se u članu 59 ustava, u kojem piše da pripadnici zajednica imaju pravo, pojedinačno ili u okviru zajednice, da koriste i ističu simbole zajednice, u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

Hetemi je u februaru ove godine spriječio radnike “MTS-a” da se popnu na krov opštinske zgrade i otklone kvar, zbog čega je oko 5.000 korisnika u tom dijelu Kosmeta ostalo bez signala mobilne telefonije.

Hetemi je jedan od četvorice gradonačelnika na sjeveru Kosova i Metohije, koji su postavljeni nakon lokalnih izbora u aprilu prošle godine, na koje je izašlo svega 13 birača srpske nacionalnosti.

Nastavi čitati

Region

Plenković dobio mandat za SASTAVLJANJE HRVATSKE VLADE

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 poslanika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje vlade.

Portparol Vlade Marko Milić ranije je objavio da će predsjednik Vlade Hrvatske Plenković predati predsjedniku potpise poslanika u Hrvatskom saboru “koji čine novu parlamentarnu većinu”.

Nakon sastanka potvrdio je da je Plenković dobio mandat za sastavljanje vlade.

Nastavi čitati

Aktuelno