Connect with us

Hronika

Doktor Darko Golić pravosnažno oslobođen optužbi za POLNO UZNEMIRAVANJE PACIJENATA

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je počinio bludne radnje nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci

Bivši načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darko Golić pravosnažno je oslobođen optužbe za polno uznemiravanje pacijenta.

Odluku je donijelo vijeće Okružnog suda Banjaluka.

“Odbija se, kao neosnovana, žalba Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i potvrđuje presuda Osnovnog suda u Banjaluci”, potvrđeno nam je u Okružnom sudu.

U septembru 2022. godine Osnovni sud Banjaluka donio je odbijajuću presudu Goliću jer se radi o krivičnom djelu koje se preduzima po prijedlogu oštećenog, a koje se mora uzeti u zakonskom roku od tri mjeseca, što Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u ovom slučaju nije učinilo.

Tako je, formalno, optuženi Golić u prvostepenom postupku oslobođen, a zbog propusta tada je otvoren predmet protiv postupajućeg tužioca Aleksandra Simonovića u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je počinio bludne radnje nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci.

Sve su navodno primijetili zaposleni u UKC RS pa je uprava bolnice o tome obavijestila policiju, navodeći da su “od dežurnog osoblja obaviješteni da postoje sumnje da se njihov uposlenik ponašao neetično prema pacijentu”. Potom je Golić uhapšen.

Optužnica nikada nije javno objavljena, ali kako saznajemo Golić se teretio da je 19. januara 2020. u periodu od 19 do 22 časa, kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola Univerzitetskog kliničkog centra RS, kao ordinirajući doktor, pacijenta M.Đ. “ljubio u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja”.

(MONDO)

Hronika

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA na putu Prijedor – Novi Grad

Teška saobraćajna nezgoda dogodila se oko 14 časova na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad u mjestu Blagaj, kada je putnički automobile sletio s kolovoza.

Na vozilu je pričinjena značajna materijalna šteta, a nemamo informacija da li je bilo povrijeđenih osoba, prenosi Prijedor danas.

Uviđaj obavljaju policijski službenici PU Prijedor.

Saobraćaj se odvija otežano i to samo za automobile.

Nastavi čitati

Hronika

HOĆE LI ĐOKO EKVATOR U ZATVOR? Prijeti mu hapšenje, a njegovoj kompaniji stečaj

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci privodi kraju istragu protiv vlasnika kompanije “Ekvator” Đorđa Davidovića, a do kraja jula se očekuje i podizanje optužnice.

Međutim, proces odugovlači upravo Davidović jer se ne odaziva na poziv tužioca da bude saslušan u svojstvu osumnjičenog, a što je zakonska obaveza i uslov za podizanje optužnice.

Banjalučki biznismen, poznatiji pod nadimkom Đoko Ekvator, očigledno nema sreće, jer, kako navodi poslovni portal Kapital, “strpljenje tužioca nije neograničeno”.

– On ne želi da primi poziv za saslušanje i velika je vjerovatnoća da će tužilac napisati nalog za njegovo privođenje, kako bi mogao da podigne optužnicu- navodi izvor blizak ovoj pravosudnoj instituciji.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka o ovim informacijama se nisu željeli javno govoriti.

Oni su naveli da postoje tri predmeta u radu protiv Davidovića, a da je onaj iz aprila 2022. godine priveden kraju.

Podsjećamo, grad Banjaluka je tada prijavio Davidovića, da je sa gradskog računa preko Ekvatora cesijom koja je kasnije poništena skinuo preko dva miliona maraka na račun fiktivne firme Banigo građenje.

– Sve tri prijave su u fazi istrage. Saslušavaju se oštećeni, svjedoci i prikuplja se relevantna dokumentacija kako bi se donijela odgovarajuća tužilačka odluka, s tim da se prijava koja je podnesena 11. aprila 2022. godine nalazi u završnoj fazi istrage i u skorije vrijeme se očekuje donošenje konačne tužilačke odluke – rečeno je iz tužilaštva.

Podsjećamo, Davidovića je tužilaštvu prijavila i policija zbog sumnje da je u 20 krivičnih djela pribavio nezakonitu dobit veću od osam miliona KM.

Takođe i kupci kojima je uzeo novac za stanove a nikada ih nije izgradio su ga prijavili za prevaru.

U kompaniji “Ekvator” je u toku predstečajni postupak po zahtjevu firme Standard Prva iz Bijeljine.

Srpska info

Nastavi čitati

Hronika

UBISTVO U SARAJEVU! Uhapšeni muž, svekrva i pomagač

U stanu u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu pronađeno je beživotno tijele žene N.R (38), a zbog ubistva su uhapšeni njen suprug G.R. (36) i svekrva L.R. (76), kao i L.J. (67) zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima.

Kako je navedeno u zajedničkom saopštenju Uprave policije MUP-a KS i Kantonalnog tužilaštva KS, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili su G.R. zbog krivičnog djela ubistvo, dok je L.R. uhapšena zbog krivičnog djela saučesništvo u ubistvu.

Zbog krivičnih djela neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca i pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela uhapšen je i L.J.
Kako su istakli, žena N.R. je usmrćena prije više dana.

“U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela”, naveli su.

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.
“Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, stoji u saopštenju.

Nastavi čitati

Aktuelno