Connect with us

Banjaluka

RJEŠENJE ZA PROBLEM VODOSNABDIJEVANJA za mještane Ulice Koste Vojinovića i Orlovačkog puta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa saradnicima obiša je danas mještane Ulice Koste Vojinovića i Orlovačkog puta te najavio rješenje vodosnabdijevanja ovog dijela grada.!
-Okupili smo se danas sa mještanima kako bismo sagledali njihove dugogodišnje probleme sa urednim vodosnabdijevanjem.
Iako žive samo 2km od centra našeg grada prethodne vlasti nisu imale sluha za njihove probleme. Postigli smo zajednički dogovor i već u narednim danima krećemo sa izradom projekta, istakao je Stanivuković.

Banjaluka

PODRŠKA GRADA: Uručena rješenja o stipendiranju sportistima

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac uručila je danas 22 rješenja o stipendiranju najuspješnijih sportista, a u okviru programa razvoja sporta na području Banje Luke.

-Od srca čestitamo sportistima na postignutim rezultatima i želimo im da nastave da nižu uspjehe. Grad stoji iza njih i stalno nastoji da poboljša ambijent i uslove za sport i sportiste. Radujemo se otvaranju sportskog odjeljenja Gimnazije na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića i neka Banja Luka nastavi da nosi epitet grada sporta – poručila je savjetnica Savić – Banjac.

Kategorisani sportisti za 2024. godinu, kojima su danas uručena rješenja o stipendiranju su:

1) Sportisti Prvog razreda – seniori:

Pavle Dujaković (karate),
Dušan Mačkić (kajak).
2) Sportisti Internacionalnog razreda – juniori:

Luka Pejić (karate),
Filip Marinković (džiu džica).
3) Sportisti Prvog razreda – juniori:

Boriša Zirojević (košarka),
David Vučić (plivanje),
Marija Damjanović (košarka),
Sonja Devura (košarka),
Sergej Trbojević (plivanje),
Nikola Šarić (košarka),
Aleksej Bogdanić (rukomet),
Sofija Pajić (džudo),
Nikša Petrović (rukomet),
Dario Pejić (stoni-tenis),
Milenko Rožić (rukomet),
Marija Vulić (košarka),
Novak Jaćimović (tenis),
Adrian Đurđević (džudo),
Đorđe Pajić (džudo),
Una Mičić (džudo),
Anastasija Ignjatić (tenis), i
Tibor Gajić (džiu-džica).

Nastavi čitati

Banjaluka

POTPISAN SPORAZUM O BRATIMLJENJU Banje Luke i grčkog grada Uranopolis

Banja Luka i Uranopolis od danas imaju zvanično potpisan Sporazum o saradnji.

-Posljednja stanica do našeg najsvetijeg mjesta, Svete Gore i Hilandara, je Uranopolis sa kojim Banja Luka od danas ima bratske odnose – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je potpisao ovaj sporazum o saradnji.

Kako je poručio, to je mjesto u kojem će se vijoriti srpska zastava, pjevati srpska himna i mjesto u kojem ćete se osjećati kao u Banjoj Luci, našoj Zapadnoj prestonici.

-Uz naše kulturno-umjetničko društvo “Srpski vitezovi”, načelnika opštine Aristotel Steljosom Valjanosom, predstavnike grčke Vlade, uvaženo sveštenstvo Grčke i Srpske pravoslavne crkve i našim protom Vojom Balabanom, potpisali smo ovaj važan sporazum kojim smo još jednom učvrstili bratske odnose između srpskog i grčkog naroda. Banja Luka je postala bogatija za još jednog iskrenog prijatelja i bratski grad – kazao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Banjaluka

“LOLEK I BOLEK” NA FOTOŠUTINGU! Ko mijenja doktore, dok oni “skakuću” po KONCERTIMA I ZBOROVIMA (FOTO)

Direktor UKC-a i predsjednik GrO SNSD Banjaluka vrlo brzo je doktora Nikolu Šobota uvukao u estradne vode, a uz estradu, zna se ide i slikanje.
U samo mjesec dana Šobot koji je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke dobio je cijeli set fotografija sa Đajićem koji osim što ga “vuče” po koncertima, došaptava mu i šta treba da kaže iza kamere (jer Šobot o politici i Gradu ne zna apsoultno ništa).

ĐAJIĆU SRAM TE BILO! Odveo Šobota na TV gostovanje pa ga OSRAMOTIO, doktor Nikola misli da je budžet grada MILIJARDU KM (VIDEO)

Blato u kojem se Đaja valja godinama svakako nije mjesto za jednog kardiologa koji evidentno nije bio voljan da uopšte i bude kandidat ali očito je da će estradna kaljuža postati mjesto na kojem i doktor Šobot obitava, htio on to ili ne.
U cijelom ovom cirkusu postavlja se pitanje ko zapravo radi na UKC-u dok doktori “skaču” uz Breskvicine hitove i koliko ljekara nam nedostaje da bismo imali luksuz da gubimo još jednog, koji je na kraju biti samo Đajićeva potrošna roba. Više čak nije ni smiješno.

Nastavi čitati

Aktuelno